Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak być dobrym kapłanem w grze 4story.

JugensiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ten tut bedzie od 34lv.Tak jak wiemy kapłan powinien mieć duzo inta a także hp bo ma najmniej.Więc zacznijmy jakie powinien mieć uzbrojenie i ekwipunek.

Zaczynijmy od uzbrojenia.

Najleprze by było eq +15-24 i wbić do niego bony z czasówki.

Wtedy dodaje nam ono defensywna obrone jak i magiczną a kapłanowi jest właśnie to wszystko potrzebne.

Do expienie możemy mieć lużne eq minimum +14 bo jak mamy większe to i tak walą nam po tyle samo;).Do expienie także potrzebna jest jakaś rozga najlepiej sepira z bonem z krytykiem.Wtedy walimy wiekszymy obrażeniami.Można robic też qesty które daja nam wiencej expa i wbijemy też sobie expa.

A więc EQ powinno wyglądać tak:

Hełm+13/14 z bonami obrony

Klata+14/15 z bonami obrony i na magie

Majtki+14/15 z bonami obrony

Rece+15/16 bo w sobie maja malo defa.Najlepiej jak maja bon na magie i na obrone.

Buty +13/14/15 z bonami obrony.

W ekwipunku powinno być Magyczny Eliksir Obrony Durzy(przydaje sie na 2bitwe lub rahu)

Jeżeli chcemy być dobrzy w pvp musimy miec już leprze eq i bizu.Bo prawie każdy gracz wydaje pieniądze realne by być dobrym.

EQ powinno być pvp takie by było najleprze.

Rozga+17/18/19 bony SS/SSS

Hełm+16/17/18 z dobrymi bonami.

Klata+17/18/19 z bonami

Majty+17/18/19 z bonami

Rece+16/17/18 z bonami

Buty+16/17/18 z jakimis bonami.

W ekwipunku powiny być 2 eliksiry na obrone magiczną i fizyczna.Duże poty najlepiej robione;) Jakies eliksiry z łez na niewidzialność itp.

Bizu: Tak jak już mowilem kaplan powinien miec w bizu inteligencje jak i hp.(inteligencja zwieksza obrazenia)

Dwa pierscienie powinny mieć przynajmiej +6 inteligencja z hp minimum +100

Naszyjnik może byc z inteligencja+5 ale za to musi miec dużo hp.

I dwa kolczyki powinny mieć duzo inta z małym hp najlepiej +90 a inteligencja +7

To już na tyle ;) Mam nadzieje że sie spodobało ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Ja pierdole ogarnij się człowieniu bo jak ludzie którzy dopiero chcą zacząć grać w 4story będą się bazować na Twoich tutach to będą z nich same cioty...

Po pierwsze kapłan nie ma najmniej hp tylko mag.

Po drugie mogłeś odrazu napisać że najlepsze jest eq od +0 do +24...

Po trzecie "defensywna obrona" <-- (brawo za genialny zwrot) potrzebna jest tak samo kapłanowi jak każdej innej klasie, ale ty i tak pewnie myślisz że ona daje defa a to gówno prawda.

Po czwarte wątpię że z eq +14 mobki na 70 lvlu biją nas tyle samo co z eq +18...

Po piąte do expa w rózdze nie jest najważniejszy krytyk tylko koncentracja, bo jak zlurujemy dużo mobów to ciężko jest puścić AoE, włączyć bańkę, a koncentracja właśnie w tym pomaga. Z resztą każdy bon jest tak samo ważny w rózdze.

Po szóste ten opis eq jest popierdolony i wogóle nie ma sensu... Dlaczego niby na klacie mają być bony do fizyki i do magii a na "majtkach" tylko do fizyki? A to że ręce powinny być na najwyższym + to jest bezsens... Ręce +16 mają tylko około 3 defa więcej niż +15 a klata ma około 15-20... Więc ogarnij co jest ważniejsze.

Po siódme co do eliksirów obrony to żaden szanujący się gracz nie używa ich na PvP pajacu...

Po ósme - biżu. Wytłumacz mi, dlaczego pierścienie mają mieć 6 inta, naszyjnik 5 a kolczyki 7? I dlaczego kolczyki mają mieć mało hp?

Na tym skończę moją recenzje, mam nadzieje że jak to przeczytasz to skończysz w końcu pisać te denne tutki, bo widać że wogóle się nie znasz na grze.

Bez poważania, VilQ.

Opublikowano

Ja pierdole ogarnij się człowieniu bo jak ludzie którzy dopiero chcą zacząć grać w 4story będą się bazować na Twoich tutach to będą z nich same cioty...

Po pierwsze kapłan nie ma najmniej hp tylko mag.

Po drugie mogłeś odrazu napisać że najlepsze jest eq od +0 do +24...

Po trzecie "defensywna obrona" <-- (brawo za genialny zwrot) potrzebna jest tak samo kapłanowi jak każdej innej klasie, ale ty i tak pewnie myślisz że ona daje defa a to gówno prawda.

Po czwarte wątpię że z eq +14 mobki na 70 lvlu biją nas tyle samo co z eq +18...

Po piąte do expa w rózdze nie jest najważniejszy krytyk tylko koncentracja, bo jak zlurujemy dużo mobów to ciężko jest puścić AoE, włączyć bańkę, a koncentracja właśnie w tym pomaga. Z resztą każdy bon jest tak samo ważny w rózdze.

Po szóste ten opis eq jest popierdolony i wogóle nie ma sensu... Dlaczego niby na klacie mają być bony do fizyki i do magii a na "majtkach" tylko do fizyki? A to że ręce powinny być na najwyższym + to jest bezsens... Ręce +16 mają tylko około 3 defa więcej niż +15 a klata ma około 15-20... Więc ogarnij co jest ważniejsze.

Po siódme co do eliksirów obrony to żaden szanujący się gracz nie używa ich na PvP pajacu...

Po ósme - biżu. Wytłumacz mi, dlaczego pierścienie mają mieć 6 inta, naszyjnik 5 a kolczyki 7? I dlaczego kolczyki mają mieć mało hp?

Na tym skończę moją recenzje, mam nadzieje że jak to przeczytasz to skończysz w końcu pisać te denne tutki, bo widać że wogóle się nie znasz na grze.

Bez poważania, VilQ.

Najmniej razem z magiem -_-

Tak ciekawe co ci da eq+2 -_-

Brawo

Tut na 34 -_-

To powodzenia ze jakis gracz niebedzie ci ich uzywał kazdy chce wygrać -_-

A zreszta juz mi sie niechce pisać masz jakieś wonty to zrob swojego tuta to popiszemy.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Jugens Naprawde schowaj sie z tymi Tutami Nic niewiesz o 4S a raczej nic niewiesz o mmo ..... Poty dodajace defa/ataku/bufy w PvP ? wychowales sie na tibi czy co ?

Niebede Opisywac tego twojego "tuta" bo Wilk Skreslil go juz w taki sposob ze juz nic wiecej sie nieda tam wyciagnac. Gram malo w 4S a wiem ze twoj TuT a raczej wszystkie twoje Tuty to syf ....

A w sprawie EG i VN tak mi pomogles ze musialem sie dalej pytac bo nieodpowiedziales mi na Temat ... Ktos tam kiedys chcial cie bronic i napisal "ze junges przynajmniej chce komus pomoc a nie tak jak ty zbijasz baki i przychodzisz na gotowe i krytykujesz" wiesz co junges za taka pomoc to ja dziekuje.....

76561198013232167.png

Opublikowano

Ja pierdzole wyperdal z takimi jezbanmi poradnikami... gdzie tu jest napisane jak być dobrym kaplanem?

UWAGA, UWAGA teraz mój poradnik wzorowany na 'najlepszych' (czyt. jugensa)

Jak byc dobrym kaplanem

Aby byc dobrym kaplanem trzeba miec najleprze eq czyli

bron SSS +24
klata + 24
rekawice +24
helm +24
spodnie +24
buty +24

Teraz jestesmy juz najleprzymi kaplanami w grze i nikt nam nie podskoczy

PS. Nie dziwcie sie ze on robi takie poradniki... w koncu ma 13 lat

Opublikowano

@upppp

wkoncu ktos Stoi ze mną :D

twoje jebane poradniki są pojebane kurwa,

nie znasz sie na tej grze to nie pierdol

i ,,Wypierdalaj z tego Forum !!''

Opublikowano

Najmniej razem z magiem -_-

Tak ciekawe co ci da eq+2 -_-

Brawo

Tut na 34 -_-

To powodzenia ze jakis gracz niebedzie ci ich uzywał kazdy chce wygrać -_-

A zreszta juz mi sie niechce pisać masz jakieś wonty to zrob swojego tuta to popiszemy.

Nie najmniej razem z magiem tylko mag ma mniej

Aha ten tut jest tylko na 34 lvl tak? Czyli na 35 juz jest nieaktualny? Brawo

Widać że jesteś noobem z 10 lvlem, bo na wyższych lvlach nikt nie używa potów żeby wygrać pvp, no ale jak ma sie 12 lat to tak jest...

Tyle.

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie najmniej razem z magiem tylko mag ma mniej

Aha ten tut jest tylko na 34 lvl tak? Czyli na 35 juz jest nieaktualny? Brawo

Widać że jesteś noobem z 10 lvlem, bo na wyższych lvlach nikt nie używa potów żeby wygrać pvp, no ale jak ma sie 12 lat to tak jest...

Tyle.

Wez ty mnie nie obrażaj !!! Mam 12 lat. Tego, kto pisał ten tut to ma max. 10 lat Bo tylko takie nieogary mogą pisać takie idiotyzmy. :)

... Chciałbyś/ałabyś przeczytać coś ciekawego na mojej sygnaturze, wybacz. Nie mam pomysłu !!! ... :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...