Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Help]Big Lagi Na Mp (Wina Internetu)

Mączka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam big lagi na serverach multi... Obojętnie czy to hamak czy dedyk mam lagi. Neta mam 1,5 mb ... Nie wiem co może być przyczyną ;/

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem :<

Mam łącze 2mb i mam takie big lagi.

Dołączam się do pytania. Proszę o pomoc.

Będą 5 plusiki.

Opublikowano

Jak grałem jeszcze w MineCrafta to miałem ten sam problem na łączu 2mb.

- Zresetujcie trochę internet - może, pomoże.

- To może byc wina dostawcy internetowego. Jeśli macie przez "antenę" może to byc wina pogody.

Opublikowano

Też Ci daje + . Lecz to nie rozwiązało mojego problemu ;/

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Słaby komputer?

Ja na procesorze Pentium Dual-Core 2.80 ghz nie mam lagów

Net 6 mb

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Nie wiem czy to wina kompa bo ja mam procesor słaby jak cholera net 1mb i jeśli się już zdarzy naprawdę jakiś serwer co na słabym kompie postawiony to są lagi ale nie big. To raczej albo wina dostawcy internetu lub tego na jakim jest postawiony ten serwer. Innych rozwiązań nie widzę. Można powyłączać wszelki programy co obciążają neta to mi pomaga jak też się takie zdarzą.

Opublikowano

a ja nie mam lagów a jak już to serwer na słabym sprzęcie i internecie chodzi ;)

procek - intel core i7

net - 12 mb/s

^^

affibs.png

Opublikowano

Mówisz, że minecraft.mpcforum.pl [*] albo s.my***** jest na słabym sprzęcie? -.-

Na pewno nie.

Ja też mam dobry sprzęt, dobry procesor.

Kiedyś było okej, kiedyś to znaczy jeszcze na becie 1.2

Od kiedy wyszła 1.3 nie da sie wgl grać na multiku.

Wina internetu też na pewno nie.

To musi być coś poza internetem.

Opublikowano

Ja na single grałem spokojnie ale teraz jak wbija na multi jest maskara! Nie oczekuje tego że powiecie mi jaki macie sprzęt bo co mnie to -.- .

Nie znacie rozwiązania nie piszczcie

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Spróbuj tego Mr. Mąka :

Ogólnie ja mam serwer i u mnie nikt niema lagów mimo ze single player mi laguje czasem i muszę wciskać literkę "F" (zmienia render dystans) uporałem się z tym Włączyłem mój komputer kliknołem prawym przyciskiem myszy Właściwości zakładka Zaawansowane i klikłem w Wydajność Ustawienia potem klikłem w Dopasuj do uzyskania najlepsze wydajności. I to naprawiło mój problem z lagami i na dodatek mój komputer chodzi 1000 razy szybciej.
Opublikowano

Komp dzaiała szybciej ale net nie ;/. Czasem jest szybszy bo mam Game Boostera

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Dokładnie, komputer działa szybciej, ale minecraft multi już nie, proszę o dalsze sugestie.

Będę nagradzał + i 5 !

Opublikowano

Game booster i dajesz zawansowane i power lan na tak i będzie działać

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ja sadze ze to wina neta z strony gracza bo 1,5 mb/s lub 2/3 mb/s to nie jest tak duzo ... Pamietajmy ze minecraft z kazda wersja ma coraz wiecej plikow i dodatkow wiec beda coraz wieksze lagi i coraz ciezej bedzie wyciagnac lepszy fps ...

Jedynym rozwiazaniem zeby pograc bez lagow teraz na mulit to Dobry komputer (wiekszosc raczej go ma) a takze net minimum 6mb/s (ja mam 12mb/s) Mam nadzieje ze to zakonczy kontynuacje tego tematu ...

beznazwy1c.png

20 postów +

50 postów +

70 postów +

100 postów +

120 postów +

150 postów -

ZBIERAM TYLKO I WYLACZNIE - !!

Opublikowano

@Up

Że tak się brzydko wyrażę, gówno wiesz.

Na 2 komputerze, mam dokładnie ten sam internet, i gram bez najmniejszych lagów.

Na 2 komputerze grać nie mogę, z różnych przyczyn.

Mój obecny komputer, jest dobry.

Tak więc dalej kontynuujemy temat.

I żaden internet minimum 6 mb, bo spokojnie 2 wystarczy.

Opublikowano

Ja mam neta 2mb grałem na paru serwerach 0 lagów.

Lecz gdy wszedłem na jakiś lipny serwer strasznie ścinało.

Moim zdaniem to winna hostera że są lagi.

Opublikowano

Zaznaczcie Limit Framrate (Video setting w minecraft) na ON i "F11", mi to pomogło

Jak pomogło możecie dać +

@Jeszcze wyłączyć przeglądarkę

napiskx.png
Opublikowano

@Up

Że tak się brzydko wyrażę, gówno wiesz.

Na 2 komputerze, mam dokładnie ten sam internet, i gram bez najmniejszych lagów.

Na 2 komputerze grać nie mogę, z różnych przyczyn.

Mój obecny komputer, jest dobry.

Tak więc dalej kontynuujemy temat.

I żaden internet minimum 6 mb, bo spokojnie 2 wystarczy.

Przykro mi bardzo ale wez przynajmniej nie obrazaj ok ? To sa jedyne powody ktore znam i je napisalem z nadzieja ze pomoge a nie prosilem zeby mnie wyzywano ...

beznazwy1c.png

20 postów +

50 postów +

70 postów +

100 postów +

120 postów +

150 postów -

ZBIERAM TYLKO I WYLACZNIE - !!

Opublikowano

Ja jak mam avasta to go zawsze wyłączam bo bierze dużo łącza.A tak ogólnie ja nie mam lagów na internecie 2mb rozciągniętym na 2 kompy.

76561198004076728.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie zależy od kompa zależy od neta i gry w która grasz. :) Raz jak ściągałem Portal2 na Steam miałem 400kb/s a po paru chwilach miałem 1250kb/s i tak pod koniec znowu 250/s :D no wkońcu Steam to dobra Platforma do ściagania :D

1325845644-U48159.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...