Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na ile starczy ?

MOM3K

25mb transferu neta   

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na ile starczy ?

• 1h
      4
    • 2h
      3
    • 3h lub wi?cej
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo . Zamawiam 25mb transferu neta w play fresh i chcę się dowiedzieć , ile będę mógł korzystać godzin z netu , jak będę. wchodził na nk , zadane.pl

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Gość Gejoning#13
Opublikowano

starczy na zjebanie sie na monitor i zwalenie konia i opublikowaniu paru slit foci n nk

Opublikowano

A bedziesz korzystac na telefonie czy komputerze?

Bo ja kiedys z nokii x3 zrobilem modem i na laplu mi net smigal.

100mb starczalo na jakies 4-5h.

jesli na telefonie to w chuj czasu, ja mam w sumie 2gb pakietu kupuje co miesiac, i mi styka spokojnie, z wlaczonym gg nonstopa i cbradiochat :)

Te 5h mysle,ze na telefonie wyciangiesz, takiego non-stopa

65994253024037513199.png
Opublikowano

średnio strona z forum ma 50kb , 100 przeładowań czyli powiedzmy taka jedna sesja godzinna na przeglądanie forum to 5 Mb ( z opcją wyłączonych obrazków na całej stronie i pokazywaniem multimediów, grafiki i sygnatur )

jak nie wyłączy w tym samym czasie zużyje spokojnie ponad 25 Mb

nk bez grafik jest 2x mniejsza, z grafikami to tak od 200Kb do 1Mb ( przy zdjęciach ) to nawet godzinę nie przretrwa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Koniecznie zablokuj grafiki, gry - ogólnie media, zjada to duzo transferu

Tak bez tego szitu starczy na ok 3h

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Weteran
Opublikowano

Wątpie, że na komórce można zablokować grafiki o.O

Mi 25 mb na telefonie wystarczało na 3h, oglądałem fotki.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Ta ankieta to czysty idiotyzm. Czemu? A to temu, że gdy się np. przegląda net na komórce w przeglądarce Opera Mini, WYŁĄCZY wczytywanie obrazków, to np.:

• NK w wersji mobilnej (tuż po zalogowaniu) zajmuje 3KB; (odpalisz sobie 341 stronę główną i masz 1MB wykorzystane)
  • MPC Forum w PEŁNEJ wersji (taka domyślnie mi się na Operze Mini włącza) zajmuje 98KB; (10-12 podstron i masz 1MB wykorzystane)
  • Zadane.pl w PEŁNEJ wersji zajmuje 14KB; (odpalisz sobie 73 razy stronę główną i masz 1MB wykorzystane)
  • Google - strona z 10 wynikami na losowe hasło zajmuje 5KB; (możesz 204 razy przeszukać strony wyników i zejdzie Ci AŻ 1MB!)

Sprawdziłem przed chwilą na swoim telefonie te strony na przeglądarce Opera Mini 6.0, wyłączone wczytywanie obrazków (i, na wszelki wypadek, niska jakość obrazków).

Wykupiony pakiet Blueconnect MAX (100MB bez limitu prędkości, po przekroczeniu ograniczenie do prędkości chyba EDGE; 10zł jak pamiętam). Wchodzę na różne strony "netożerne" z niską jakością obrazków, pod koniec miesiąca z tych 100MB mi jeszcze zostaje niewykorzystane, także Tobie by na tydzień+ nawet wystarczyło takie korzystanie, a z wyłączeniem obrazków i wchodzeniem tylko na to, co mówisz... Dokończ sobie sam.

Grunt, to nie robić z siebie idioty i wykorzystywać to, co się ma najlepiej, jak się da.

Opublikowano

Zależy od tego ile i co będziesz przeglądał. Multimedia w fonie nieźle zżerają MB, gdy je wyłączysz spokojnie powinno wystarczyć na 1:30-2:30 minut.

Opublikowano

Ja miałem 100MB z Orange i zużyłem je z włączonymi grafikami i innymi zdjęciami w 15h.

6504a07000005dd3.jpg

Jeżeli moja odpowiedź Ci pomogła to proszę daj mi +

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak używasz opery mini to daj obrazki na minimum i już.

Mi starcza na pół miesiąca

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...