Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jaką postacią sie gra najprzyjemniej i która jest najlepsza 2 najlepsze postacie wypiszcie bo z kumplem chce pograć i niewiemy kim możemy jakieś porady czy coś proszę o szybką odp bo za 2 godz się ściągnie daje +

Błędy poprawione.

Następnym razem zwracaj większą uwagę na ortografię ////camsutra

Edytowane przez camasutra
Opublikowano

Jak chcecie grać w dwóch, to warek i orc (piszę o darkach, bo na lajtach nie ma sensu [który btw się fochnął, ale wrócił do rafensów] grać bo nic nie osiągniesz). Wtedy jeden robi za... warka? A drugi go leczy.

Może być też duo tank i pog. Wtedy jeden zbiera moby, drugi je bije magią.

Wszystko zależy od tego czym chcesz się zajmować, co lubisz robić. Nie ma sensu pchać się na siłę w postać, którą będzie Ci się nieprzyjemnie grało. Ja osobiście uwielbiam pogów. Czemu? Bo jak się umie grać tą postacią to nawet pronoobarcherzy na speedhackach typu zapłon, lego, czy ta ich reszta wesołej gromadki nie są straszni..

Ale nvm, wracając do tematu: podałem dwa przykłady gdzie moglibyście biegać w dwóch. Faktem jest jednak, że Shaiya to gra zespołowa. W duo jest najlepszy exp jeśli patrzysz na ilość expa, ale w pp najszybciej bijecie. Co to oznacza? Że możecie robić duo uzupełniające się (warek i wyra; pog i tank) albo po prostu jak przeciętni gracze to robią: 2x warek i gracie też z innymi.

Btw, napisałbym coś o słowniku, ale w sumie to nic nie zmieni.

Opublikowano

Jak chcecie grać w dwóch, to warek i orc (piszę o darkach, bo na lajtach nie ma sensu [który btw się fochnął, ale wrócił do rafensów] grać bo nic nie osiągniesz). Wtedy jeden robi za... warka? A drugi go leczy.

Może być też duo tank i pog. Wtedy jeden zbiera moby, drugi je bije magią.

Wszystko zależy od tego czym chcesz się zajmować, co lubisz robić. Nie ma sensu pchać się na siłę w postać, którą będzie Ci się nieprzyjemnie grało. Ja osobiście uwielbiam pogów. Czemu? Bo jak się umie grać tą postacią to nawet pronoobarcherzy na speedhackach typu zapłon, lego, czy ta ich reszta wesołej gromadki nie są straszni..

Ale nvm, wracając do tematu: podałem dwa przykłady gdzie moglibyście biegać w dwóch. Faktem jest jednak, że Shaiya to gra zespołowa. W duo jest najlepszy exp jeśli patrzysz na ilość expa, ale w pp najszybciej bijecie. Co to oznacza? Że możecie robić duo uzupełniające się (warek i wyra; pog i tank) albo po prostu jak przeciętni gracze to robią: 2x warek i gracie też z innymi.

Btw, napisałbym coś o słowniku, ale w sumie to nic nie zmieni.

Osobiście doradzam walkę Hunterem ( ale tylko UM) gdyż dobrze zrobiony świetnie bije na pvp i moby fioletowe tłucze (wiem to z własnego doświadczenia) ;)

Opublikowano (edytowane)

do duo

to tank i wyrka lub poganin ale wydaje mi sie że poganin bo ma silne skille dzialające na wiele mobow np burza błyskawica trzęsienie ziemi skalista góra on będzie zbierał moby a ty wystarczy że będziesz z burzy jechał i mobki padają :P

Warna nie dostaniesz bo widze drugiego posta w małym odstępnie czasowym ale następnym razem uważaj bo mam cię na oku ;)

Jak co posty edytuj ///camasutra

Edytowane przez camasutra
Opublikowano

Osobiście doradzam walkę Hunterem ( ale tylko UM) gdyż dobrze zrobiony świetnie bije na pvp i moby fioletowe tłucze (wiem to z własnego doświadczenia) ;)

Fakt, Hun um jest bardzo dobrą postacią na pvp i exp ale solo - rzadko kiedy go widzę w pt (wyjątkiem był NTW, który się pchał na dd2 i świecił różową gwiazdką zajadając się makowcem obok lightów - to były piękne czasy jak Apo się pchało na vipsy nie utrzymując spotu :D).

Autor jednak prosił o podanie dwóch postaci, którymi mogliby expić z znajomym ;)

Hunter.. Nie mam odpowiednika dla Huna - drugiej osoby, którą mógłby grać znajomy.. Dwóch hunterów? Nie wyobrażam sobie takiej gry.. Ogólnie najlepsze duo to tak jak napisałem: warek z wyrką lub tank z pogiem. Hunter i sin są skazani na grę solo, ew. doczepianie się do jakiegoś pt. Chociaż solo dają radę bez problemu, jeśli są dobrze prowadzeni.

2 sinów? Teoretycznie dobry dps, ale bić duo jednego moba (nie znam się specjalnie na sinach, ale obszarówki chyba mają dopiero na dalszych lvl)? Już lepiej HM'y zrobić duo np. warek i wyra, a UM'ami się bawić na pvp, np. hunterami - wtedy faktycznie, ma to sens, można nabić niezłą rangę i spokojnie chodzić na fioletowe moby.