Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu próbuje rozgryźć w jaki sposób szukać potrzebnych mi adresów zawartych w pamięci gry... np. (experience itd.) Wiadomo cheat engine -> proces (gra) -> views memory... ale mam jeszcze jeden problem. Jakim kodem posłużyć się w c++ aby odczytywał mi właśnie te wcześniej wyszukane adresy, abym po prostu mógł nimi operować w swoim programie. Z góry dziękuję...

Opublikowano

Do tego trzeba samemu dojść tak jak ja. Proponuję ci zapoznać się z biblioteką windows.h

P.s.

Na youtube się nauczyłem :)

EDIT:

@up

o to właśnie mi chodziło...

GrottyCracker22.png
Opublikowano

srry ale + dawać nie mogę... i dzięki za wasze wypowiedzi... ale największy problem mam właśnie z tym w jaki sposób odczytać z tej pamięci cokolwiek np. max hp, max mana... itdp. bo nic mi nie mówią adresy typu: F2389SAF23... proszę kogoś aby ktoś mi powiedział w jaki sposób szukać właśnie tych wartości...

PS: @Prime_Bull możesz na pw wysłąć mi te poradniki z yt z których się uczyłeś... bo uczę się b. szybko jak widzę jak ktoś to robi

Opublikowano

Nie podam ci na pw bo może się komuś przyda...

Jak nie znasz angielskiego to przetłumacz sobie to co on pisze np. OpenHandle itp. bo sama nazwa wskazuje.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

CheatEngine ma dołączonego tutoriala.

Jeśli go przerobisz, będziesz umiał znaleźć wszystko*.

* w zaokrągleniu do pełnych wszystek

Ta sygnatura jest pusta.

• Dodaj nową pozycję...