Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Zamierzam nauczyć się programować.Interesuje mnie programowanie botów.Jaki język polecacie i ewentualnie kurs internetowy lub książkę.Z góry dziękuję.

Czy AutoIt do tego się nada?

Opublikowano

Na początek AutoIt jest dobry, bo możesz załapać podstawy ;) Ale jeśli planujesz coś więcej, to naucz się dobrze AutoIt i leć dalej ;) Delphi, C++ itd. :)

Weteran
Opublikowano

pisałem kiedyś boty w c++(teraz już się nie zajmuję tymi głupotami) i kiedy porównałem dwa kod tego samego bota tylko że jeden w c++ a drugi w autoit, to byłem strasznie zaskoczony, w c++ było aż 200 linijek a w autoit zaledwie 50, więc moim zdaniem w autoit o wiele szybciej i łatwiej pisze się boty.

Opublikowano

pisałem kiedyś boty w c++(teraz już się nie zajmuję tymi głupotami) i kiedy porównałem dwa kod tego samego bota tylko że jeden w c++ a drugi w autoit, to byłem strasznie zaskoczony, w c++ było aż 200 linijek a w autoit zaledwie 50, więc moim zdaniem w autoit o wiele szybciej i łatwiej pisze się boty.

No ale C++ ma więcej możliwości praktycznie możesz w nim wszystko zrobić.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

bądź mężczyzną i pisz w asemblerze...

a tak na serio to polecam BrainFuck'a :P

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

bądź mężczyzną i pisz w asemblerze...

a tak na serio to polecam BrainFuck'a :P

Ja jestem hardcorem i piszę językiem maszynowym. 101110101101001000101010000100010010100 xD

A na serio to sobie odpuść bo jutro może się okazać, że ci się znudziło. Więc polecam jakieś makery np. Trainer Maker Kit łatwiutki w obsłudze ale biedny w GUI.

GrottyCracker22.png
Weteran
Opublikowano

Zależy ile on ma lat, jeżeli mniej niż 13-14 to autoit.

a jeżeli więcej to c++ ;]

a jeśli ma pojebany sposób myślenia i strasznie dużo czasu to w powerpointcie xD

• Dodaj nową pozycję...