Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl]Beta escape map - Strell

Strepsils

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie xD

Żeby nie było - gdzieś zniknął temat z "chwaleniem się" savem, a jako że nie jestem doinformowany, robię nowy temat.

Nazwa Strell wzięła się od mojego nicku - Strepsils, oraz słowa hell - z angielskiego piekło.

Jest to po prostu moje osobiste, udostępniane wam piekło ]:->

Tak więc... mam Wam do zaprezentowania mapę "escape" w stadium mega_łomatko_jaka_wczesna_beta_0_.1, czyli dopiero co zaczętą, krótką, ale dopracowaną mapkę. Początkowo tworzyłem ją z kolegą na multi, ale kolega musiał sobie iść, a mi się samemu nie chciało kończyć, dlatego postanowiłem dać na forum to co udało nam się zrobić by poznać Waszą opinię, czy warto kontynuować to przedsięwzięcie.

Jeden, jedyny SS z zasadami:

20110515133258.png

W skrócie - graj na poziomie HARD, musisz kierować się instynktem, mapka jest krótka i niespecjalnie zaawansowana, po drodze znajdziesz kilof możesz kim kopać tylko żelazo i kamień, ale kamień możesz kopać tylko wtedy gdy jest obok żelaza i gdy za żelazem nie ma innego klocka a np. jest powietrze czy też woda. Legalnie możesz rozwalać glinę i tabliczki. Możesz stawiać zebrana glinę oraz możesz craftować i używać znalezionych przedmiotów.

Punktami są diamenty. Na mapce można zdobyć 48 sztuk diaxów i 9 złotych jabłek, które służą za bonusy.

Zakończenie mapki myślę, że zrobiłem w dość dogodnym miejscu, tak wiec po ukończeniu jej możesz się osiedlić, mając na start w pełni zasłużenie zdobyte, fajne przedmioty.

Download:

http://www.speedyshare.com/files/28469017/Strell.rar

Skan pliku .rar (doprawdy nie wiem, jaki inny skan można zrobić dla save'a)

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=82bff04670ff13c6a83d79964606a4b6a1c04cc7d93400ca1574b6f29f16532e-1305461510

Piszcie w postach niżej lub do mnie na PW ile udało Wam się punktów i czy opłaca mi się kontynuować ^

----

#Edit

Postanowiłem zrobić z tego serię. Aktualnie obmyślam nad fabułą i uczę się mechanizmów, aby urzec Was czymś więcej niż tylko labiryntami. Zrobiłem drugą część mapy, póki co bez znacznego wątku fabularnego, mam jednak nadzieję, że się spodoba.

Diaxy i jabłka to punkty. Nie mam pojęcia ile ich jest, szczerze to nie testowałem tej mapki, bo po prostu mi się nie chciało. Diamentów na pewno jest około setki.

W tej wersji postawiłem głównie na ciemne labirynty. Zasady podobne do tych w poprzedniej mapce. Gramy na poziomie HARD, rozwalać możemy tylko drzewo(!), żelazo oraz glinę.

Beta Strell 0_2

Download:

http://www.speedyshare.com/files/28476447/Strell_v2.rar

Skan pliku .rar:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=d62a6cfe92802b0fd89c7e11f7f943997f899ea41921ca07a75f6983e54c1eba-1305482021

Jeżeli komuś podobają się moje poczynania - chętnie przyjmę jakieś rady i pomysły (GG: 3147281)

Pozdrawiam.

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

22 diamenty rolleyes.gif

Ale wyjście podchwytliwie jest zrobione unsure.gif

Trochę pokombinowałem i fakt, zrobiłem dwie ślepe uliczki, jednakże z obu można wyjść... łatwiej lub trudniej, zależy kto jak myśli :D

Co do koncepcji wyjścia nie miałem pomysłu, więc wyszło jak wyszło ;)

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

wtf? ja mam 48 diaxow... zaraz dam ss

No tak, sorrki, w rzeczywistości jest ich 48, mała pomyłka już poprawiam :D

Dzięki.

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

Do pierwszego postu dodałem drugą wersję mapy. Zainteresowanych proszę o wgląd :)

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

v1 44 diamenty i 9 jabłek

v2 pobieram ;]

@Edit: v2 skończone. Wynik? 10 jabłuszek i 168 diamentów. Ile jest max?

y5r5.png

Opublikowano

W v2 nie liczyłem dokładnie, tu mnie macie. Wiem jednak, że tych diamentów jest grubo ponad setka. Coś słabo niektórym idzie, a przecież moja mapka jest o wiele prostrza niż większość :)

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

Odświeżam :P

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

refresh, aktualnie w przygotowaniu jest v3 mapy, jak skończę ostatnie poprawki to wrzucę ją do tematu. Mojemu koledze przejście jej zajęło ponad 30 minut.

Na dzień dzisiejszy zapraszam do oceny pierwszych wersji :P

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mapka fajna więc "odświeżam"

☑ Hitler (Done)

☑ Saddam Hussein (Done)

☑ Osama Bin Laden (Done)

☐ Justin Bieber (Next)

Jesli jestes za tym zeby wszystko bylo wypelnione daj + :P

36314mca.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

*refresh*

Mapka bardzo fajna :) w v2 mialem 156 diamentow i 10 jablek.. .Ale mam problem otoz gdy wszedlem do piekla Zobaczylem ghasta... a on melnął swoją kulą z gęby na ój portal... i sie zepsul i nie mam teraz jak uciec bo - nie moge zrobic zapalniczki bo nie mam kamienia zeby zrobic piecyk aby przetopic zelazo ;p ... ale flinta mam bo akurat w piekle byl gravel

Podpowie mi ktoś co mam zrobić.?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...