Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Ustawić Więcej Ramu Na Serwerze?

eFFecTuS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Czy moglibyście mi napisać, jak zwiększyć ilość ramu na serwerze? (są lagi) Mam pliki serwerowe z www.minecraft.net (bez pluginów). Dam +, - czy co tam chcecie. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui

wpisz w server properties czy jakoś tak

@down nie moge po prostu wpisz na samym dole to albo skopiuj

Opublikowano

2xUP W server propeties?! Pierwsze słyszę żeby ktoś to wklejał tam o.O

Zrób tak... Otwórz notatnik , wklej tą linijkę

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui

,plik , zapisz jako ,zapisujesz tam gdzie masz pliki od servera , ale... Zapisujesz to tak: minecraft.bat PAMIĘTAJ O .bat !! Potem klikasz w : zapisz jako typ pliku , wybierasz tam Wszystkie pliki i zapisujesz... Odpalaj przez to minecraft server ;) czyli po prostu włączasz to a minecraft server sam się włącza! Jeśli to nie działa (u mnie nie <_< ) to musisz poszukać innej takiej linijki ;p Kiedyś znalazłem dobrą! Musiałem się sporo w google naszukać... Trzeba było podać swój system operacyjny ilu bitowy itd... Więc nie wiem czy to u cb zadziała :P

Znalazłem! U mnie działa ta linijka :)

"C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\javaw.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar

, robisz wszystko tak jak napisałem wyżej , tylko zmieniasz tą hmmmm.... Jak to nazwać? Niech będzie już ta linijka :P Tylko zmieniasz tą linijkę

F7FwxF8.png

Opublikowano

UP: A u mnie jak włączam to, to pisze tak:

Unable to access jarfile minecraft_server.jar

Pomożesz? Jbc. u mnie folder z plikami serwerowymi jest na pulpicie, a chcę dać na serwa 2048 ramu. Dasz gotową linijkę?

EDIT: A, jeszcze coś. Ja nie mam folderu Program Files (x86), tylko Program files.

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Ahhhh no tak! Bo masz Win XP ! To nie mogę ci pomóc , ja mam win7 i tylko na 7 umiem zrobić serva bez lagów ;) A jak chcesz po prostu dać więcej RAM to zamiast 1024 wpisujesz właśnie 2048 :P To pierwsze to jest minimalny RAM a to drugie maksymalny

F7FwxF8.png

Opublikowano

To musisz poszukać w google :P Jak ta linijka ci nie działa... Wpisz: Jak dodać ram na server minecraft. Ja pamiętam że znalazłem ten kod na jakiejś ang. stronce... Powodzenia w szukaniu :P

F7FwxF8.png

Opublikowano

UP: A u mnie jak włączam to, to pisze tak:

Unable to access jarfile minecraft_server.jar

Pomożesz? Jbc. u mnie folder z plikami serwerowymi jest na pulpicie, a chcę dać na serwa 2048 ramu. Dasz gotową linijkę?

EDIT: A, jeszcze coś. Ja nie mam folderu Program Files (x86), tylko Program files.

Ten plik musisz mieć w folderze z serwerem.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

A nie działa ci tak jak wyżej koledzy podali???

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

JASiek121 raport za odkop tematu.

@TOPIC

Temat do zamknięcia.

Problem jest rozwiązany.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...