Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lock Jako Tank

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Wiem, że to trochę dziwne, ale potrzebuje wszystkich informacji o tankowaniu lockiem, głownie zależy mi na tym czy tankować Lockiem, można tylko w demo, na jakich bossach, oraz jakich skilli sie do tego utrzymuje ?

Proszę o wypowiedź kogoś kto wie o co chodzi...

Potrzebuje tych informacji aby dostać się do Pro Gildii PvE - przy rozmowie rekrutacyjnej padło pytanie czy lock: Moze tankować Bossy ? Jakie ? I Czym może pomóc melasom ?

Jak dla mnie pytania absurdalne, lecz jeśli to prawda, że lok może tankować i znacie odpowiedzi na te pytania to proszę o szybką odpowiedź !!

Z góry Dzięki !

Opublikowano

Dla mnie to również pytanie absurdalne, ale w WoTLK spotkałem się z lockiem tankującym Naxx - bossy który nie potrzebują żadnej taktyki. Idź tym tropem, bo nie wiem na jakim patchu grasz. Tak w Demo. Skille ne Treat ;].

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Gram Lockiem Destro na patchu 3.3.5a Tankować Bossy podobno mogę nie tylko w Demo, bossy które mogę tankować to np. Mimirion na Uldu (podobno), a o skill pomagajacy melasom to curse of weeknes ;)

Ogolnie gadalem z ta osoba ktora zadawala pytania i mowi, ze mam sobie wyobrazic sytuacje, ze bijemy bossa i ona nagle mowi, ze mam go wziasc na siebie, tylko nie znam odpowiedzi jak to zrobic ? Czy Warlock ma jakis skill ktory pozwala przechwicic Aggro ?

A moze Voidem da rade sciagnac bossa ?

Prosze o pomoc

Opublikowano

Tym skillem możesz przechwycić w dowolnym momencie aggro:

To jest ukryta treść, proszę

To skill voida, a ten skill generuje dużą ilość threata potrzebną do tankowania:

To jest ukryta treść, proszę

userbarwb.png

Opublikowano

To jesli dotyczy Voida, lecz Anuba na ToC Voidem nie wytankuje, a gdy Void pada to Boss rzuca sie na mnie czy na kolesia z najwiekszym threatem ?

Jesli sie rzuca na goscia z wiekszym threatem to jest jakis spell w destro ktorym szybku to aggro przebije i sciagne bossa na siebie ? W Demonology chba jest taki skill, lecz ja w demo PvE nie gram.

I stad jeszcze takie pytanie - PvE lepiej grac w Demo, Destro czy moze Affi ? I czy latwiej sie gra w Demo PvE od reszty specow ?

Opublikowano

Hmm, Scorch daje dużo threata, ale nie wystarczajaco dużo żeby szybko przebić osobę mającą od Ciebie o pol miliona threata więcej, musiałbyś kontrolować to omenem, bo boss sie rzuca na osobę z największym aggro. Ja preferowałem Affli w PvE, ale w późniejszych fazach destro też dostało buffy, crity z immolate i się wyrównało. Także destro-affli IMO, można również grać demo, ale ja osobiście zawsze zapominałem o metamorfozie ;|.

userbarwb.png

Opublikowano

Hmmm... No w Destro i Affi jest duży DPS w Demo to tam za bardzo nie wiem... Orientujesz się może czy w Demo też jest dobry dps ? Jeśli tak to wole Demo, bo jak padnie tank, zawsze jest szansa, że ja go wytankuje i bede bardziej potrzebny na raidach niz tylko dps ^^

Opublikowano

Jedynego ( jedynego mocniejszego ) bossa jakiego mozesz tankowac warlockiem jest to Keleseth ( prince w icc ) z recji, ze on castuje tylko speele i nie bije melee. Ogolnie kelesetha moze tankowac jaki kol wiek ranged czy inny dps, a w czym to tankowac? obojetne ;>

Edits. nawet nie napisales na jakim patchu grasz jesli an 3.3.5 to destro odpada tym dps nie zrobisz czyli zostaje ci affi i demo ( demo jest dobre od dobrego gearu ).

LOOK

Coś dla stałych spamerów:

Lekcja korzystania z forum część 1

A tu część 2^^

943906349.png

Opublikowano

No ja na ICC kelesetha tankowałem w destro, z voidem, odpalałem se 2 bańki na początku, żeby mnie nie z 1-hitował i biegałem za kulkami ;D

Sebuthc - destro na koniec wotlk już robiło dobry DPS, ale ja i tak wolałem affli.

userbarwb.png