Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tjak Zmienic Teleporty Grota V1 -V2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak. Pliki mam 2010 od mcncc z 2 channelami.

Wchodzę do Atlantydy/groty ...idę do groty pod teleport do v2. teleport nie działa ...jest widoczny ale nic się nie dzieje jak wchodzę na niego itp...

Do groty v2 wchodzę komenda ...pojawiam się kolo teleportu na początku... Gdy do niego wejdę przenosi do groty V1 ale trochę dalej niż powinno .tj z e 2 spoty wyżej i tam tp niema powrotnego do v2-trzeba lecieć na koniec mapki;)

Teraz proszę powiedzcie mi jak :

1 .naprawić wygląd groty v2 abym przy wejściu stal tak jak powinienem w korytarzu a nie na środku Komnaty/Spotu...dodam e teraz mini-mapa jest ledwo widoczna...które pliki za to odpowiadają w kliencie ?? Moze macie działające ;)

2. Jak zmienić aby teleport z groty V2 przenosił na koniec V1 tam gdzie powinien. Czyli jak zmienić kordy w które zostanę przeniesiony ?

3.Jak uaktywnić istniejący już teleport w v1 aby przenosił do v2 :)

Nie proszę o gotowca ale chociaż o podpowiedz gdzie co i jak;)

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano (edytowane)

@refresh i dodaje te same zapytanie co przedmówca...po co zakładać nowy temat..

Podobno sa wylaczone mapy no sorry ale dodalem je 71 72 do all config i tez nic prosze o wypowiedz...;[

P.s czy mozna dodac mapki i konf z innego serw 2008 np? zrestartowac i bedzie ok + tp na quest czy trzeba tam Qc inne

Edytowane przez mayar
Opublikowano

w filezilli w folderze mapy v1(nie pamietam nazwy, nie mam dostępu w tym momecie) szukasz plik mpc, w pliku mpc szukasz id 10093 albo 10092 (to jest id teleportu) i podmieniasz kordy np na 100 100.

Napewno wchodzisz do dobrego tp? Jedź spradzic nieco niżej bo są 2 wejscia w tym jedno slepe.

Opublikowano (edytowane)

No próbuje wejść poprzez atlantyde tam gdzie stoi npc seong z doliny smoczej

Nie da sie tam wejść ,podobno w 2010 sa zablokowane wejscia do tej groty zapewne poprzez braku questa na nia z krwistym kamykiem + wejscie teleportu[teleport aktywny tak jak z m1 do m2 ;p ] jest zablokowane podobno da sie wejsc do groty poprzez komende ...zawsze szukałem tej komendy i chyba slepy jestem /go to na kordy a komenda na mape?id v1 v2 moze ktos podac bym sprawdzil czy wgl tam cos jest

Edytowane przez mayar