Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zszc Bow Force

jaros006

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mianowicie naszła mnie taka myśl aby zrobic Bow fire/force czy to wogule ma sens bo slyszalem ze tam cos nie dziala ;/ prosze o rozsadna wypowiedz

Opublikowano

Wszystko warto robic, wazne zeby tobie sie podobało. ja mam nukera o ile mozna go tak nazwac. jade na -9 (strasznie długo expi) ale mam dobrze wozwiniete cold/fire a troche mniej light/force... dodaje punkty do tego co mi bedzie potrzebne... fajna zabawa;p polecam tworzyc cos orgilnalnego... nawet jesli miałby ginac jak szmata...;p lecz jezeli bow to str... ostatnio ogladałem filmik Bow/force bez fire... koles całkiem całkiem dawał rade...

Opublikowano

Na zszc taki build będzie miał duże szanse, ale po updatcie 110 lvl na razie to nie bardzo bo force dość cieńkie.;s

EliteSilkroad

Nick:Raave_

Level:55 Wizard/cleric

Opublikowano

@Pawlak

bow cold force - nie wyobrażam sobie stra bez fire

@Topic

Na zszc po update będzie sens w robienie force. Normalnie debuffy z force mają różne ciekawe statusy jak np division, na zszc tego nie ma, debuffy obniżają tylko parry ratio i atack rating. Wraz z nadchodzącym update dojdzie stun do statusów więc idea bowmana z force zaczyna mieć sens :)

przykładowy debuff jaki będzie na zszc:

67618172.png

Dla co drugiego użytkownika znanych for, główną misją stało się obrażanie innych, zamiast rzeczowego podejścia do sprawy.

Bądź w tej lepszej połowie

Kiepski ze mnie cheater, za to mogę doradzić dobry build ^^

8893.png

Staram się pomóc, jak potrafię. Plus wystarczy na nagrodę :)

http://jestemprzeciwacta.pl/

Zbieramy 500tyś podpisów w sprawie referendum. Wiem że linki są zabronione ale mpcforum wspiera ten sprzeciw.

Opublikowano

Nie próbowałem, bo dla mnie to samobójstwo :P

Mój kolega miał bladera bez fire, na pve szło mu strasznie wolno

Taki blader, czy tam bowman, może z cold imbue biegać ale to fire i tak powinien mieć, z tego na 110lv ma się +22% dmg, to daje więcej niż te wszystkie debuffy :)

Dla co drugiego użytkownika znanych for, główną misją stało się obrażanie innych, zamiast rzeczowego podejścia do sprawy.

8893.png

Zbieramy 500tyś podpisów w sprawie referendum. Wiem że linki są zabronione ale mpcforum wspiera ten sprzeciw.

Opublikowano

@up

cold , bow i pvp?

i co walniesz mu stuna [ on anty ] bez duzego dmg.

nie oplacalne

Najlepiej zrobic tego bow/fire/force.

b577e893e102f.png

Opublikowano

Najlepiej w ogóle nie robić force bo będziesz dawał dupy na warach i na jobie :P chuj ci z debuffami jak nie będziesz miał ms'a i ci po 20k będę bili a critem cię będą składać :P

Lepiej bow fire,cold albo full int bow fire cold i pvp i uniqaty są twoje :P

Opublikowano

@up

sam mam int bowa 105 ff, żałuję B)

int bow daje radę jak go się trochę zhybryduje, obecnie mam 5:1 int, pach fire 105 cold 102 light 48, planuję fire pach 110 cold 106 light 34 i się zastanawiam w co walnąć te 15 statów, czy zwiększyć int czy str

Wiadomo że bowmani nieco stracą:

89065096.png

lepiej by się sprawdzał oklepany build str bow pach fire cold (lub light)

Ale w sumie force to nie taki głupi pomysł, powinni jeszcze trochę poprawić te debuffy i dorzucić np ar i pr do combosów z blade.

Ech... pomarzyć, dobra rzecz :rolleyes:

8893.png

Opublikowano

A co niby mam zrobić :huh:

8893.png

Opublikowano

napisałem że mam hybrydę 5:1

A nawet jeśli, to cold 102 a cold 105 to bardzo niewielka różnica, tracę na tym 11 phy defa i 1% ms za to zyskuję +2% mag atk z lighta i trochę sp B)

Biegam w armorze no i jestem hybrydą więc o phy def nie mam co się martwić a dodatkowy atak zawsze może się przydać :D

@edit

na chwilę obecną nie opłaca się robić force na zszc

@down

no przecie ci ciągle mówie że nie jestem full int ;P

8893.png

Opublikowano

full int zawsze musi mieć 105, nie ważne jaki build, zawsze cold na maxa bo na prawde ostatni ms poprawia ci deffa mocno, ale dobra jak tam sobie chcesz :P wracając do tematu, nie radzę na ZSZC force ładować :P

Opublikowano

Braknie Ci mastery lvl ; p.

EliteSilkroad

Nick:Raave_

Level:55 Wizard/cleric

Opublikowano

Dokładnie :)

Musisz wybrać, albo s/s z cold i force(czego szczególnie nie polecam), albo fire i force(tego też nie polecam :D), albo bardzo dobry build pod s/s FINT fire,cold :)

Opublikowano

on raczej myślał o tym, by nie robić bicheona (tzn władować go na 30lv tylko dla br)

mój kumpel z isro miał taki build i dawał radę, ale wiadomo, że tam te debuffy były wiele lepsze

8893.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...