Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

robienie własnego windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obciążysz sobie niepotrzebnie komputer tylko :)

Pobierz jakiś gotowy motyw... nie używaj tych całych "transform packów". Z autopsji wiem że to tylko potem szkodzi.

Jeżeli chcesz mieć sidebary, aero i inne bajery to lepiej zainstalować 7mkę.

f.png

Opublikowano

a mam problem: kiedy włączam nlite i wkładam dysk siódemki ,namierzam go(wybieram) i wyskakuje mi komunikat: sprawdź, czy wybrany folder lub dysk zawiera katalog 'i386' lub 'AMD64' i prawidłowe plliki instalacyjne windows. o co z tym chodzi????!!!! a może to nie czyta wersji ultimate? o.O

Opublikowano

Pragnę napomknąć iż takie przerabianie Windowsa jest sprzeczne z licencją dotyczącą użytkowania systemów z rodziny Windows. :)

Nie wiem na cholere macie przerabiać by pozbyć się raportowania. Wystarczy odpalic w uruchom : services.msc i wyskoczy wam lista usług systemowych. Na liście usług systemowych wyłączacie te niepotrzebne m.in raportowanie błędów.

jqeuR.png

Opublikowano

Chociażby po to by stworzyć instalkę windy odpowiadającą naszym potrzebom.

Możemy usunąć komponenty bądź też dodać nowe.

Nie będziemy wtedy musieli robić tego samego po każdym formacie.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

No ja to rozumiem tyle , że M$hit niekoniecznie ;D .

To jak już nie chcecie w kółko instalować go i ustawiać to radzę zrobić wam coś na wzór partycji RECOVERY gdzie wystarczy w biosie odpalic 1 klawisz i macie juz na nowo system odpowiednio przygotowany ;). Sam z tego korzystam. Dzieki temu operacja trwa kilka minut.

jqeuR.png

Opublikowano

ściągałem te rózne gjeee i potem miałem kompa cegłe oraz w ch.. wirusów.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

to że ktoś odchudzi windowsa nLitle nie znaczy ze mu zadziała instalka tak zrobiona, nim dojdzie się do swojej wersji w pełni stabilnej może minąć trochę czasu i tak od 10 do 20 prób nim zacznie nam wychodzić instalka tak dopasowana do naszych potrzeb jak chcemy i bez błędów

wada takich rozwiązań to że może nie działać na niektórych komputerach ale to już wyjątki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

po co go robić skoro jest ? kilka miesięcy dopracowuje sie takie przeróbki, sam wątpię byś w ogóle osiągną choć część

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Używaj Windows 1.x albo Windows 2.x ... Windows XP/7 to dziadostwo !

Do robienia windowsa raczej fotuszup i inne , jak chodzi o grafikę:) A inne rzeczy to już inna sprawa.

Nie lepiej ściągnąć jakiegoś Gamer Edition ? Po co komplikować ?

beznickowiec.png

By Baksiu