Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wywiad] 50lvl - wywiad z Oconnel'em

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wywiad z graczem który osiągnął 50lvl, a mianowicie Oconnel'em.

Myślę, że może was zaciekawić, dać jakieś wskazówki itp. Warto przeczytać. :)

1. Jak długo grałeś w Mythos?

Zacząłem grać jeszcze w 2006, gdy ruszyła wersja alfa, dla wszystkich, którzy chcieli pomóc w procesie tworzenia gry. Potem wziąłem udział w testach beta na przełomie 2007 i 2008 roku. No a potem miałem prawie dwuletnią przerwę, po tym jak HanbitSoft przejął ten tytuł.

Pod koniec 2010 mogłem wreszcie ponownie wkroczyć do świata ULD w czasie zamkniętej fazy „Family and Friends”, no i oczywiście podczas zamkniętych testów beta, które po niej nastąpiły. A teraz już wszyscy mogą cieszyć się Mythosem.

Jak widzisz, moja przygoda z Mythosem trwa już od kilku lat i jest dosyć złożona. Ale nie mogę narzekać, czas spędzony w tej grze na pewno nie był czasem straconym.

2. Czy łatwo było osiągnąć poziom 50?

Łatwo nie było. Mniej więcej od poziomu 16 zaczynają się prawdziwe problemy. Dość szybko wykonałem wszystkie możliwe misje, więc aby zdobywać odpowiednio dużo doświadczenia, musiałem skupić się na potworach – i to w dużej liczbie. No i tak „przerąbałem się” mniej więcej do poziomu 44, od tego momentu wykonywanie misji zaczęło znowu wystarczać do dość szybkiego levelowania. Wszystko zajęło mi jakieś 9 dni, ale wiem, że było kilka osób, którym udało się osiągnąć poziom 50 jeszcze szybciej niż mi.

3. A jak dokładnie to zrobiłeś? Które umiejętności były ważne, itp.

Ja osobiście grałem Nimrodem, dla mnie ważne było przywoływanie sług (drzewko Szkarłatna Dłoń). To może nie jest najłatwiejsza droga, bo musisz posiadać naprawdę niezłe przedmioty, które dają różne premie przywoływanym sługom. Członkowie mojej gildii osiągali równie dobre rezultaty wykorzystując ścianę ognia Piromanty, albo – też grając Nimrodem – tworzyli tanka, i jako główną umiejętność mieli ustawione Cięcie, przy czym w walce wręcz w ciągłym użyciu była też Gruba Skóra i kilka innych umiejętności obronnych.

4. Czy na poziomie 50 jest ciągle wystarczająco dużo do zrobienia?

Gdy osiągniesz poziom 50 masz sporo różnych rzeczy do zrobienia. Jeśli jesteś w gildii, możesz oczywiście pomóc innym w osiąganiu poziomów. Poza tym, możesz wykonywać specjalne misje drużynowe, które są związane z reliktami. Wymagają one dobrej kooperacji kilku osób, w pojedynkę są niezmiernie trudne do wykonania. Te lokacje są dostępne właśnie od poziomu 50. Można też tworzyć klejnoty klas. Są one bardzo potężne, ale ich właściwości nie poznałem jeszcze do końca. Prawdopodobnie dają one +1 do wszystkich umiejętności klasy danej postaci. Osobiście czekam z niecierpliwością na drużynowe PvP (Lamento), no i oczywiście na kolejny region – Mglistą Wyspę Grozy.

5. Czy masz jakieś porady i sugestie dla tych graczy, którzy zatrzymali się na jakimś poziomie i mają problem z osiągnięciem kolejnego?

Jedynym sposobem na szybkie levelowanie to drużyna. W pięcioosobowej drużynie możesz zdobywać doświadczenie nawet do 50% szybciej. Są też miejsca, które nadają się szczególnie do wycinania potworów, i to w masowych ilościach, jak na przykład Upadły Pradawny Pałac w regionie 2. Ważne też są specjalne runy, które przyspieszają zdobywanie doświadczenia nawet do 30%. No ale przede wszystkim cierpliwość i wytrwałość Powodzenia!

Źródło: Oficjalne forum Mythos.

rydah for life

Opublikowano

dlaczego sirvius wybrał oconnela do wywiadu? Bo ów gracz, jako jeden z nielicznych nie narzekał na brak zajęcia na 50lvlu.

Opublikowano
Wszystko zajęło mi jakieś 9 dni, ale wiem, że było kilka osób, którym udało się osiągnąć poziom 50 jeszcze szybciej niż mi.

Ładnie musiał nocki zarywać.

Opublikowano

Ciekawe. Czytałem od początku, że po tym 50 levelu, jest jeszcze sporo do robienia. Szacunek dla tego gracza. : )

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

hehe kumpel z gildi.. ale po co to kopiujecie na te forum. kazdy kto sie interesuje chociaz troche to wejdzie na glowne forum mythosa i sobie przeczyta.

sygnn.png
Opublikowano

Musiał mieć poprostu motywacje ;)

Inaczej sie gra samemu, a inaczej w grupie.

dokladnie jak gra sie z kims to jest inna bajka . Samemu to taka nuda i od razu przestajesz grac