Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bowman cold czy lighting  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co rozwinac w bowmenie full str pechaon/fire :) licze na pomoc

• cold
      5
    • lighting
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na zszc od niedawna jest tam mastery silki 360 a max lvl skili 105 moj build to pacheon 105 fire 105 cold 105 lighting 45 co wy na to jak zły podajcie jakiś dobry pod pvp :) z góry dzięki będzie + albo -

Opublikowano

Na pvp z dobrym setem zamień lighting z cold w Twoim buildzie. Bd mocniej walił a i tak KB przytankuje.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

to jesteś w błędzie. Bowman na walić DMG, a nie tankować... robi KB jak ma tankować i stun.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

napisz mi co zrobić cold czy lighting wiem ze cold daje defa a lighting attack i snow shilieda będę miał na low wiec nie wiem co robić daj jakieś argumenty czy coś ;d

Opublikowano

bower wg mnie ma robić crity i high dmg na raz (blader low dmg fast a glavier middle dmg middle time :P). Ten def się niezbyt przyda i tak walisz KB... snow styknie myślę, ale jak uważasz. cold/fire jest bardziej pasywny/defensywny a light/fire agresywny.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Mam bowmana 102 lvl

Do 100 lvl mialem build 100 light fire pacheon

jednakze stwierdzilem ze slaby ten build jak na mojego full str, bo :

- po pierwsze po jaki "kij" mi potrzebny buff na mag dmg skoro mamy bardzo niski mag ballance

- po 2 nie potrzebny mi speed buff, bo mam duzy zasieg strzalow ( na blood sandmanach itp praktycznie stoisz bowmanem w miejscu i walisz wszystko co Cie otacza)

- po 3 moim zdaniem jedyna przydatna rzecz z lighting to Concentration buff, jednakze idzie ten brak pogodzic zwracajac szczegolna uwage na blue parry ratio jak i statusy w itemku z parry ratio i mamy poniekad ten brak zalatany

- po 4 z pasywem i bufem z colda na max lvl mamy o tyle wiecej defa jakbysmy mieli zalozona 101+3 shield, takze na pvp robi to przewage

- po 5 fire i snow walle jesli nauczymy sie je poprawnie wykorzystywac na pvp robia spora przewage na nasza korzysc

- po 6 przy dobrym blue 20% snow shield jestesmy w stanie uciagnac, co tez wyraznie pomaga przy pvp

- po 7 mind bow series pasuje do buildu bez lighta jak ulal, posiadacze bowmanow sa roznego zdania na temat przydatnosci tej serii skili dla lucznika, ja uwazam, ze kazdy ceniacy sie bowman powinien miec ta serie, bo czy to w share czy free exp zawsze lurujace skile sie przydadza

Podsumowujac dla lucznika znacznie lepszy jest build pach/cold/fire 110 lvl. Testowalem na mojej jednej postaci obydwa buildy, ktore tutaj kolega zaproponowal i jestem baaaardzo ale to bardzo zadowolony z zreskilowania light na cold.

Powodzenia

Opublikowano

Heh, miałem przyjemność pvp z cold/fire i light/fire. Podobne sety i umiejętności, lvl też podobny. Różnica taka, że light siekał jednak większe hity, a jak doszedłem i był stun to tak czy owak jak jest crit to jest dead jak nie ma crita to jest KB i tak w kółko... Nie ma to jak bowman spamujący walle + kb brawo i GZ... Takich delikwentów jedzie się skinami i blessem, fajne to jak cholera...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Zauważ valenar że chodzi tutaj o zszc gdzie nie ma euro charów.

EliteSilkroad

Nick:Raave_

Level:55 Wizard/cleric

Opublikowano

a fakt... to tym bardziej lighting ! Kto Ci podejdzie niby ? KB i tyle... no tylko z bowmanem może być cienko :D

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Co wy byscie euro chary zrobili bez tego klera :) ale rozlegnie sie placz jak blesy beda aktywne tylko z zalozonym cleric rodem:) wtedy bedziecie sie zalic :)

mimo to pozdrawiam Pana znawce str bowmanow :)

Opublikowano

Miałem bowman-a i sporo na pvp siedzę z bowmenami również... Jak ma się dobry set to ten "bonus z tarczy" nie jest widoczny ^^ a na ZSZC o set nie jest trudno z tego co wiem...

W sumie to zależy od Ciebie... jak chcesz to rób cold/fire i będziesz więcej tankował. Jak chcesz mocniej walić weź light/fire...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

jak ma sie dobry set i dba sie aby bylo max blue to hity na kazdym skilu sa w buildzie cold/fire o 1k mniejsze niz z korzystaniem lighting. Mam 102 lvl i w sylankhet ( czy jak sie pisze te nazwe ) wale z cold/fire 17k a kolega z gildi tez bower tyle ze z light wali 18-19 k. wiec tragedii nie ma, jedynie zdecydowany minus tego buildu to ze poruszamy sie jak slimak biegnac na spota ( oczywiscie jesli nie mamy speed drug kupionego)

Opublikowano

Odpowiedź udzielona, zamykam.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...