Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Mam problem z funkcją ShellExecute. Dokładniej mówiąc mam zamiar zrobić program do gaszenia kompów w sali informatycznej z ładnym GUI, pozwalającym mi na wybranie odpowiednich parametrów. W C++ funkcja ta wyglądała by tak ( krótki przykład ):

system("shutdown -s -t 00");

jednakże w AutoIt jako jeden argument podajemy program ( shutdown ) , a w kolejnym podajemy argumenty do programu który wywołuje. Może mi ktoś podać przykład , chcę wywołać polecenie z parametrami które sobie zdefiniuję w GUI :) Wiem, moge sam poeksperymentować ale na prawdę, włączanie kompa raz za razem niczego mnie nie uczy a jedynie denerwuje ^^

Pozdrawiam

WoJjTeK

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

@Agression

O dziękuje ślicznie , Shutdown jest u mnie bezcelowe bo ja chce gasić kompa komuś a nie sobie ^^ Ale run jak najbardziej mi odpowiada , dzięki. Można wywalić/ zamknąć ^^

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...