Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm myślę że ktoś mi pomoże w wyborze proszę o uzasadnienie swojej wypowiedzi Dzieki ;)

Z Poważaniem Grabh

Opublikowano

Ja polecę z bardem.

Co z tego, że cler przydatny do pvp jak i tak bez bless spella padniesz na hita ?:D

Natomiast teraz niemal w każdym party szukają barda, nawet 90lvl'e biorą na moby 104.

Dodatkowo masz speed i noise które przydaje się w Alex :)

Sam miałem 105 wizard/barda i byłem bardzo zadowolony.

10465336176777382411.png
Opublikowano

Zależy od serwera ale jeśli robisz na elite silkroad, to nie widzę żadnego sensu w robieniu barda.

Czemu?

Bo tam jest gold rate x20 a na speed potki każdego będzie stać ;)

Radzę clera, bardziej przydatny, chociażby na gigi :)

Dla co drugiego użytkownika znanych for, główną misją stało się obrażanie innych, zamiast rzeczowego podejścia do sprawy.

Bądź w tej lepszej połowie

Kiepski ze mnie cheater, za to mogę doradzić dobry build ^^

8893.png

Staram się pomóc, jak potrafię. Plus wystarczy na nagrodę :)

http://jestemprzeciwacta.pl/

Zbieramy 500tyś podpisów w sprawie referendum. Wiem że linki są zabronione ale mpcforum wspiera ten sprzeciw.

Opublikowano

Cóż ... Prawdę mówiąc. Bart jest do prędkości prawie bezużyteczne, jeśli dzieci w tym samym lvl jak masz i wydaje się, Giant i jesteś martwy .. po atakach 3 potwory dla siebie ... od 1-52, ale idzie z 52 + + + robi się coraz trudniej .. Wizz \ Kleryk

Opublikowano

Jedno z najlepszych party to takie w którym sa :

- 4 wizzy

- 2 bardy

- 1 warrrior

- 1 kler

lub

- 3 wizzy

- 2 bardy

- 1 warlock

- 1 warrrior

- 1 kler

Dlatego też wizz/bard jest tak popularny, gdyż stanowi (przeważnie) 75% party.

Opublikowano

Wizard/cleric jest lepszy... Masz bless-a i możesz coś zrobić solo. Nie gadajcie, że pada na hit-a, bo tankowałem swoim wizard-em jak rasowy warrior :D Do taxi też się cler przydaje, bo wiz/bard sam nie pociągnie na mobkach o wysokim lvl-u (ma robe a nie LA). Nie polecam Ci barda szczerze mówiąc... z Pvm nie byłem zadowolony (chyba, że mówimy o party) a z PvP to tym bardziej...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

No nie wiem :) battle bard ładnie stworki zmiata, chyba najlepszy do robienia taxi na ongach, bo może taxować póty mu się broń nie zepsuje :)

Co do wizz/cler, jak jesteś w party z 3 wizz/cler, to spokojnie ci takie party wystarczy, ponieważ co 45sec wizz puszcza blessa i tak w kółko i wiem o czym gadam :)

najlepsze PT to tak jak pisze na górze kolega:

- 3 wizzy

- 2 bardy

- 1 warlock

- 1 warrrior

- 1 kler

warrior tankuje, kler healuje i puszcza też blessy, warlock daje bufki :D, bardy też zpuszczają swoje mp/hp,speed buffy :) a no i wizzard/cler biją największy dmg i co chwila blessy nawzajem strzelają :)

Opublikowano

Wiz cler niechce mi sie uzasadniac dlugo rd bles buffy jako cler robi.I jest git samemu z dobrym setem pojdziesz w robe na mag moby to i parciaki bedzie ubijal sam

headerkzr.png

Jak sie podoba kliknijcie [Lubię To]

Opublikowano

cler/bard jest od ong taxi :P Także on robi za barda w pt :P Przeżywalność ma większą... Nie do końca potrafię to opisać, ale gwarantuję, że wizard/cleric lepiej się sprawdzi...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Wizz/ cler na ongach też ładnie robi taxi, ale jak widzę battlebarda który po prostu stoi sobie na górce i jebie obszarówkami tak, że co się pojawia, to od razu ginie :), battlebard to najlepszy build do zarabiania kasy na taxi, ale jako pvp to zostaje mu dużo do życzenia :)