Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mam Adresy Do Gry W Cheat Engine Ale...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Odszukałem w cheat engine adresy pewnej gry pozmieniałem wartości zapisałem jako cheat tables na jakie chce a moje pytanie to jak zrobić z tej tabelki (cheat tables) trainera do gry w wersji 6.0 tego skanera . Nie mam tej dyskietki w advance options a to dziwne.

Chyba to nie bedzie klopot żeby udzielic mi takich informacji zreszta jak i mam najwazniejszy element za soba.

Opublikowano

To znacie cos podobnego do "Trainer Maker Kit " ponieważ ten program mi nie działa. w tej 6 wersji nawet adresów nie moge zamrozić

Opublikowano

To może pokuś się o ściągnięcie wersji 5.6, która tworzenie trainerów obsługuje?

Lub zainteresuj się C++/autoit pod względem tworzenia trainerów - bo z tego co zauważyłem, zamrażanie wartości nie jest taką wielką filozofią, to jest jakaś ładna pętla która dosyć często ustawia wybraną przez nas wartość ^^

Opublikowano

Tylko że w wersji 6 cheat engine hackshield nie wywala mi błędu gry jak w 5. Wiesz gdzie się zamraża w tej wersji wartość?

c++ - Trudny się wydaje mało tutoriali a jak są to po angielsku, nie żebym nie znał jezyka ale tu potrzebna jest precyzja

Autoit - mogę pokombinować...

Opublikowano

Tak samo jak we wcześniejszych wersjach, tj.jak masz w tabeli jakąś wartość to klikasz checkboxa pod "Active".

A co do języków:

DWORD WINAPI Main( LPVOID lpParameter )
{
   while(true)
   {
       if(GetAsyncKeyState(VK_END)&1) break;
       if(bFreeze) *((DWORD*)0x2161B0 /*Address*/) = 0.0f;
   }

FreeLibraryAndExitThread((HMODULE)lpParameter, TRUE);
   return TRUE;
}  

pierwszy przykład w C++ w google, ogólnie sens jest taki żeby cały czas(ew.z jakimiś drobnymi przerwami typu 10ms, żeby nie obciążać zbytnio procka) ustawiać wartość jakiejś wartości, przepisanie na autoit raczej nie sprawi Ci problemów, hm?

LUB jeżeli wiesz CO zmienia wartość(to możesz wyczaić chociażby przez "what writes to this value" w CE), to możesz pokusić się o zanopowanie(NOP - No Operation, instrukcja w asmie która nic nie robi) tego kodu - tylko ostrzegam żebyś to wcześniej przetestował - kiedyś chciałem być tak cwany i zanopować coś, co odejmowało życie w pewnej grze - okazało się że ta funkcja obsługuje wszystkie postacie żyjące, więc potwory również nie traciły życia ^^

Aaa, i co do niewykrywalności:lada dzień(zapewne z następną aktualizacją HS) mogą wyciąć najnowsze CE(chociaż jak nie zrobili tego od stycznia...to cholera wie). Cała zabawa polega na tym, żeby dorwać/zrobić sobie własną wersję CE, tzw. UCE(literka U oznacza bodajże undetectable). Po dokładne poradniki jak to zrobić zapraszam na forum CE. : d

Opublikowano

Dziękuje z tego co piszesz to jesteś programistą assemblera czy czegoś innego. Ja z CE już kiedyś korzystałem ale zrezygnowałem, znalazłem fajny tutorial i nauczyłem się ładnie wyszukiwać adresy w grach. Na moje potrzeby na razie starcza. Będe dochodził do dalszych punktów tutoriala a trainera póki co sobie odpuszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...