Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z minecraft ponieważ gdy gram strasznie grzeje mi sie karta .

Kupiłem nową karte i jest to samo ..

Karta ma chłodzenie pasywne

Gigabyte 7600GT

Opublikowano

refy robimy po 24h + stosujemy się do regulaminu

To jest ukryta treść, proszę

Wyczyść kompa w środku?!

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

za mala obudowa i sie moze grzac tak jak up procesor sie grzeje a jak nie to odkrec jedna scianke bedzie glosno ale nie bedzie sie tak grzalo :D

ani2yg3ag5.gif

prosperion_20752_9.png

Powered by Windows 7 => www.go-windows.de

Opublikowano

już dawno to zrobiłem o.O ... A do procesora zamawiam nowy wiatrak bo się troszke zacina ten co mam . Może to jest powód ?? .

Ale to jest dziwne że jak gram tylko w minecrafta tak mi sie grzeje a jak gram w gta sa to nic sie nie grzeje .

Opublikowano

moze masz za slaby zasilacz ? GTA SA wbrew pozorom mniej wymaga od minecrafta bo minecraft jest napisany w Javie ktora bardzo zre komputer

ani2yg3ag5.gif

prosperion_20752_9.png

Powered by Windows 7 => www.go-windows.de

Opublikowano
Karta ma chłodzenie pasywne

Karty graficzne 7600GT tak mają, że grzeją się nawet do 80 stopni, poza tym pasywne chłodzenie jest bardzo niewydajne.

Ja polecam ci nasmarować GPU jakąś dobrą pastą i zamontować aktywny wiatraczek pod pasywne chłodzenie i powinno ci spaść sporo stopni w dół :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Hahahaha ciekły azot :D chyba tą karte zamrozi !

Możliwe że masz walnięty czujnik !

DOWN@@@

Na h** mu nowe wiatraki ? Spamujesz !

Jak ma walnięty czujnik to do niczego mu to jest niepotrzebne !

OndteAw.png
Opublikowano

Lóól :D Ja mam 3 wiatraczki - jeden na płyte główną, jeden w zasilaczu z i jeden na procesor :D i takie połaczenie jest w sam raz :) Komp wyłączył mi się z przegrzania jeden jedyny raz jak wiatraczek od procka sie urwał ^^ Więc chłopie, moje kilka rad :

Obudowa odkręcona ? To dobrze.

Komputer wystaw na otwartą przestrzeń i postaw w cieniu, najlepiej otwórz okno - jest ciepło ale ciut go będzie wiaterek chłodzić.

Kup dodatkowy wiatraczek i skieruj go idealnie na karte - jak będzie chłodzić co innego to gówno to da za przeproszeniem.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Też kiedyś tak miałem. Znalazłem w piwnicy u starego mały wiatraczek, trochę pokombinowałem z kablami i podłączyłem nawet pod pstryczek do wyłączania/włączania ;f

Przykleiłem na taśmę w środku tak aby wysysał powietrze (drugi z tyłu dmucha) i jest spoko ;P Musi być przepływ.

To sie nazywa improwizacja xD

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

No mam teraz stary wiatraczek od starej karty graficznej jest z radiatorem ten wiatrak. W tej karcie co teraz mam nie mam wejscia do wiatraczka to moge go podpiąć do płyty głównej ?? I czy ten wiatrak moze byc z radiatorem ?

Opublikowano

Up e yyyy wtf ?

Pisz bardziej zrozumiale !

Z tego co zrozumiałem to zdjąłeś chłodzenie ze starej karty. No to to chłodzenie z wiatrakiem możesz wmontować do tej co masz w kompie !

OndteAw.png
Opublikowano

Ciekawe jak . Ja nie mam wejscia do wiatraka w karcie .

A w płycie głównej mam wejscie tylko mi chodzi o to że ten wiatrak jest z raidatorem i czy to nie będzie przeszkadzało !