Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam windows XP i nawet nieźle sie gra itp ale mam 32 bit . Czy opłaca mi się ściągnąć win 7 czy zostawić i czy bedzie w grach lagowało na 7 . I czy będzie 64 bit czy zostanie 32 ???? Sory za ort. i ,że tak dużo pytań ;D

234.gif
Opublikowano

Windows 7 tez jest 32bitowy i jest wersja 64bitowa.

Windows 7 64bit oplaca sie jedynie jesli masz 4GB lub wiecej niz 4GB RAM-u .

Jeśli masz mniej to nie warto wydawać pieniedzy . No i zalezy tez jaka plyte glowna masz . Chodzi o jej mozliwosci rozbudowy czyli granica MAX pojemnosci pamieci RAM. Np: 8GB - 16GB .

Windows 7 64bit nie laguje w grach i ma kompatybilnosc wsteczna wiec 32bitowe aplikacje i gry dzialaja bez problemow :).

Sam posiadam 3 kopie windows 7 64bit u siebie w domu wiec moge go smialo polecic pod warunkiem, że posiadasz 4gb RAMU lub wiecej .

jqeuR.png

Opublikowano

Tylko chciałbym dodać, że nie możesz sobie ot tak zainstalować wersji 64 bitowej.

Najpierw sprawdź czy masz procesor co obsłuży ten typ systemu.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

nie polecam win7, sciagnolem z torrentow i przyznam, na poczatku bardzo mi sie podobal lecz po pewnym czasie zdalem sobie sprawe ze Xp lepszy, no chyba ze masz w chuj dobry komp 4rdzenie, 4gb ram

Opublikowano

vakos, ja mam 4 gb ramu, procesor intela 2 rdzenie i wyśmienicie działa system więc nie wiem o co ci chodzi oO

a instalowanie 64 bitowego systemu bez posiadania minimum 4 gb ramu nie ma sensu ;x

antig.png

Opublikowano

Win 7 jest zajebistyi rozpierdala wszystko (np. kompa)! Dlatego go polecam. Chociaż po twoim awatarze domyślam się że masz 9 lat i najlepszym rozwiązaniem w twoim przypadku jest popełnić samobójstwo. Ktoś mnie popiera?

Opublikowano

Ja mam win 7 64x ultimate i ci mogę go polecić ale jak inni mówią najpierw sprawdź procek i ram

jak masz 2gb ramu to lepiej zostań przy win xp lub zainstaluj sobie jakaś lepsza wersje xpeka

87016652.png

Opublikowano (edytowane)

@Michu_PL tylko , że miałem trochę podobnego do twojego tylko bardziej ''brzydkiego'' xD ale niestety mi zdjęli. Nie chciało mi się szukać dla zabawy wstawiłem sobie takiego . :D

A i widząc twoje hobby uśmiałem się :D

I zmienie sobie awatara ;D

Edytowane przez ActiveR
234.gif
Opublikowano

Nie przejmuj sie jednym negatywnym komentarzem ;). Windows 7 nie ma tylu bledow co Windows XP :), ktory musial miec az 3 oficjalne SERVICE PACKI :). Poza tym nawet Linuxy posiadaja bugi i dziury ;) tylko o tym oficjalnie sie nie mowi .

Windows 7 ma cos co czyni go lepszym od XP ... lepsze zarzadzanie pamieciami RAM. To , ze tyle zjada pamieci nie oznacza iz jest do bani. On jej zjada tyle by wszystko Ci plynnie dzialalo bez drasniecia. Jak wlaczyzsz gre to autoamtycznie uwalnia zajeta pamiec by poswiecic ja na gre ;). To jest takie inteligentne zarzadzanie pamieciami. W XP tego nie ma :).

jqeuR.png

Opublikowano

Ja tam mam Win 7 oryginalna wersje 64 bir i przy 4gb ramu ;p i jest ok gram we wszystko :D

schauu.jpg

Zbieram Plusiki

Opublikowano

Ja mam 7 64 bit na 2 rdzeniach i 8gb ramu ogolnie to stary taki serwer ale tez dziala , najlepsze ze bez zadnych problemow lag nic ...

Co do xp kocham ten system ale jest juz troche za stary a co do 7 zeby korzystac musze wywalic wszystkie mniej wazne zabezpieczenia bo mnie te pop upy np denerwuja . Albo komunity niektore poprostu rzeba dopasowac pod siebie . Lubie pracowac na linuksie lecz bawic sie raczej komendami i sie uczyc zarzadzania ,zamiast korzystac z niego uzytkowo.

wakow9.png