Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z easymetin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z EasyMetinem otóż wszystko jest dobrzy do momentu kiedy odpalam easymetina kiedy go wlaczam to pokazuja sie serwery i sie zawiesza i nie moge kliknac na serwa ani na nic... Nie wiem co jest reinstalowalem metina kilka razy i sciagalem nowa wersje easymetina i na nic... Pomozcie

Opublikowano

A masz zablokowanego Hs'a??

@EDIT

http://www.mpcforum.pl/topic/282359-tut-calkowita-blokada-hackshielda/

Opublikowano

A musi byc ten HS zeby dzialal EM2 bo ja uzywam innego

HS - hackshield, czyli nie wysyła logów do serwerów metka. Czyli grasz bezpiecznie bez bana. A na Twój problem, proponuję reinstall, ew. wyłączyć zaporę i antywirusa.

Opublikowano

Znalazłem tym czasowe rozwiązanie, uninstall em2. Trzeba wejść C:\WINDOWS\Prefetch (domyslnie na XP), usunąć wszystkie pliki, które zawieraja nazwe easymetin2 co do jednego, następnie reinstall metka i ponowna instalacja em2 i ok ..

Tylko działa to na 1/2 dni a potem trzeba od nowa usuwać pliki z C:\WINDOWS\Prefetch.

To było do KamilSala

@MaTeK

A zainstalowałeś go poprawnie ? Trzeba folder pack wkleić do folder /pack a nie /pack/pack :>

No może wyłącz też w zaporze systemu to. Powinno potem działać.

Opublikowano

A wyłączyłeś metin.bin ? Bo trzeba.

No to wyłącz metin2.bin. CTRL + ALT + Del -> Menedżer zadań -> Procesy -> metin2.bin -> zakończ proces.

Albo po prostu wyłącz i włącz komputer. I najlepiej EasyMetin2 odpalać jako Administrator.

A masz net.framework ?

Opublikowano

Niestety wszystko jest dobrze i nie wiem wlasnie dlaczego tak jest a moge sie jeszcze dowiedziec jaki net framework 4.0?

Opublikowano

Oj... Moim zdaniem masz nieaktualny lub zły hs ;)

Oto przydatne linki :

1. Spis blokowania hs'a :

http://www.mpcforum.pl/topic/288020-tut-spis-wszystkich-sposobow-na-zablokowanie-hsa/

2. Stronka do hs'a od kamera :

http://metin2mod.tk/

Opublikowano

Pobierz z internetu net framework 3.5 a co do HS,a nie jest potrzebny poniewaz EM2 ma hs,a w sobie i blokuje jedynie mozna dostac bana gdy gm lub ktos cie nakryje i wysle dowod;) to tyle...

iTzApple-FB_.png

Opublikowano

Wiele osob ma ten sam problem pomimo instalacji frameworka winnym w tym wszystkim jest wasz procesor.

Jesli chcesz zeby metek odpalal sie od razu musisz po prostu wlaczac dwa clienty wtedy 1 przynajmniej sie wlaczy

Sam mialem taki problem pomimo instalacji frameworka i innych dupereli

Dzieje sie tak poniewaz system zamraza nas proces gdy jest zbytnie przeciazenie

Reasumujac:

1 odpalasz dwa klienty 1 pozniej zamykasz sciagasz taki program jak BES i zmniejszasz pozniej zuzycie cpu dla easymetin2 do 99% wtedy nie zamyka sie okno

2. Wymieniasz procesor lub karte na nowsza lub reinstalujesz system Windows

Jesli pomoglem prosze o +:)

Opublikowano

mam w malym oknie.. myslisz ze nigdy nie uzywalem em2 uzywam go od wakacji i jakos nigdy nie mialem takiego problemu ...

Opublikowano

Wyłącz antyvirusa...

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Jedyne wyjscie w takim wypadku to reklamacja.

Zobacz jeszcze czy ci zapora windows nie blokuje , otworz w fullscreen mi kiedys tylko na full sie wlaczal , na forum em2 jest post craftyego z tym bledem poszperaj , a jak nie to tylko reklamacja

Opublikowano

Poprosiłeś na PW, żebym pomógł to pomagam =)

Też mam czasem taki problem. Kiedyś EM2 odpalal sie od razu, po kliknieciu start, od ostatnich wersji musze dluzej czekac, aby metin się że tak powiem "odlagował".

Nie ma opcji, musisz poczekac, po (dłuższej) chwili wejdzie.

PS: Odpalaj em2.exe jako administrator na Vista i Win7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...