Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] Mam neta 6mb/s a mam lagi!

Speed96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam neta 6mb/s z Neostrady i na spedtescie nawet 7 mb/d pokazuje , wchodze w gre na Europe na detmetch i lagi jak nie wiem . Na eu east nie moge wejsc na BG/UO rom powyzej 8 graczy bo zara takie lagi i pingi , 999 , 0 i wgl. uleje goscia i po 5 sekundach pada. Prosze o pomoc bo mialem neta 1mb/s i szlo grać na det. a tera dupa (*) . Dodam że mam Modem Cerberus Pentagram . !Help Chce pograć na Uo / Bg albo na cqc powyzej 8 ludzi . Jak wbije na 16 os, rom a jest do 8 os. jest dobrze wbije 9, 10 osoba i nagle je* lagi jak nie wiem . ++++++++++++ za pomoc

Mam neta 6mb/s a mam lagi !

Opublikowano

Hmm dziwny problem. A wyłączasz wszystkie programy ?

Jaki komp? Może wina kompa?

A od kiedy takie lagi, bo neostrada często robi jakieś prace konserwacyjne i tak czasami jest.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Nawet internet 100MB/s Ci nie pomoże jak będziesz miał słaby sprzęt.

Twoja karta graficzna jest cienka i masz frame lagi etc..

Może to być też wina słabego procesora, który po prostu nie potrafi uciągnąć WR.

Podaj swoją specyfikację, a powiemy Ci co jest przyczyną.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja mam 23'6 Mb/s i również mam czasami lagi . A mój sprzęt to prawie dwa razy wymagania Warrocka ( Nie minimalne ) a i tak mam podobnie do ciebie to wina G1 ;)

Opublikowano

Ja mam 23'6 Mb/s i również mam czasami lagi . A mój sprzęt to prawie dwa razy wymagania Warrocka ( Nie minimalne ) a i tak mam podobnie do ciebie to wina G1 ;)

Tak tak ale lać wodę to możesz z rynny.

Ja mam neta 10 mb i wcale nie takiego dobrego kompa, ale wr na full detalach leci i co nie mam żadnych lagów. A ty niby z takim sprzętem i netem masz lagi... no to poleciałeś.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Kompa mam Procek : Intel Core i5 CPU 760 , 2,8 GHz , 4GB rama , Ati Radeon 5700

Neta mam 6mb/s z neostrady i to od dawna od kąd założyłem na początku sadziłem że łącza nie ciągną max ale sie myliłem . Teraz to ja już sam nie wiem komp zajebisty net też a mam lagi wtf ?

Kompa mam Procek : Intel Core i5 CPU 760 , 2,8 GHz , 4GB rama , Ati Radeon 5700

Neta mam 6mb/s z neostrady i to od dawna od kąd założyłem na początku sadziłem że łącza nie ciągną max ale sie myliłem . Teraz to ja już sam nie wiem komp zajebisty net też a mam lagi wtf ?

Opublikowano

Ja na podobnym sprzęcie i gorszym necie, do tego z 2,5 GB ramu nie mam śladu laga.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

ja mam neta 16 mega i muszę grać na roomach cqc do 16 uo nawet do 16 a bg to nie mam większych lagów chociarz czasami są z kompa słaby mam tylko procesor

może być to wina tego skąd masz ten internet ja mam z upc

nowe acc strielock275!!!

Opublikowano

Hmm jak byście ślepoty ruskie nie zauważyli to cały czas WarRock laguje od pewnego momentu od 2-3 tyg nie wiem co oni tam robią ale robią gram tylko na EU_east bo tam da się grać bez lagów a co do tego tutaj.

Hmm kompa masz dobrego neta też ja osobiście mam 2mb z neo i żadnych problemów nie miałem

Opublikowano

@UP:

Tutaj nikt nie jest ślepy.. Lagi może są ale nie aż takie i nie cały czas.

Ja tam gram komfortowo na wysokich detalach.

wchodze w gre na Europe na detmetch i lagi jak nie wiem . Na eu east nie moge wejsc na BG/UO rom powyzej 8 graczy bo zara takie lagi i pingi , 999 , 0 i wgl. uleje goscia i po 5 sekundach pada.

Jak teraz to przemyślałem to poprostu masz syf na kompie. Wirusów pewnie w brud i to właśnie one spowalniają Ci pracę komputera, a co za tym idzie powodują spadek FPSów w WR czyli popularnie mówiąc lagi.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Cclaner antywirusy aktualizacje fragmentacja defragmentacja i inne cuda niewidy juz wykonałem. Po zatym przeisntalowałem system postawiłem go od nowa to samo . tO Wina G1 albo mojego n3ta bądź modemu .

Jak ktoś miał taki problem to prosze o Pomoc .narazie all ++++++++++

Opublikowano

Tak tak ale lać wodę to możesz z rynny.

Ja mam neta 10 mb i wcale nie takiego dobrego kompa, ale wr na full detalach leci i co nie mam żadnych lagów. A ty niby z takim sprzętem i netem masz lagi... no to poleciałeś.

:)

Niektórych stać na dobry sprzęt więc nie wytykaj ;)

@ Edit mój komp (nie jest to seryjny komp tylko składany) :

Procesor : Intel i5-660 3.33GHz 4MB cache LGA 1156 BOX

Ram : GOODRAM DDR3 6GB (3x2GB)/1333MHz PC3-10600 CL.9 TRIPLE CHAN

Grafa : VGA MSI 5770 1024MB DDR5 HDMI DisplayPort PCI-E

Wydaję mi się ,że to dobry komp .

Opublikowano

No sory ale to nie temat pt. "Mój komp. jest lepszy od twojego " Stac tych co matka da , a nie wszyscy sa pod "ręką" mamy >,

Opublikowano

No sory ale to nie temat pt. "Mój komp. jest lepszy od twojego " Stac tych co matka da , a nie wszyscy sa pod "ręką" mamy >,

Nie napisałem ,że mam lepszego kompa od niego, i nie matka tylko za swoje pieniądze składałem ten komputer ;)

Opublikowano

ja jeszcze dodam 1

jeżeli chcesz zobaczyć prawdziwą dobrą grę bez lagów zagraj sobie chociaż 1 raz o północy

gra wtedy jest czysta i mało chackerów

nowe acc strielock275!!!

Opublikowano

ja jeszcze dodam 1

jeżeli chcesz zobaczyć prawdziwą dobrą grę bez lagów zagraj sobie chociaż 1 raz o północy

gra wtedy jest czysta i mało chackerów

Ja gram do 23 później uczę się jeszcze więc nie mam okazji grać bez cheaterów ; )

/razor130: Dobra ale skończ ten spam. Temat został założony by rozwiązać problem autora, a nie od dyskusji na nie wiadomo co.

Opublikowano

bodzio moze i to dobry pomysl zazwyczaj gram 19-21 a pózniej inne sprawy , ale co tam spróbuje dzis pograćo około 24.00 :P Masz +

Opublikowano

#Speed96

Twój problem może polegać na tym, że po prostu mieszkasz za daleko od jakiejś tam centrali(nie wiem co i jak z tą centralą, ale ja 200m bliżej niej bym mieszkał i mógłbym mieć 10mb/s, a tak to tylko 7,4mb/s) i po prostu sygnał internetu może Ci się coś pierdzielić jak za daleko takiej centrali mieszkasz.

Zadzwoń do ludzi skąd masz neta i spytaj się czy doszedłby sygnał internetu 6mb/s do Twojego domu.

Opublikowano

Chodzi Ci chyba o Laggi serwerów tzn. na serwach Europe, International, Zombie_1, Zombie_2, Zombie_3 zabija z opóźnieniem jest to spowodowane lenistwem ze strony firmy K2 Network i G1 ; ) wkurzają mnie oni normalnie....

@@@ poczekajmy może za 1-8 miesięcy : )

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

Ale to nie jest net bezprzewodowy...............

bezprzewodowy czy przewodowy, to nie ma w tym różnicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...