Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Kernel Using My Ip Address X.Xx.Xxx.Xxx On De0!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Od pewnego czasu dręczy mnie ten błąd:

71010817.png

Wyskakuje on po wejściu do navicat/ftp czy nawet przy zalogowaniu się na serwer. Po wejściu na stronę również.

Są jakieś sposoby na SKUTECZNE pozbycie się na ZAWSZE tego błędu?

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

F5, proszę o odpowiedź...

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Przeszkadza ten błąd w graniu na serwie? Jezeli nie przeszkadza, nie wywla, nie powoduje lagów itp to niech sobie będzie."Nie ruszaj gówna bo zacznie smierdziec"(czy jakos tak :D).

Opublikowano

Wiesz co, twój post to spam. Ten błąd nie pozwala zagrać na serwerze, wejść na stronę, wejść do ftp oraz wejść do navi.

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Właśnie mam osiedlowe, ale nigdy wcześniej nie miałem tego błędu. Dopiero od połowy kwietnia wyskakuje mi takie cuś.

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Właśnie mam osiedlowe, ale nigdy wcześniej nie miałem tego błędu. Dopiero od połowy kwietnia wyskakuje mi takie cuś.

Jeżeli masz osiedlowe, to prawdopodobnie dzielisz adres ip z innymi użytkownikami, i ten błąd oznacza tyle że na portach z których korzysta metin jest już uruchomiona usługa na tym ip. Co się stało? Najprawdopodobniej ktoś w twojej sieci założył serwer metin w połowie kwietnia, a nie mogą działać dwie lub więcej usług na tym samym ip i porcie, bo wywoływało by to konflikt. Zakładając to jest to to, masz 2 rozwiązania:

Albo przekonać tego kogoś żeby zrezygnował ze swojego serwera, albo zmienić porty. :rolleyes:

@Edit

Mozliwe też że karta sieciowa jest uruchamiana 2x, i tutaj tak jak powiedział SylverWolf można spróbować jescze raz ustawić w sysinstall :)

sygnatura2.png

Opublikowano

Jeżeli masz osiedlowe, to prawdopodobnie dzielisz adres ip z innymi użytkownikami, i ten błąd oznacza tyle że na portach z których korzysta metin jest już uruchomiona usługa na tym ip. Co się stało? Najprawdopodobniej ktoś w twojej sieci założył serwer metin w połowie kwietnia, a nie mogą działać dwie lub więcej usług na tym samym ip i porcie, bo wywoływało by to konflikt. Zakładając to jest to to, masz 2 rozwiązania:

Albo przekonać tego kogoś żeby zrezygnował ze swojego serwera, albo zmienić porty. :rolleyes:

@Edit

Mozliwe też że karta sieciowa jest uruchamiana 2x, i tutaj tak jak powiedział SylverWolf można spróbować jescze raz ustawić w sysinstall :)

Dzięki za pomoc, sprawdzę!

EDIT: Jesteś bogiem!!! Dzięki wielkie, limit + i 5. Szykuje się hicior <lol>

@EDIT2: Często problem wraca ;[

I WANNA BE ME ME ME