Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Serwer Minecraft i nie działające komendy

Majcher1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam serwer Hamachi zrobione dzięki plikom serwerowym z tego tematu: Pliki Serverowe

Serwer działa bardzo ładnie ale gdy chcę używać takie komendy jak na tym filmiku: Filmik YouTube

to te komendy nie działają co robić? aby można było tak jak na filmiku gość sobie coś buduje?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pewnie nie ustawiłeś se OP, lub permissions admina na swój nick.

wpisz op twój_nick

i w pliku plugins/permissions/world.yml na samym dole dopisz:

nick:
       group: Administrator

gdzie nick to twój nick

Nie jestem pewien, czy na plikach NismonS ranga admina tak się nazywa, jak nie to sprawdź sobie na samym początku rangi i zobacz jak nazywa się

ta ranga, jak będzie się nazywać inaczej to zamień ją na samym dole na tą, jaka jest w grupach :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

a i na tym filmiku gdy gość otwierał plik ten który trzeba podpisać tak jak się mapka nazywa to miał chyba jakich program i fajnie wszystko mógł edytować a ja nie mam tego i muszę to otwierać notatnikiem i zrobiłem tak jak gość na filmiku że tam trzeba się do grupy wpisać chyba dobrze działa bo jak wchodzę na server to pisze [Admin] Majcher: ale gdy wpisuje te komendy co gość na filmiku to pisze "Select a region with worldedit first." a do op też dodałem się wydaje mi się że to trzeba włączyć ten worldedit ale nie wiem jak

odkryłem też że w konsoli servera coś takiego piszę coś o wolrdedit enabled i coś tam

i127660_ok.JPG

http://imagebox.pl/out.php/i127660_ok.JPG

i jeszcze że jak kliknę PPM na klocek to nic nie pokazuje się na say a u gościa na filmie coś tam pisze

OK już działa ładnie, pięknie tylko jeszcze jak by ktoś powiedział z tym programem co wyżej pisałem

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...