Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Jak zacząć grę w Gladiatusie

dawidek00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Spróbuję wam wytłumaczyć jak zacząć swoją walkę w grze Gladiatus.

Gdy weszliśmy do gry i wybraliśmy kobietę / mężczyznę wbijamy 2 poziom na Szczurze.

Później idziemy do trenera (Trening) i trenujemy po kolei:

Zręczność (do 3/5 poziomu)

Władanie Bronią (do 2/4 poziomu)

Siła (do 2/3 poziomu)

Wiadomość od bronek13x : Powyżej 10 lvl'a kupujcie jedzenie w domu aukcyjnym i sprzedawajcie na rynku

Gdy nam zostanie troszkę kasy idziemy do Handlarza (Handlarz) i otwieramy II półkę

tam mamy kurczaki , chleb itp... kupujemy te najtańsze (zostawiamy sobie ok 20$) i idziemy do Rynku (Rynek) wystawiamy to wszystko na 2h/24h.

W tej grze dużo osób kupuje surowce jadalne , ponieważ wykupują całą półkę u Siebie a chcą expić więc do 10 poziomu powinniśmy zbierać tak kasę.

Później wydajemy ją na trening , tak jak pisałem na górze.

Gdy już będziemy mieli najważniejsze statystyki na dobrym poziomie (na 10 lvl'u ok 20-30 poziom statystyki) robimy Ekwipunek najlepiej w domu aukcyjnym (Dom aukcyjny) licytujemy i później jeśli wygramy otrzymamy Paczkę (obok Wiadomości)

na Ok. 11 lvl'u uzbrajamy się w dobrych Najemników u Żołnierza (Żołnierz) i kupujemy dla nich ekwipunek.

Jeśli nadal chcecie trenować statystyki , chodzicie tylko do pracy i lochów (lochy dają ok 100$ ale mało doświadczenia.)

Jeśli chodzi o pracę chodzimy tylko do Stajennego (dużo kasy , dobre godziny , mało doświadczenia)

Mini FaQ

P:Dlaczego mało doświadczenia?

O: Ponieważ w tym czasie nie expimy tylko robimy statystyki by być na dużym levelu dobrym ;)

Lvl ok 15+

Mamy dobrych najemników idziemy do Circus Turma wchodzimy do ligi i bijemy się z innymi najemnikami graczy.

Gdy będziemy mieli już tej kasy ok 50-100 tyś $ oczywiście wszystko na trening (trenujemy tak jak podałem)

Lvl 20+ nasze statystyki powinny być juz na poziomie większym niż 50 (Najlepiej 70+)

Powinniśmy również polepszyć naszych najemników by móc się przygotowywać do pokonania Smoka Gernascha w Mgielnych górach.

Jeśli zdecydujemy się expić idziemy na bossa Kapitana w Porcie Piratów (3 doświadczenia , dużo kasy i itemki Neptuna (ok 1000+$ warte.)

Opłaca się też kupować na rynku itemy tanie , a z dużą wartością i sprzedawać je u Handlarzy . (Broń , Pancerz , Handlarz , Alchemik , Żołnierz)

Również możemy kupować itemki u Alchemika (Alchemik) np. +2 Siła +2 Władanie Bronią +3 Obrażenia itp. to też nam dużo da , niestety na większym levelu niż 20 te rzeczy są drogie. Ok 5tyś $

---

To narazie na tyle , dziękuję za przeczytanie.

Zrobię następne części! Pozdrawiam , dawidek00

1318193140-U391680.png

Zbieram minusiki:)

Opublikowano

1) Nie odświeżaj tematów z 1 strony -,-'

2) Dodaj jakieś kolorki itp.

Jak dodasz kolorki to dam edita...

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

nom dodaj jakiś kolorek ale za tutorial - i 5* przyda się np mojemu koledze zaczyna on grać dopiero ;P

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

dawidek weź od razu dopisz żeby robili na tym lvl czyli na każdym od 10 "up" handel czyli kupowali jedzenie na aukcji i sprzedawali na rynku

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

- dla ciebie , dzieki bo mam zaczac grac na 22 serwie ;)

pustamiska.pl <--- wejdz i kliknij
pajacyk.pl <--- wejdz i kliknij

Microvolts <3

Opublikowano

Poradnik w jedmy względem zły bo na 20 lvl to zanim uzbierasz 50-100k to trochę zajmie ja mam 22 (mini killer) to z 15 razy gernasha muszę podjechać żeby mieć 50k na 1 charę :)

3c19de77570490e5m.jpg
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Słaby poradnik, na 15 lvlu zanim uzbierasz 100k walcząc na CT to miną z 2 miesiące.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Słaby tut . ładne kolorki .

Ocena 4/10

Jeśli ktoś chce zacząć grać to już ogarnie co i jak...

Jedyne co mogłeś im pomóc to to ,że mają handlować jedzeniem.

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie rozumiem tylko tego..

Zręczność (do 3/5 poziomu)

Władanie Bronią (do 2/4 poziomu)

Siła (do 2/3 poziomu)

Możesz mi to wyjaśnić chociaż trochę..?

Jeśli pomogłem wejdź na www.pajacyk.pl

Kliknij w brzuszek pajacyka a nakarmisz głodne dziecko :)

50/100/150/200/250/300/350/400/500

Opublikowano

Chcesz dobrze zacząć gre w gladku ?

Graj 3 lata jako handlarz :D .

Pozdrawiam :) .

@edit :

K**wa :D :D , teraz dopiero zobaczyłem jaki to odkop :D .

Sorka :D .

Opublikowano

Dobry poradnik sam tak robie każde konto do 10 lvla handlarz i praca a potem same lochy do końca gry ;)

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...