Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Złamanie hasła Rcon lub jego zablokowanie

Luciann58

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Ostatnio odnalazłem w necie coś w stylu "Jak złamać hasło Rcon lub jak Rcon zablokować". Na niektórych serwerach paru adminów denerwowało osoby z naszego klanu to postanowiliśmy z kontratakować :D.

Próbowałem z poradników na Youtube ale nic nie daje. Czy w ogóle jest możliwe złamanie hasła Rcon, lub blokada tego? Jak by ktoś znał się na tym (nie chcę hackować aby komuś zrobić krzywdę, po prostu zastraszyć lub coś w tym stylu :D). Tak więc prosiłbym o PW, aby to nie rozprzestrzeniało się wzdłuż i wszerz bo wiadomo co na serwerach się wtedy stanie. Dzięki ;)

beznazwywj.png
Opublikowano

Osobiście nie polecam zabawy w takie rzeczy. Znam osobę, która się na tym zna, jeżeli tak bardzo Ci zależy mogę się zapytać jakie są potrzebne do tego programy, ale nic nie obiecuję. Na twój komputer zostanie wysłany serwer.cfg, gdzie znajduje się hasło do rcon'a. Nie na wszystkich serwerach to działa a zabezpieczenie serwera przed tym jest bardzo proste.

Opublikowano

Przykro mi, ale nie chce mi powiedzieć z jakiego programu korzysta może się boi, że za dużo osób będzie się tym bawić nie wiem <_< .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...