Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem podobny problem jak mi nie wyszukiwało dysku przy wyborze partycji na której ma być zainstalowany XP, wtedy musiałem programem nLite zintegrować informację o urządzeniu masowej pamięci * dysku. Zobacz może przed wyskoczeniem BS są jakieś nieoczekiwane konflikty przy instalacji?

Jak spodobał Ci się mój post czy też przyczynił on się do pomocy udzielonej Tobie, to nie stawiaj mi + czy - chyba że nalegasz to postaw co chcesz. Mi to wisi i powiewa.

Lubię spamować i zbierać warny, taki już jestem.

Opublikowano

Spróbuj użyć innej instalki, albo przetestuj tą na innym sprzęcie.

Możliwe, że płyta jest po prostu walnięta.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Po Co ci widows? Polecam Linux Ubuntu 11.04 albo 10.10 :]

WIdnows XP to staruszek a 7..... jak to windows formaty i inne pierdoły.

Ubuntu darmowy system z obsługą aplikacji z winodws , więc nie ma co się martwić o gry itp ;]

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

@UP

Linux jest systemem przeznaczonym głównie do pracy, Windows natomiast jest już systemem zaawansowanym pozwalającym rozwijać jego użytkownikom naprawdę wiele możliwości, które w Linux 'ie mogą nie odpowiadać poprawnie bądź całkiem się nie uruchamiać.

Jak spodobał Ci się mój post czy też przyczynił on się do pomocy udzielonej Tobie, to nie stawiaj mi + czy - chyba że nalegasz to postaw co chcesz. Mi to wisi i powiewa.

Lubię spamować i zbierać warny, taki już jestem.

Opublikowano

Instalujesz na laptopie, czy stacjonarnym? Na komputerze był wcześniej (jest obecnie) inny system?

Opublikowano

@UP

Linux jest systemem przeznaczonym głównie do pracy, Windows natomiast jest już systemem zaawansowanym pozwalającym rozwijać jego użytkownikom naprawdę wiele możliwości, które w Linux 'ie mogą nie odpowiadać poprawnie bądź całkiem się nie uruchamiać.

Ale kurwa zajebałeś prawie wszystko z windowsa można emulować pod linuxem albo znaleść zamienniki

Żadnych problemów z instalacją tylko w terminalu dajesz apt-get install nazwa_pakietu i ci się instaluje i odpalasz a pod winem najpierw znaleść program,pobrać,zainstalować, i pierdolenie z licencją i regulaminem a win7 dochodzi pierdolenie się z odpalaniem jako admin i zgodnością

s2c77Oa.png

Opublikowano

Instaluje na laptopie i jest na nim teraz Linux Ubuntu :< A próbowałem instalować z kilku płyt :< Z tego co czytałem po forach ludziom , którzy mieli linuxa / Win Vista czy coś innego poszedł tylko Windows 7 i programem nLite :)

Tylko nie jestem pewn co to jest nLite ? To się odpala na Windowsie ? Jak tak to ktoś pomoże zemulować na linuxie ?

@foxi1995

Jak taki mądry jesteś to może mnie nauczysz ? Bo się gubię w Linuxie

To co mi przychodzi do głowy/wyczytałem :

-podpiąć dysk pod innego laptopa i sformatować

-zainstalować Win 7

-użyć jakoś programu nLite :D

-zostać przy Ubuntu

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

nLitle służy tylko do modyfikacj instalki windowsa która potem się nagrywa i instaluje

patzrąc na problem widze ze masz dysk SATA czyli wywala ci instalke bo masz xp bez sp albo max z SP2 , do takich dysków nalezy używać tylko instalek z SP3

w nLitle mozesz dodać sterowniki do dysku

polecam jednak zintegrować instalke SP3 z instalką windows

To jest ukryta treść, proszę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jutro spróbuję Win7 , a jak nie pójdzie to użyje sposobu takiego jak Booa napisał :) Ale wcześniej instalowałem Win DT i działało , a teraz Win DT nie działa też :<

A może trzeba wgrać sterowniki do dysku jakieś ? :<

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

mozna i nawet zmienić opcje jak napisano jeśli bios ma taką opcje i natychmiast po restarcie zainstalowac sterowniki sata odpalając system w trybie awaryjnym

nie wszystkie modyfikacje windows mają w sobie sp3 albo dodane sterowniki sata , dokładny opis wersji cp zawiera zawsze masz i poczytaj czy ma uniwersalne sterowniki sata

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@Booa

Chodzi o Native-IDE ?

I jeszcze coś :< Jak padł system , to jak próbowałem włączyć to mignął BSoD :< Tak to wyglądało , bo niebieskie i napisy ;/ Mignął tak na pół sekundy i komp się resetował

@EDIT

Łihiii ! Działa ^^ THX Booa :)

beznickowiec.png

By Baksiu