Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Build - Summoner.

Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zdziwiony tym, że nie ma tego buildu na forum, postanowiłem go krótko opisać, 'dla formalności', iż zdarzają się osoby, które proszę o dokładne rozpisanie na temat, jak prowadzić postać - szkarłatną dłoń.

Więc zaczynajmy. Summoner (od słowa summon, co oznacza wezwać, przyzwać itp, końcówka er > wiadomo, osoba przywołująca itd.) opiera się na skillach, które przywołują nam pomocnicze sługi - summony, inaczej krwioczniki i duchy krwi. Jest to najczęściej wybierany system rozdawania skilli, przez społeczność mythosa. Na moje oko, jakieś 60-70% posługuję się summonami, gdyż tak naprawdę, one wykonują za nas całą robotę. My po prostu biegamy po dungu, zbierając itemki i otwierając skrzynki. Nasze sługi rozwalają wszystko co napotkają wrogiego na drodze. Nie musimy nimi sterować, co jest oczywiste, czy innego rodzaju kombinacje. Jedyne, co do nas należy, to odradzanie ich, gdy te zwyczajnie zostaną zabite. Co ważne, musimy wzywać je przy ciele jakiegoś zabitego moba, gdyż to z tego ciała nasze krwioczniki właśnie się rodzą. Przejdźmy do rozdawania skilli i atrybutów.

Poniżej, zamieszczę ss'a z mojej postaci, którą osiągnąłem maxymalny level, owym buildem. Na ss'ie, znajduje się drzewko skilli, gdzie możecie zobaczyć, jak to u mnie wygląda.

43489949166561430372.png

Opiszmy te skille, jak je rozdawać.

1. Przywołanie Krwiocznika

Przywołanie krwiocznika 5/6 lub 6/6 - jak kto woli, 5/6 daje takie same dmg itd, co 6/6 oprócz prędkości poruszania się naszego krwiocznika.

Następnie ulepszenie maxujemy, tak samo robimy z mistrzostwem.

2. Przywołanie Ducha Krwi

Postępujemy tak samo jak z przywołaniem k, mianowicie 5/6 albo 6/6, rożni się również prędkością poruszania.

Z ulepszeniem robimy tak samo jak w pkt. 1. Ale z mistrzostwem jest inaczej. Nie posiadamy odblokowanego mistrzostwo, jest to wina zielonego paska po prawej stronie, na drzewku skilli.

Żeby odblokowało nam się mistrzostwo, musimy mieć wymaxowany pasek. 30/30, o ile dobrze pamiętam. Więc na razie zostawiamy to mistrzostwo.

3. Szał krwi

Dajemy jeden punkcik w szał krwi, natomiast ulepszenie jej maxujemy, jest to bodajże furia krwi.

Ustawiamy ten skill na ppm, gdyż podczas bicia bosów, używając tego, owy boss traci bardzo szybko hp, ze względu na zadawane dmg przez nasze 'potworki'.

4. Teraz wracamy do mistrzostwa ducha krwi.

Maxujemy pasek, a następnie mistrzostwo.

5. No i gotowe. Nasze krwioczniki to koxy, a my się opieprzamy biegając i zbierając itemki.

Radzę biegać za summonami, iż jest to najbezpieczniejsze, nie będziemy ginąć, a itemki zbierzemy, gdy nasze krwioczniki wybiją całe piętro lub dany obszar.

Skoro już o itemkach, to zbieramy wszystkie oprócz białych i zielonych, resztę sprzedajemy u npc, przed tym jednak identyfikujemy. Dzięki temu, zarobimy na potrzebne eq, które opiszę później.

6. Przy wbijaniu reszty punktów umiejętności, mamy wolną rękę, w co dodać i gdzie dodać.

Ja osobiście, dałem w adrenalinę, tupnięcie a nad 6pkt, które mi zostały się zastanawiam. Pewnie wymaxuję szał krwi, choć słyszałem opinię, że się opłaca, ale i też nie opłaca.

No cóż, sprawdzicie sami.

Teraz kwestia atrybutów :

Statystyki rozkładamy proporcjonalnie. Mianowicie, np. 100-50. Ale można również 4 siła 1 wit.

Ja obecnie na 50 lvlu mam ok. 230siły i 100 wita. Więc łatwo można to przeliczyć.

Zręczności nie tykamy, mądrości też nie.

Ekwipunek :

Wiadomo, jak w każdej grze ekwipunek, nasze wyposażenie odgrywa bardzo istotną rolę.

Nasza postać potrzebuje ekwipunku, różnego rodzaju przedmiotów, które dają nam bonusy do sług. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest mieć przedmioty, które dają 3 bonusy do sług, do pancerzu, do obrażeń i do żywotności. Powinniśmy biegać z mieczem + tarczą, gdyż jest to najlepsze rozwiązanie.

Ale gdy nasze fundusze nie starczają, możemy kupić, wydropić itemy z 2 bonami.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zapomniałem dodać. Najlepiej, jeśli wybierzemy rasę : Człowiek lub Cyklop, ponieważ te dwie najlepiej sprawdzają się do summonera. Ja osobiście wybrałem cyklopa, lecz teraz żałuję, i czekam, aż dodadzą do item shopu, zmianę rasy, przynajmniej mam taką nadzieję. Pozdrawiam.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poradnik pisany w 100% przeze mnie. ZABRANIAM KOPIOWANIA NA INNE FORA! Gdy mi się coś przypomni, to dopiszę, elo!

Opublikowano

Poradnik super, ja nie lubie summonerów bo to ludzie którzy idą na łatwiznę. Jak najbardziej + za robotę :D

Opublikowano

LoL summoner najłatwiejszy?!,kolego zacznij grać to pogadamy :)

Summoner to jest klasa na magu wyzwalająca szał płomieni.

To jest Necrus :) co jak co Necrus powinien mieć 2x bronie do siły. (każde 5 daje 20-25 na 5 lvl siły czyli wzmacnia sporo atak.) i ogólnie dajemy co 3-4 lvl 5 do mądrości.

Te staty przejdą wszystko. (wbiłem bez eq tak 39 lvl) więc polecam.Co do adrenaliny to raczej bym w to nie pakował,strata punktów.

Strzałki-ciała to jedyne skille które są do wbicia po zdobyciu full na sumonie.(ewentualnie szał krwi.(daje to przewage na pvp))

+ nie pogardze :)

@dla tych co nie rozumieja "+nie pogardze" to zbieram + nie - i pozatym tu niewidze powodu do minusowania.(jak już to pisać pw to pogadamy.)

logodgc.png

Zbieram +

Opublikowano

Grałem summonerem do 15 lvla, może mało wiem ale pisze to co ja odczuwałem - nie robisz NIC, jeśli masz dobre EQ na sługi. Stoisz i sie patrzysz jak inni padają - 0 gry. NUDA.

Opublikowano

Tak, na tym polega gra summonerem. Każdy ma swój gust, jedni lubią napieprzać skillami i nawalać w moby, aż do upadłego, a inni wolą stać i nic nie robić. ; )

Opublikowano

WoW heh kunus na 15 to możesz ssssssaaaaaćććććććććććć...

prawdziwa napierdalanka zaczyna się dopiero od 25.

na 40 już summonerem padasz bez skilli.

a pozatym tu jest dupny build bez obrazy na summonera.

ja swojego mam to wymiatam pvp i pve (50-6d)

:)

logodgc.png

Zbieram +

Opublikowano

No być może. Ja tym buildem kładę praktycznie każdego piro.

Januszq, bo cyklop to bydle. Wygląd masakryczny, człowiek daje + do zdrowia, uniwersalny i dlatego.

Opublikowano

Jeżeli grałbym summonerem, to jaką rasę wybrać?(dlaczego żałujesz, że wybrałeś cyklopa?)

Najlepiej cyklop albo człowiek. Ja wybrałam człowieka i mi się dobrze gra. :)

@Up

Dlatego wybrałam człowieka, bo kobieta cyklop to złooo <_<

rydah for life

Opublikowano

Co tam wygląd : ) ważne aby postać była jak najlepsza.a co do buildu mi się podoba jak narazie to dobrze się nim gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...