Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytnanie]Jak odszyfrować hasła

michalbtm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobra mam pliki serverowe by krzysztofa v2 i chciałbym odczytać hasłą w jakim systemie / jezyku sa one zapisane ? moglibyscie pdoac jakis program do rozszyfrowania a jeśli nie to prosze o rozszyfrowanie

cd3359b096a155c901fb7e2288567ed1

a70a650e2195eb3bc319df57003ac3c6

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

Hasła, znajdują się pod plikiem ,o nazwie " baza danych ", otwórz to notatnikiem, tam będziesz miał informacje.

down@ Mylisz się.. I czytaj uważnie. :)

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Nie ma takiego programu, bo admin mógłby przechwytywać hasła graczy.

Taki program nie istnieje, jest to po prostu złodziejstwo.

Opublikowano

slayer wiem gdzie sa hasla ale nei wiem jak rozszyfrowac / neonye pliki znajduja sie na moim komputerze i osoby graja a n moim serverze wiec nie wwydaje mi sie aby to było złodziejstwo a program musi istniec ........

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

Jesli masz Baze Mqel <-- zawsze zapominam nazwy

to tam mozesz sobie to odszyfrowac ;)

Administrator Priv-Crafting

admh.png

Administrator GCraftt

Administrator TheEscape

Opublikowano

baza mqel to program ? bo nei obeznany jestem i moze bys powiedzial jak ? i bym linka prosił

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

MySQL

nie, tego nie odszyfrujecie ;)

http://www.mysql-passwd.yoyo.pl/

bo rozszyfrowanie byle hasła potrwa z 500 lat ;x

P.S. @up

jak sama nazwa wskazuje to baza danych - a nie program - są programy do jej odczytania ale samo MySQL to nie program

lecz te hasło jest wygenerowane w MD5 a nie MySQL - więc po co wodę mącicie?

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

rozszyfrowanie powinno byc proste o ile znajdziemy ciag znaków odpowiadających danej literze np m =1^df

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

Da się "rozszyfrować hasło" ale to polega na generowanie sumy md5 czyli

a70a650e2195eb3bc319df57003ac3c6 

i porównywanie jej. Są do tego strony jednak moje hasło "123456" jest już od 3 lat rozszyfrowywane i żadna strona jeszcze nie wysłała mi e-maila zeby się im udało to wykonać.

I jeszcze jedna ciekawostka. Jedna suma md5 może powstać w wyniku zakodowania różnych haseł. Tzn. hasło 123456 i np. hasło 654321 mogą mieć taką samą sume md5.

Opublikowano

pozatym nei zgadza sie ten szyfr bo sprawdzalem swoje haslo w auths a pozniej wpisalem moje haslo do generatora i sie roznily znacznie

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

rozszyfrowanie powinno byc proste o ile znajdziemy ciag znaków odpowiadających danej literze np m =1^df

czyżbyś był tego pewnien? takie hasła byłyby za łatwe, pozatym na 1 ciąg przypada mase takich samych haseł...

jak narazie nikomu nie udało się jeszcze rozszyfrować hasła...

@edit

@up

nie zgada się gdyż to do MySQL a tu masz w MD5 szyfrowane więc zawsze będzie ta różnica

@Edit2

http://www.devtoolkit.net/pl/tool/hash.html

generator haseł md5

Opublikowano

według mnei wystarczy odwrócic proces może jeśli by sie wrzuciło hasło do tego samego generatora to cośby pomogło

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

według mnei wystarczy odwrócic proces może jeśli by sie wrzuciło hasło do tego samego generatora to cośby pomogło

hahhah to teraz powiedz geniuszu jak odwrócić proces?

generator haseł MD5 podałem wyżej ;) miłej zabawy życzę :)

P.S. na 1 sumę md5 przypada miliony haseł

P.S.2 jak chcesz odkodować hasło pisz do mnie na pw :)

Opublikowano

w sumie jakbym założył załóżmy 50 kont i na kazdej ustawic hasło 1 literowe i je zapisac w systemie uzyskał bym odpowiadające znaki za dana litere chyba ze nastepna litera zmienia kod wczesniejszej np . m-m12 mp-m1356

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

Jest jak piszesz.

MD5("Ala ma kota") = 91162629d258a876ee994e9233b2ad87

MD5("Ala ma koty") = 6a645004f620c691731b5a292c25d37f

źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Md5

Hejtom nie udaje się odkodować Md5, a Ty mówisz, że odkodujesz? Ja nie mam czasu na to. Brutem złamię szybciej.

Opublikowano

Jest jak piszesz.

MD5("Ala ma kota") = 91162629d258a876ee994e9233b2ad87

MD5("Ala ma koty") = 6a645004f620c691731b5a292c25d37f

źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Md5

Hejtom nie udaje się odkodować Md5, a Ty mówisz, że odkodujesz? Ja nie mam czasu na to. Brutem złamię szybciej.

no cóż jeżeli ludzie mi nie dowierzają odkoduje pierwsze md5 jakie podał

cd3359b096a155c901fb7e2288567ed1 = maciek121

Opublikowano

Opisz swój sposób jak 'odkodowałeś' md5. Bo jeżeli skorzystałeś ze stronki typu tej, którą podał up, to nic innego jak zwykła baza. Wpisujemy jakąś frazę do zakodowanie - w bazie zostaje odkodowane i zakodowane słowo. Następnie podając jego hash można go 'odkodować'. Jednak to nie jest prawdziwe odkodowanie, jeśli o to chodzi. Odkoduj drugie, śmiało.

Weźmy to z matematycznego punktu widzenia. Mamy wynik: 100. Sposobów na otrzymanie tej liczby jest masę. Ograniczając się do liczb naturalnych(liter) i dodawania mamy już 99 kombinacji, jeżeli wejdziemy w liczby całkowite(małe i duże litery), to sposobów mamy 198. Wymierne(małe i duże litery, oraz cyfry) - skończenie wiele, jednak strasznie dużo. To takie laickie przedstawienie, dlaczego md5 'jest trudne' do odkodowania.

Opublikowano

@up. Czytaj cały temat a potem się wypowiadaj ...

Wiem co to jest suma md5 i nie daj się jej rozkodować !

Opublikowano

Akurat to pisałem do xenex'a, aby jemu wyjaśnić.

Nic mi nie wyjaśniłęś :D

ja o tym wiedziałem doskonale :) innym też tłumaczyłem - może nie tak wyraźnie jak ty ale nic nowego się nie dowiedziałem :D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

mam pewien problem chcialbym rozszyfrowac to co jest o to w tym linku'' action=add_favourite%business_id=mWRoaWWhxZSbb5blZWCWamdqnJphmZZgZsWWycaGZZJs&type=business ''

chodzi mi o to co tam sie znajduja, jest to moje id konta albo klubu w grze, ewetualnie klub postaci w grze. tylko nie wiem jak to rozwiazac czytalem o tym ale nic nie znalazlem.

prosze o odpowiedz.

dzieki

Opublikowano

@up to na pewno nie jest MD5 bo MD5 sklada sie z 32 znakow... :)

@topic

Swoja droga jezeli powstaja stronki z bazami hashy md5 to wiadomo ze ktos to musi rozkodowac... Jak ktos chce sie w to bawic odsylam na google>rainbow tables lub po poliszu tablice tęczowe pozniej przyda sie okolo 100 gb wolnego miejsca i OOGGROOOMNA moc obliczeniowa procesora :)) No i eliksir zycia bo moze go braknac... Ale jesli hasla sa typowe nie jakies zawile to wpisujac w google md5 decrypter i majac odrobine szczescia moze udac sie znalezc haslo odpowiadajace sumie md5 ktore zostaly podane na poczatku tematu. Tak jak tez juz ktos wspomnial suma md5 nie musi odpowiadac haśle... Zostaje jeszcze kwestia czy hashe nie zostaly solone (czylki czy nie zostaly uzyte salty :D ) W tym przypadku stawiam 90% ze suma md5 = czyste haslo.

@<offtop mode on> swoja droga jakiego masz plugina ze znalazles haslo w md5... ja w ogole nie wiem jak z plikow serwera wyciagnac hasha hasla ;)<offtop mode off>

Pozdrawiam

23998.png

6865.jpg

"Sex to nie szachy, konczenie w 3 ruchach nie robi wrazenia" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...