Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer - wewn. IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest możliwość. Możesz postawić na hamachi. Ale możesz zadzwonić do gości od neta, czy mogą dać Ci zew. IP. Może nawet za darmo, a jak nie to 5zł Ci doliczą.

ex

Opublikowano

Także mam wewnętrzne IP i serwer posiadam na hamachi

Z tego co mi wiadomo na wew. IP można robić serwery tylko na hamachi

Tak naprawdę, to zbytnio nie zależy mi na tych plusach, ale jak mi go dasz to będę wiedział że pomogłem :)

"My pokazujemy klase nawet jeśli ciężko jest,

Umysłowym impotentom środkowym palcem gest!"

Opublikowano

właśnie odpada opcja kupienia zewnętrznego IP ( nie ma możliwości u mnie na osiedlu ) . kiedyś próbowałem już stawiać na hamachi to nigdy nikt nie mógł się połączyć ;/ . a ten nowy EasyVPN?

Opublikowano

Na wew.IP tylko możesz zrobić serwer Hamachi.

właśnie odpada opcja kupienia zewnętrznego IP ( nie ma możliwości u mnie na osiedlu ) . kiedyś próbowałem już stawiać na hamachi to nigdy nikt nie mógł się połączyć ;/ . a ten nowy EasyVPN?

Jeżeli nikt nie mógł się połączyć to źle zrobiłeś w sysinstall lub nie zrobiłeś nowej sieci Hamachi :) Jeszcze możliwe, że zapora blokowała.

8a791ncfpy1d.png

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

dzisiaj postawiłem serwer MC - działa bez problemów, a metina jak nie działał tak nie działa ;/ . wszystko jest dobrze ustawione ( sysinstall, zapora off, antyvir off, EasyVPN - ok , serverinfo w cliencie - ok ) i nadal nikt nie może się połączyć ;< . jakieś sugestie? :)

Opublikowano

Przepraszam, że trochę nie na temat ale czy EasyVPN ci normalnie działa? Tzn idzie się zalogować? Bo mnie i mojego znajomego nie może zalogować a wcześniej normalnie miałem.

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

@ up , teraz jest prawdopodobnie jakiś błąd - nie chcę się zalogować od paru godzin, wcześniej normalnie działał. Pewnie coś robią na serwerach xD

Opublikowano (edytowane)

@ up , teraz jest prawdopodobnie jakiś błąd - nie chcę się zalogować od paru godzin, wcześniej normalnie działał. Pewnie coś robią na serwerach xD

@ edit . bardzo przepraszam za double - lag neta ;<

Edytowane przez Marianoss1234
Opublikowano

Na wewnętrznym ip można mieć nawet dedyka ;)

Tylko że administrator sieci musiałby przekierować wszystkie porty Metina (11002, 13000, 13001.. To też zależy od plików) na twój wewnętrzny adres. Ci którzy powiedzą że kłamie albo gówno się znam to sami się gówno znają <_< . Sam mam serwer na plikach 2010 postawiony na wewnętrznym ip, natomiast ja miałem takie szczęście, że administratorem sieci w której jestem jest mój ojciec.

Na plikach 2006 i kliencie 2008 wszystko przy przekierowanych portach działa, natomiast przy plikach 2010 i kliencie 2010,11 potrzebny jest do połączenia także Launcher MC 2010

Szczerze powiem że nie wiem jak jest z portem MySQL (zwykle 3306), ale przypuszczam że on nie musi być przekierowany. :)

sygnatura2.png

Opublikowano

@up . niestety mam taką firmę, że ni chuja się nic nie załatwi ;< . popróbuję jeszcze coś z portami w routerze, launcherami itd.

dzięki za wszystkie odpowiedzie - temat do zamknięcia :)