Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Exp i EQ czyli gdzie expic i jak z eq.

JugensiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.W dzisiejszym tutcie powiem jak Expic i jakie mieć EQ na jaki lv i jak je zdobyć. Okey zaczynamy.

Gdy wejdziemy w tą fantastyczną gre mamy mape treningową tak pokażą ci co i jak.

Na początku gdy już skończymy mape treningową wchodzimy w świat 4story.Na samym początku obudzimy sie koło fenlina.On zleci nam misje,gdy zrobimy te misję i będziemy mieli juz całe eq idziemy expic a mianowicie na MORAYE gdzie dostaniemy misję od wrózki.Wtedy zabijamy Młode Moraye i Moraye i zbieramy ich scięgno.Gdy już oddamy zdobędziemy 2lv.Wtedy idziemy to pana który jest niedalego wystarczy iść drogą.On zleci nam misje abyśmy zebrali mieso z dzika.Można zabic Dziki i Młode Dziki.Gdy zdobędziemy mięso i oddamy mu je wtedy każe nam zdobyć Kieł Dzika,musimy zabić 3 dziki.Gdy mu to już oddamy zdobędziemy 4lv i wtedy dostaniemy nowe moce(skile).Wykupujemy ję i idziemy po misje do tego samego pana i zleci nam abyśmy zdobyli Złoty Kieł.Musimy wtedy zabic Jumbo ma on ponad 1000 hp.Gdy już go zabijemy oddajemy go panu.Wtedy idziemy na pszczoły będziemy musieli zabić pszczoły i potem zdobyc Żądła Pszczoły.Gdy to już zrobimy dostaniemy broń+6.(Gdy Grasz Łucznikiem Kup Strzały U Pana Boba)Wtedy dostaniemy już misje ktore będziemy musieli zrobić.Potem będziemy musieli pozabijać Trenerów Kapaków i Wilki.Misje ta dostaniemy od dwoch osób ktore są obok.Gdy już zrobimy wszystkie misje na sam koniec będzie misja z bosem Kelpikiem gdy go zabijemy dostaniemy pierscien z bonem.Potem idziemy znowu do Kapitana bo następne misje.Gdy weżmniemy misje mozna iśc na piechote lub teleportacją(2 teleport od góry).Będziemy mieli tam misje aby zabic Larwy,Meboki,Zołnierzy Szerszeni i Schaie.Będziecie musieli też znależć szczątki dzika(sa one obok Krolowej Szerszeni).Potem będziemy musieli zbierać Miody ktore sa pochowane na mapce.Gdy już zbierzemy Miody będziemy mieli misje z Miodem Królewskim będziemy musieli zabić Królową Szerszeni.Gdy już wbiliśmy ten 11lv będziemy mieli nowe misję.Idziemy do Kapitana i oddaje pieczątki które robiliście.Wtedy dostaniemy troche expa.Gdy już odebraliśmy misje na 11lv idziemy do nowego miasta.Gdy już tam jesteśmy musimy wejsc do lewego domu.Wtedy mamy tam 3 osoby bierzemy misje od tego co ma nad głową Znak Zapytania.Wtedy będziemy musieli zabijać Strażników Ekimorków,Dzikie Wilki inietylko.Gdy będziemy mieli 14lv(gdy macie 13 i poł paska idzcie oddać pieczątki do Kapitana) wtedy idziemy znowu do kapitana po następne misje na 14lv.Gdy już odbierzemy wtedy znowu udajemy się na tę samą mape i teraz będziemy mieli pozabijać inne stwory takie jak:Mutanty Biramorków,Wojowników Ekimorków,Szkielety i rózne typy stworów.Gdy już wbijemy 16lv wtedy będziemy mogli udać się na TajnyDokument (Inaczej mówiąc TD).Na TD przydało by się leprze EQ więc zabieramy sie za uleprzanie.(Aby mieć wiencej srebra można zagrać w Papier Kamień Norzyce)Broń może zostać taka jaka jest ale leprza by była na 16lv tak jak i zbroja wszystko co nosimy brzydało by się na 16lv.Gdy mamy te EQ na 16 morzemy je uleprzyć chociaż na +4.Gdy mamy na 1lv lepiej nieuleprzać tego bo szkoda kasy.A więc gdy mamy już EQ można iść na TD dostaje je się gdy wbije sie 10lv.Na start dostaniemy bufy 25% expa i coś jeszcze.Wtedy idziemy na Moraye tylko maja więkrzy lv.Wtedy expimy tam do 20/21.Gdy wbijemy 21 powiniśmy mieć troche kasy wieć uleprzamy EQ na jeszcze więkrzy plus(szczególnie broń i zbroję).Gdy już jesteśmy na TD idziemy w lewo przez droge i mamy tam pająki expimy tam przynajmiej do 24/25.Gdy mamy 25 idziemy na szkielety i wbijamy tam do 31lv.Gdy mamy 31lv powinniśmy mieć juz naprawdę sporo kasy wieć załatwaimy broń na 25lv i eq na 22.(można sprzedać stare eq za 4/5 srebra)Gdy mamy 31lv uleprzamy eq na +5/6/7.Wtedy można wybrać się na TD31 z kimś w pt.Gdy już jesteśmy na TD idziemy na Kocie Bestie i expimy tam do 35lv.Gdy wbijemy 35lv idziemy na Nikczemne giganty i wbijamy tam do 37lv.Od 37lv idziemy na Napastnik Klanu Pagot niedaleko Nikczemnych Gigantów.Wbijamy tam do 40lv.Od 40lv idziemy na Pieczątki 36lv i wbijamy tam do 41.Od 41lv idziemy na TD 41 i idziemy na Chciwe Trole i wbijamy tam 43.Wtedy będziemy mieli troche S i mozna kupic Zaproszenie Na 2 Bitwe i iść z kimś tam w pt.Wtedy wbijamy tam do 47lv i dropną nam pewnie fajne żeczy z bonami.Sprzedajemy je i prubujemy kupic/ uleprzyc jakies eq na 34lv.

To już chyba na tyle ;)

Zakaz Kopiowania All napisane przezemnie!

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Opis jest tak bardziej w streszczeniu chociaż na początku jak zaczynałem nie umiałem się z niczym połapać ;D

Ja osobiście expiłem zbierając moby i je zabijając w ogóle nie robiąc pieczęci, jedynie początek był wyjątkiem ;D

Poradnik ogólem dobry, tylko lepsza estetyka by się przydała.

Tak to pincuś glancuś ;d

Pozdrawiam

@Edit

było

http://www.mpcforum.pl/topic/152066-tut-szybkie-nabijanie-50lvla/

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

Moray?

a moze puma

kolejny valorek

Nie ocenie tuta bo nawet nie mam zamiaru go czytac xD

Jeżeli nie masz zamiaru go czytać to poco spamisz?Weż podaj chociaż jeden temat w którym pisałeś tyle ile ja wtedy pogadamy.

UggNk9.gif

Opublikowano

Ahahaha Szczały xD Strzały lolku -,-

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

i uwierz w to ze kazdy ma inny gust co do wybierania spota i pomysl tez czasem ze spoty sa zajete ....

Spoko moze mieć swój gust.Ze juz spoty zajęte to nie moja wina,co mam niby przyjsc i kazać im isć?Pomyśl troche.

UggNk9.gif

Opublikowano

Określę to krótko:

1. Błędy z gry:

fenlina - felina

2lv. - lvl powinno być -.-

Miody - tylko Miód!

2. Brak polskich znaków.

Na początku znaki są - dalej nie ma.

3. Błędy ortograficzne:

uleprzyc

wiencej

więkrzy

Są to tylko przykłady.

4. Jednostronność:

Jeżeli robisz poradnik, staraj się robić go dla dwóch stron, ponieważ nie wszyscy grają De Fugel (Valorianie) [np. Ja jestem derionem].

5. Staraj się podawać nazwy npc, od których bierzemy pieczątki.

6. Ulepszanie eq.

To jest najgorsze, co może być. Czasami pali, czyli tracimy przedmioty i srebro.

Co wtedy? Rozbuduj swoja wypowiedź.

7. Najważniejsze.

Nie zawsze Tajne Dokumenty są we władaniu danej strony.

Czasem spoty są zajęte. Rób coś takiego, jak "spoty zapasowe".

8. Podsumowanie:

Zrobiłeś coś, co niestety jest według mnie tylko mini-tutkiem.

Popracuj jeszcze, rozpisz bardziej, dbaj o wygląd, poprawność językową( polską jak i ta z gry) i treść.

Według mnie, tut jest zaledwie na 4/10.

Pozdrawiam,

Razmess.

Ps. Pracuj dalej, ale dokładniej.

Nic.

Opublikowano

Określę to krótko:

1. Błędy z gry:

fenlina - felina

2lv. - lvl powinno być -.-

Miody - tylko Miód!

2. Brak polskich znaków.

Na początku znaki są - dalej nie ma.

3. Błędy ortograficzne:

uleprzyc

wiencej

więkrzy

Są to tylko przykłady.

4. Jednostronność:

Jeżeli robisz poradnik, staraj się robić go dla dwóch stron, ponieważ nie wszyscy grają De Fugel (Valorianie) [np. Ja jestem derionem].

5. Staraj się podawać nazwy npc, od których bierzemy pieczątki.

6. Ulepszanie eq.

To jest najgorsze, co może być. Czasami pali, czyli tracimy przedmioty i srebro.

Co wtedy? Rozbuduj swoja wypowiedź.

7. Najważniejsze.

Nie zawsze Tajne Dokumenty są we władaniu danej strony.

Czasem spoty są zajęte. Rób coś takiego, jak "spoty zapasowe".

8. Podsumowanie:

Zrobiłeś coś, co niestety jest według mnie tylko mini-tutkiem.

Popracuj jeszcze, rozpisz bardziej, dbaj o wygląd, poprawność językową( polską jak i ta z gry) i treść.

Według mnie, tut jest zaledwie na 4/10.

Pozdrawiam,

Razmess.

Ps. Pracuj dalej, ale dokładniej.

Spoko może i robie troche blędów orto itp ale staram się pomuc.

Po obu stronach nie zrobie ponieważ gram na volarin więc mam robić odnowa postać na derion?

Nazwy npc nie znam aż tak dokładnie ale jeżeli ktoś w gra to raczej się połapie.

Wiem że np wbije inna strona np derion jest wtedy cięzko.

Spoty zapasowa może zrobie jutro dzisiaj niezrobie ponieważ jestem po obozie i jestem zmęczony.

Jeżeli EQ spali to cóż to już nie moja wina.

Tut słaby?Jeżeli tyle pisania to dlaciebie zamało to może napiszesz więcej?

Dalej sie nie będe wypowiadał niechcem cię krytykować.

Pozdro jugens.

UggNk9.gif

Opublikowano

@Up:

Krytykuj mnie śmiało, przyjmę to.

Nie musisz robić tego teraz, rób powoli, a dokładnie ;)

Nazwy npc są w leksykonie na oficjalnej stronie 4Story.

O eq no cóż, to tylko gra.

Ja sam często dla śmiechu bawię się z Valorkami :)

Ale zobacz:

Od x lvl'a gracze mają siedzieć non stop na td? A co z questami, czyli tą prostoliniową fabuła :D

Pamiętaj też o tym, ze eq PvP jest silniejsze, chodzi mi tu głównie o zbroje - więcej defa.

Może i zrobienie jej jest dla niektórych czasochłonne, ale opłaca sieje robić.

Co do potworów po 2 stronie - leksykon!

Można spokojnie tam znaleźć potwory, npc oraz questy.

Nic.

Opublikowano

@Up:

Krytykuj mnie śmiało, przyjmę to.

Nie musisz robić tego teraz, rób powoli, a dokładnie ;)

Nazwy npc są w leksykonie na oficjalnej stronie 4Story.

O eq no cóż, to tylko gra.

Ja sam często dla śmiechu bawię się z Valorkami :)

Ale zobacz:

Od x lvl'a gracze mają siedzieć non stop na td? A co z questami, czyli tą prostoliniową fabuła :D

Pamiętaj też o tym, ze eq PvP jest silniejsze, chodzi mi tu głównie o zbroje - więcej defa.

Może i zrobienie jej jest dla niektórych czasochłonne, ale opłaca sieje robić.

Co do potworów po 2 stronie - leksykon!

Można spokojnie tam znaleźć potwory, npc oraz questy.

Spoko nie muszą cały czas siedzieć na td ale tam idzie najszybciej expa więc radze tam expic.

Ja w moim tucie pokazuje jak szybko wyexpić postać.

Na Pieczątkach raczej sie dlużej pomęczysz niż na td.

Tak wiem ze eq pvp ale w moim tucie nie ma mowy o eq+17/18 gdzie można iść na deriony i je zabić by mieć PO.

Więc zkąd z eq+6/7/8 maja szanse zabijać dera co ma pewnie eq+13/14/15 bo na tą gre duzo ludzi wydaje dużo pieniędzy realnych wiem to z tąd gdyż sam kiedyś wciągłem się w wysyłanie tych sms i potem rachunek po 150-200zł.

Wiem że w leksykonie sa npc itp ale ja prubuje napisać ten tut z własnego doświadczenia w tej grze.

UggNk9.gif

Opublikowano

Jeżeli nadal jest, tak jak kiedyś, to po można nabijać tak:

1. Za samo bycie na wojnie było (nie wiem czy jest teraz) jest 50 lub 100 PO

2. Jeżeli jesteś w jakiejś gildii, to za zabicie było(nie wiesz czy jest) trochę PO.

3. Jeżeli kolega ma poziom zbliżony do ciebie i jesteście w pt, to ty też dostaniesz PO.

Tak kiedyś było, na 100%, bo ja tak nabijałem PO i ofc. też walka :D

Nic.

Opublikowano

Jeżeli nadal jest, tak jak kiedyś, to po można nabijać tak:

1. Za samo bycie na wojnie było (nie wiem czy jest teraz) jest 50 lub 100 PO

2. Jeżeli jesteś w jakiejś gildii, to za zabicie było(nie wiesz czy jest) trochę PO.

3. Jeżeli kolega ma poziom zbliżony do ciebie i jesteście w pt, to ty też dostaniesz PO.

Tak kiedyś było, na 100%, bo ja tak nabijałem PO i ofc. też walka :D

Spoko ale kto wezmnie do gildi np 25lv ze słabym eq?Trzeba mieć chyba znajomości.

Tak za bycie w gildi i za zabicie dostaje sie PO

Wiem często tak robiłem.Ale takze bilem na respawnie i nigdy nie dostałem bana ;)

UggNk9.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No nie zgadzam się ze wszystkim. Powinieneś to wszystko ładniej ułożyć nie dam plusa ani minusa.

s112.csrv.pl:47514 - [1.5.2][NP][sG][sB] !!!

200 postów [V]

Opublikowano

No nie zgadzam się ze wszystkim. Powinieneś to wszystko ładniej ułożyć nie dam plusa ani minusa.

Jeżeli nic nie masz do powiedzenia to poco spamisz?

Zaloze sie ze nawet nie przeczytałeś tylko chcesz nabić postów;)

Ulozone jest dobrze mi tam to pasuje.

UggNk9.gif

Opublikowano

Zacytuję Cię

"(gdy macie 13 i poł paska idzcie oddać pieczątki do Kapitana) wtedy idziemy znowu do kapitana po następne misje na 14lvl" Powiedz twoim zdaniem ile pieczątki Ci dadzą expa? Żeby doexpić do 14 lvla robiłem na 13 kilka razy te pieczątki z 11 lvl i jeden raz dał mi może 1/4 doświadczenia. Pisz te swoje tuty dokładnie bo moim zdaniem to wszystko jest tam pomieszane np "Larwy,Meboki,Zołnierzy Szerszeni i Schaie" Wiesz że meboki i schaje to to samo tylko różnią się wyglądem?

A co do expu na td skąd wiesz że sobie expiąc nie przyjdzie der albo valorian zależy gdzie kto gra użyje tp na td i nie da expić? Miałem wiele razy taki przypadek że der z eq +16 i wyżej teleportował się na zniszczone pole (td20) i nie dał expić, moim zdaniem pisałeś to mając na myśli osobe z eq +19-24 która zawsze sobie poradzi z atakiem i obroną...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zacytuję Cię

"(gdy macie 13 i poł paska idzcie oddać pieczątki do Kapitana) wtedy idziemy znowu do kapitana po następne misje na 14lvl" Powiedz twoim zdaniem ile pieczątki Ci dadzą expa? Żeby doexpić do 14 lvla robiłem na 13 kilka razy te pieczątki z 11 lvl i jeden raz dał mi może 1/4 doświadczenia. Pisz te swoje tuty dokładnie bo moim zdaniem to wszystko jest tam pomieszane np "Larwy,Meboki,Zołnierzy Szerszeni i Schaie" Wiesz że meboki i schaje to to samo tylko różnią się wyglądem?

A co do expu na td skąd wiesz że sobie expiąc nie przyjdzie der albo valorian zależy gdzie kto gra użyje tp na td i nie da expić? Miałem wiele razy taki przypadek że der z eq +16 i wyżej teleportował się na zniszczone pole (td20) i nie dał expić, moim zdaniem pisałeś to mając na myśli osobe z eq +19-24 która zawsze sobie poradzi z atakiem i obroną...

A wiesz ze mozna czytac posty wyzej?

Odpowiedzialem juz na to pytanie w innnym poscie zobacz se je ;)

UggNk9.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

hmm oczojebne kolory poradnik nie przydatny ponieważ opisałeś w większości questy które są opisane w samej grze. po za tym opisałeś expowiska ale przecież w tej grze expi się na pieczątkach.. błędy ortograficzne ale to mi nie przeszkadza bo każdy może czasem popełnić błąd ;) podsumowując może i się namęczyłeś ale gdy piszesz poradnik przemyśl to czy komuś się przyda taki poradniczek .. minusa ci dawał nie będę pozdrowienia ;)

Opublikowano

Tutek nie przydatny w tej grze robi się pieczątki a nie expi po za tym opisałeś jedynie questy które można zrozumieć w grze.

PS: zmień ten kolor bo nieda się tego czytać raczej z eq +4 na td nikogo nie zabijesz ..

ahh cholerka sory za ten spam nie zauwazylem ze juz napisalem w tym temacie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...