Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj zacząłem "zabawę" z C++ i stworzyłem mały "programik" gdzie się wpisuję Imię, ile masz lat i wyskakuje "Aha, masz takie imie i tyle masz lat"

Ale pytanie moje jest takie jak zapisać to żebym mógł to przesłać na mój drugi komputer i żebym mógł to odpalić nie używając Dev C++ / Visual C++

Żeby wyskoczyło od razu w cmd/jakiejś innej aplikacji.

To jest ukryta treść, proszę

P.S jaki jest kod żeby się wyświetlało FULL-SCREEN od razu jak włączasz program?

Opublikowano

@hfua

Projekt nie po polsku bo jestem Norwegiem :)

Dziękuje bardzo za odpowiedzi :)

Edit\\

Mam pytanie.

Da się zrobić taki licznik.

Przykład :

"Właśnie instaluje ci się wirus"

"5%"

"10%"

"15%"

itp.

Tylko żeby pojawiały się kolejne liczby, po przypuśćmy 3sec.

Opublikowano

Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi.

Jeszcze jedno mam pytanie.

Czy da się zrobić tak że "moja aplikacja" otwiera jakiś plik na tej osobie komputerze ?

I czy znacie jakieś keyloggery dobre? Czy najlepiej zrobić własny? (Keylogger chcę zrobić dla żartu, nie chcę kraść niczego albo komuś podpatrywać komputer)

Opublikowano

Czy da się zrobić tak że "moja aplikacja" otwiera jakiś plik na tej osobie komputerze ?

ShellExecute(..) albo system("start ..");

I czy znacie jakieś keyloggery dobre? Czy najlepiej zrobić własny? (Keylogger chcę zrobić dla żartu, nie chcę kraść niczego albo komuś podpatrywać komputer)

Keyloggerów jest masa w necie. A jeżeli chcesz zrobić własny to musisz sie orientować no.. dobrze, w programowaniu ;)

Opublikowano

Keylogger to po niedługim czasie szokująco prosta sprawa...

Ale mam nadzieję, że nikt pomocy w tej sprawie nie udzieli :]

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Ale mam nadzieję, że nikt pomocy w tej sprawie nie udzieli :]

Z normalnego punktu widzenia keyloggery są równie nieetyczne(a nawet bardziej!) co cheaty, isn't it?

Ale osobiście równie jestem podobnego zdania co poprzednik, ewentualnie mogę pokazać Ci wędkę, czyli GetAsyncKeyState().Rybkę, o ile będziesz chciał, sam sobie za pomocą tego złapiesz.

PS.99% keyloggerów które znajdziesz w internecie są wykrywane przez większość programów antywirusowych, ponieważ jak Ty je znalazłeś, to znaczy że ktoś przed Tobą również to znalazł i to wykorzystał, przez co mogło trafić do laboratoriów jakiegoś Esetu czy innej firmy z tego rynku... No i cóż, raczej nie wykorzystasz tego "do zabawy." : d

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi.

@Teesik

Macie racje.

Kiepski jestem w wędkowaniu więc na razie będę się uczył podstaw.

Moglibyście powiedzieć gdzie uczyliście się podstaw? Mieliście nauczyciela? Z książek ? Informatyka w szkole (śmiech) ? Chętnie się dowiem skąd mogę się uczyć :>

Ja na razie czytam/robię zadania z http://cpp0x.pl/kursy/ tylko że nie które rzeczy muszę przeczytać po 3+ razy żeby zrozumieć o co chodzi (mam nadzieje że nie tylko ja tak mam :x)

Opublikowano

Symfonia, cplusplus.com

A co do WinApi to wszystko jest na MSDNie + trochę praktyki z AutoIta :P

I jeśli wiesz już co chcesz zrobić, to na 90% google + forum codeguru ci pomoże.

Ta sygnatura jest pusta.

• 3 lata później...
  • Dodaj nową pozycję...