Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewne pytanko.

Którą z postaci lepiej kupić ?

Lux czy Jax

Zbierałem na Jax'a ale zastanawiam się też nad Lux ...

Jax okazał się taki sobie, kiedy dzisiaj nim grałem ... :<

PS. Możecie też proponować inne postaci za 3150, która jest dobra.

Opublikowano

jax jest wedlg mnie jedna z lepszych postaci ja nim aktualnie gram 3 dzien i jest super jak sie juz ogarnia

zreszta kazda postac dobra jak sie grac umie:P lux mi osobiscie sie nie podoba dobra z daleka ale jak ktos podejdzie to lezy (taka moja opinia)

Opublikowano

Jak każdy ap champ o.O.

Co do lux- Postać wymagająca ogaru jak żadna inna (tak samo jak ez. ) , gdyż wszystkie jej skille to skillshoty.

Kiedy ją opracujesz działa cuda :)

Polecam ją ; )

525ffffff.png
Opublikowano

Jax - hybryda dps.

Lux - magosupport.

Zależy kogo potrzebujesz. Bo takie mówienie kto jest lepszy, to jakby na siłę szukanie kogoś OP, a postacie są(a przynajmniej powinny być) zbalansowane. Ja równie dobrze mogę polecić Shena, który jest tankiem, a Tobie ta postać może nie podchodzić.

Opublikowano

Robienie Lux pod supporta to kaleczenie tej postaci. Ma ona naprawdę dobry dmg, obszarowego stuna i ulti potrafiące wygrać tf a jako support ma tylko jeden skill, dający naszym sojusznikom tarczę pochłaniającą tylko trochę dmg. Lux jest dużo lepszym casterem niż supportem.

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że jest czystym supportem. Jednak nie jest ona również 100% casterem. Ma ona za zadanie zarówno zadawać dmg, jak i chronić dupę sojuszników. Jednak przez to, że posiada skillshoty, może być trudna do ogarnięcia. I nie przesadzajmy, jej ulti jest strasznie wąskie, a co za tym idzie trudno trafić. Czyści casterzy za 3150 to Kassadin i LeBlanc.

Opublikowano

Jax:

Zalety:

-Dobry Mid, Late Game

-Dobre Survi

-Dodge

-Mocne skille

-Doskok

-Niskie cooldowny

-Wygra każde 1v1 z melee DPSem

-Robienie solo dragona, później barona

Wady:

-Średni Early game

-Sword of Divine krzyżuje nasz niecny plan "Dodge Mastera"

-Wolny ruch

-Potrzeba farmy, lub fragów

Opublikowano

Temat został wyjaśniony, więc dodam tylko iż nie nie radzę kupować championów bez wcześniejszego wytestowania ich. Zbieraj pkt, testuj inne champy co tydzień, i dopiero wtedy decyduj się na jakiegoś : ). Jak już ktoś wspomniał każdy champ ma inne plusy, a więc każdy jest dobry, co do tych dwóch, stawiam na Lux, o ile ogarniasz skillshoty jak już wspomniał David. Choć ja tam wolę Ezreala.

Opublikowano

Wady:

-Średni Early game

-Sword of Divine krzyżuje nasz niecny plan "Dodge Mastera"

-Wolny ruch

-Potrzeba farmy, lub fragów

Jax akurat jest postacią, która jest bardziej potężniejsza, im dłużej trwa gra. Early ma takie słabe, że najczęściej decyduję się na junglę, i najważniejszą wadą jaxa jest to, że w teamfightach robi znikomy dmg, bo albo jest już po teamfighcie, lub padamy...

Smutne, ale prawdziwe...

A rasowym magiem nazwałbym raczej Malza, a nie Kassa i LeBlanc - to assasyni są :P

Ogółem- przetestuj, a potem pogadamy... :)

525ffffff.png
  • 2 tygodnie później...