Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Temp Procka Przy Grze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec wydaje mi sie ze bardzo mi sie grzeje procek przy grze w combata i w inne gry.

Procesor: Intel Core i7 Quad Processor i7-2600K

Przy normalnym uzytkowaniu kompa mam 50-55 stopni a przy grze na full detalach 90-95... :(

Komp jest nowy ma niecaly tydzien.

Karta graf ma przy grze na full detalach max 60 stopni, zazwyczaj 55 wiec to bardzo dobrze.

Zasilacz: Corsair HX 750W PSU

FPSy w combacie podczas gry mam ok 350.

Moj sprzet:

Intel core i7 2600k @ 3.40 GHz z Turbo boostem.

NVIDIA GeForce GTX 570

8 Gb ramu.

:)

Opublikowano

No comment ...

Wiesz co to pasta termo-przewodząca ? Kup sobie ...

Dzieci mają taki sprzęt, a podstaw kompa nie znają ehh.

Widzę pro forum ... pogratulować Administracji :)

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

@up

Łoo.. GalactiX sie wypowiedziałeś, wrócisz do nas bo bradzo tęsknimy ;(

@topic

Nowy komputer i tak sie grzeje ?! (Nowy dla Ciebie, czy nówka sztuka kupiony ??) Nie powinno być takich problemów skoro to niby NOWY komputer, może coś jest za słabe, sprawdź w wymaganiach Combat, czy masz minimalne wymagania

1304426261-U90533.png

50% by Replite <33

"No przecież nikt nie obiecywał nam, że będzie łatwo"

Opublikowano

Nowka kupiony, ja w innym kraju, jest tu taka firma mozna sobie czesci wybrac oni skladaja.

GalactiX@ Wiem co to pasta termo-przewodzaca tylko jesli serwis skladal kompa to mysle ze nie musze dodatkowo robic polowy za nich.

Mieli zrobic wszystko zeby chodzilo i bylo dobrze.

Sam pasty wymieniac nie bede bo nigdy tego nie robilem i zapewne tylko pogorsze.

Liperek@ Jak moga takie rzeczy byc za slabe...

Na minimalnych wymaganiach gram przy 600-700 fps...

Widze ze na tym forum 90% ludzi czyta tylko 1/10 tego co czlowiek napisze.

No nic napisze do nich i niech oni cos zaradza, jak sie procek spali to wina nie moja i beda musieli wymienic.

Moj sprzet:

NVIDIA GeForce GTX 570

8 Gb ramu.

Opublikowano

90-95 stopni to jest bardzo duzo i jak bedziesz doprowadzal do takiego wzrostu temperatury to twoj sprzet dlugo tego nie wytrzymyma....u mnie srednia temp procka wynosi jakies 20-25 stopni takze widzisz jaka jest roznica i to po calym dniu grania w to i owo..ale sekret nie kryje sie w rodzaju procesora czy tez w wielkosci w ghz tylko w chlodzeniu!!! jak mam 6 rdzeni po 3,5 i do kazdego mam osobny wiatrak i dlatego tak sie nie grzeje ...

radze ci dokup dodatkowe chlodzenie i zainstaluj pod ubudowe kompa i daj znac czy pomoglo... :)

Opublikowano

Koles ja sie tak na kompach nie znam xD

Teraz po 15 min grania w combata mialem 106 stopni... o.O

Wdg mnie wiatraki mam bardzo dobre i albo program zmysla albo kosmici maczali w tym palce.

Mozliwe ze tak jak mowi GalactiX cos z pasta termo-przewodzaca, moze zapomnieli nałozyc czy cos.

Komp jest cieply ale nie goracy.

Przy takiej temperaturze, najprawdopodobniej Bios wylaczylby komputer, by nie doszlo do uszkodzenia procesora.

Edit@ Sciagnalem inny program: Screen z Core Temp coretempscrs.png

Moj sprzet:

NVIDIA GeForce GTX 570

8 Gb ramu.

Opublikowano (edytowane)

Koles ja sie tak na kompach nie znam xD

Teraz po 15 min grania w combata mialem 106 stopni... o.O

Wdg mnie wiatraki mam bardzo dobre i albo program zmysla albo kosmici maczali w tym palce.

Mozliwe ze tak jak mowi GalactiX cos z pasta termo-przewodzaca, moze zapomnieli nałozyc czy cos.

Komp jest cieply ale nie goracy.

Przy takiej temperaturze, najprawdopodobniej Bios wylaczylby komputer, by nie doszlo do uszkodzenia procesora.

Edit@ Sciagnalem inny program: Screen z Core Temp coretempscrs.png

czlowieku jaka musi byc temperatura zeby sie woda zagotowala? 100 stopni....

jak wiesz co jakis czas trzeba czajnik wymianiac na nowy bo ? osadza sie kamien, rdzewieje lub poprostu sam peka od przegrzania...oczywiscie nie porownuje tego tak szczegolowo to procesora w komputerze ale to dziala na jednej zasadzie i nie gadaj glupot... a jak nie wiesz do czego sluzy pasta termo-przewodzaca to raczej sie nie wypowiadaj bo sie kompromitujesz tylko...i ta gadka z tym biosem ze jest odpowiedzialne za ewnetualne wylaczenie komputera w momencie przegrzania....to nie prawda bo za to sa odpowiedzialne 2 bezpieczniki ktore w momencie przegrzania odcinaja zasilanie do kompa.. ale jak one nawala lub sa spalone to po procku bo raczej ty nie bedziesz co 5 min sprawdzal jaka jest temperatura procesora...takze tylko dodatkowe chlodzenie i ma smigac...

a jeszce co do twojej opini o chlodzniu ze niby nie ma to zadnego znaczenia to jest jeden z najwaniejszych czesci komputera im wiecej wiatrakow tym lepsze chlodzenie i komputer jest wydajniejszy...takze nastepnym razem jak cos napiszesz to poczytaj troche w internecie na ten temat a pozniej doradzaj komus kto ma naprawde problem z tym czyms...bo tylko wprowadzasz ludzi w blad...

Edytowane przez jamjestmaciej
Opublikowano

a jeszce co do twojej opini o chlodzniu ze niby nie ma to zadnego znaczenia to jest jeden z najwaniejszych czesci komputera im wiecej wiatrakow tym lepsze chlodzenie i komputer jest wydajniejszy...takze nastepnym razem jak cos napiszesz to poczytaj troche w internecie na ten temat a pozniej doradzaj komus kto ma naprawde problem z tym czyms...bo tylko wprowadzasz ludzi w blad...

Co ty pierdolisz gdzie ja mowie ze chlodzenie nie ma zadnego znaczenia? Ogarnij.

Ja sie na kompach nie znam wogole, w internecie wlasnie takie rzeczy pisza.

I co ty pierdolisz o jakies rdzy, komp ma wszystko nowiutkie tutaj nie ma prawa sie cos zjebac po tygodniu.

Takie chlodzenie mi proponowal kolega i firma ktora mi kompa robila. Nawet nie wiem gdzie te wiatraki sa a tym bardziej gdzie je zamontowac.

Moj sprzet:

NVIDIA GeForce GTX 570

8 Gb ramu.

Opublikowano

wez rozbierz kompa i wymien paste moze dali lipna pase sam tak mialem po miechu musialem wymiec bo byla do niczego , kupilem nowa z srebrem za 40 zl i juz 2 lata ja mam i temp max 60stopni przy np> Assaisin's BH. Pozdrawiam.

PS. w sklepach z kompami dawaja lipne pasty ;P

-Ushio.png
Opublikowano

@UP

Święta racja, ja już mam swoją 2 rok i wszystko jest ok.

@topic

A po co na "FULL" grać w ca ? tam nie ma czasu patrzyć na detale, więc nie wiem po co komu to, no ale jak chcesz, po prostu nie mogę zabronić.

Rozdziałka to jeszcze tak, sam mam na 1680-1050.

babcia2.png

"Najpierw naucz się podstaw, a magia przyjdzie sama"

Opublikowano

Co ty pierdolisz gdzie ja mowie ze chlodzenie nie ma zadnego znaczenia? Ogarnij.

Ja sie na kompach nie znam wogole, w internecie wlasnie takie rzeczy pisza.

I co ty pierdolisz o jakies rdzy, komp ma wszystko nowiutkie tutaj nie ma prawa sie cos zjebac po tygodniu.

Takie chlodzenie mi proponowal kolega i firma ktora mi kompa robila. Nawet nie wiem gdzie te wiatraki sa a tym bardziej gdzie je zamontowac.

jak sie nie znasz na kompach to po co wogole wlaczasz sie w dyskusje? jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to siedz cicho dzieciaku...

Opublikowano

jamjestmaciej@ Nie rozsmieszaj konia bo do stajni nie trafi.

I nie nazywaj mnie dzieciakiem ty szambonurku. Pumeksem cie chyba karmia bo jak bys nie wiedzial to jest moj temat sam nie wiesz co piszesz, wylacz tego kompa.

Caly czas mnie z kims mylisz. OGARNIJ :)

Moj sprzet:

NVIDIA GeForce GTX 570

8 Gb ramu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...