Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Client nie łaczy sie z serwerem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z privem, serwer działa ale nie mogę włączyć metina bo wyskakuje jakiś błąd. W pliku mc.txt mam wszystko dobrze ip z hamachi z końcówka .100, po właczeniu głowa sury wyskakuje okienko i w dolnym prawym rogu trzeba kliknąć, lecz gdy kliknę to po chwili wyskakuje małe okienko i jest tylko ok i jakieś krzaczki. Zaraz wrzucę ss tylko się przeloguje. Prosze o pomoc. Próbowałem już kilka klientów i ciągle to samo.

Ps. przepraszam za zły prefiks

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

porty włączone wszystkie, plik by Merkon. A co do klienta to nie wiem czy z 2008 r. mam jakieś longju i 87yt2 tak są foldery podpisane..

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

hmm to radzę ci postawić serwer na plikach by aryman

, a clienta to SuckMT2 ( dam linka jak znajdę )

@ edit

link do tematu jak zrobić własnego clienta w, którym możesz umieścić spol do swojego serwera .

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

miałem kiedyś te pliki i śmigało, ale później format i przepadły.. także będę je musiał pobrać. Thx za info, jak znajdziesz to wrzuć tu linka,

-  A.Einstein

Opublikowano (edytowane)

Witam po raz kolejny. Ściągnąłem pliki serwerowe by Aryman i tego clienta, ale teraz wgl nie mogę odpalić serwera. Ciągle pisze connect: connection refused i czasami pokaże się network is unreachable, ale nic poza tym.. Już sam nie wiem co mam robić, czy to zależy od mojego kompa czy jak? naprawiałem tabelki w navicat'cie, próbowałem także komendy neststat- ant czy jakos tak. Lecz nadal nic, robiłem tez reisntall plików, zn wypakowałem je na nowo i odpaliłem, jednak też nic.. nawet do Fillezilla nie mogę się połączyć.. Proszę o pomoc.. Jeśli będzie trzeba dodam ssy też. Pozdrawiam

@edit: przed chwila pobrałem inne pliki ale też by Aryman, spróbuje na nich odpalić serwer, jeśli nie pomoże to mi coś poradzicie..

Edytowane przez raV18

-  A.Einstein

Opublikowano

@UP: robiłem od nowa serwer, ale dalej nic.. ciągle to conection refused. Dziś tylko raz odpalił i tyle, ale musiałem dodać postać w bazie i robiłem reset i później znowu klapa..

-  A.Einstein

Opublikowano

jezeli pisze " conection refused " to musisz odczekac 5-15 min .

Weź clienta ściągnij i spolszczenie zrób z końcówką 100 w Ip.

Opublikowano

zaraz zobaczę i napisze co i jak tylko się przeloguje, bo serwer mam na innym dysku całkiem, żeby mieć więcej miejsca na HDD..

-  A.Einstein

Opublikowano

@UP : tak robiłem, ale zauważyłem ze jak dam quick to w msg_text pisze ''ok'' w każdej linijce, a jak dam extended to pokazuje jakieś error'y i niekiedy ok.. tak myślę ze coś z tabelami jest nie tak..

Używam plików by Aryman. Zaraz spróbuje na plikach merkona i zobaczę czy się połączy..

-  A.Einstein

Opublikowano

no i na plikach merkona się włączył serwer, kilka razy wyskoczyło connection refused a później network is unreachable.

-  A.Einstein

Opublikowano

Jezeli 'ni z grochy ni z pietruchy' wyskakuje Ci Connection Refused i robiles cos w tabelkach kiedy ktos byl zalogowany na serwer albo po komendzie ./start robiles cos w sql :), to sie nie dziw. Staraj sie nie otwierac SQL podczas gdy serwer jest wlaczony. Poprostu po zalogowanie na root wpisz '/etc/rc.d/netif restart' i mozesz smialo sie laczyc :).

sygnayd.png

Opublikowano

@UP: ale tak się dzieje też zaraz świeżo po wypakowaniu plików serwerowych, nawet do navicata się logować nie muszę i tak będzie connection refused.. Ja tak myślę ze to przez mojego kompa też sie tak dzieje..

-  A.Einstein

Opublikowano

@UP: ale tak się dzieje też zaraz świeżo po wypakowaniu plików serwerowych, nawet do navicata się logować nie muszę i tak będzie connection refused.. Ja tak myślę ze to przez mojego kompa też sie tak dzieje..

Przez twojego kumpla ?

O co ci chodzi teraz??

A ile dałeś na serwa ramu?

I ile masz mb neta?

Opublikowano

@up: weź dokładni przeczytaj, mowie ze o kompa ( PC )

dziś właśnie uruchomiłem serwer i gra wszystko pięknie ładnie, tylko lagi i loga mnie po jakiejś chwili. ale to przez ram, po prostu mam za mało no i proc tez nie wyrabia.. także dzięki każdemu za pomysły i pozdrawiam.

Temat można zamknąć.

-  A.Einstein

Opublikowano

@Anarion na co mu połączenie neta jak to jak on na swoim kompie próbuje odpalić. A o RAM'ie możesz nam powiedzieć :) chociaż naprawdę wątpie żeby to coś miało wspólnego ;).

sygnayd.png

Opublikowano

@ up: akurat ramu mam 1,25 gb, na serwer dałem 850 razem z programami do serwera ok 860-870mb bierze. no i jak włączam klienta trzeba liczyć od 170-200mb. czyli dużo ponad norme, i dlatego loga. Zn ja tak sądzę.

-  A.Einstein

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...