Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od jakiegoś czasu właściwie odkąd zacząłem grać gram Masterem Yi , gdyż był wtedy darmowy i zwyczajnie mi się spodobał. Gram od jakiś dwóch tygodni, ale nadal nie wiem jak dokładnie grać tą postacią. I co do niego będę miał do was kilka pytań/próśb:

1.Flash zmiast Ghosta czy Exhausta?

2.Od którego lvl'a i czy w ogóle opłaca się nim Junglować.

3.Czy dobrym pomysłem jest dawanie w AP?

4. Czy mój build jest dobry? ew. proszę o własne propozycje.

Boots Gravers

Phantom Dancer x2

Ifinity Edge

+ Potem coś co mi się przyda, ale rzadko się zdarza

Zastanawiam się też czy nie zmienić postaci na Akali, gdyż lubię grać Assasinami, a Mastera można nazwać Assasinem. Chciałbym się was zapytać czy lepszy jest jakiś inny Assasin i oczywiście o jakiś build dla niej. Z góry dziękuje Exibit. Oczywiście będę dawał + i 5 bez wachania nawet jeśli ktoś minimalnie mi pomoże.

Opublikowano

1. Ghost i exhaust zamiast flasha. Ew. Ignite i exhaust.

2. Opłaca się junowac gdyż dzięki meditate nie musim wychodzić z jungli. I robi ładne ganki :)

3. Zależy. Z ap będziesz się dużo leczył z meditate i odbierał masę hp z alpha strike'a. Na dobra sprawę nigdy nie widziałem dobrego yi pod ap.

4. Ja robię tak ;)

3x phantom dancer

infiniti edge

stark fevor

i coś na survi np frozen heart/warmog

butki na start bo potem nie potrzeba ;)

daje to dużo hp, lots of lifesteal & as. I crity po 700 :)

Opublikowano

@UP

3. Niewidziałeśdobrego Yi pod AP spójż na mnie swymi oczyma :D .

@Top

1.

Ja spelle brałem :

Heal i Exh .

2.

Ja na początek starałem się otrzymać FB i potem lecieć do jungli na Wolf a potem z 2 lvl Blue.

3.

Yi trzeba robić pod AP.

4.

Itemy @UP są dobre lecz buty trzeba mieć na każdej postaci...

Co do zmiany:

Akali jest do 1 vs 1.

A Yi na TF lepiej sobie radzi więc sobie wybież :) .

Opublikowano

Z mate'm chcieliśmy potrollować grając normala na ref acc, i zrobił on właśnie AP Yi i healując się przytankował Rammusa i Cait z enemy którzy można powiedzieć ładnie byli feednięci, przy czym ja AD Soraką byłem w stanie ich złożyć. Yi ma potężny Heal jeśli się zrobi pod AP przez co trudniej go ubić, wyhealuje się jebany, odpali ulta i tyle go widzieli.

Opublikowano

Master jest fajną postacią(1szą którą grałem był właśnie "jedi" :D). Ja tylko raz widzi alem "dobrego" mastera na ap, ale grałem mordekaiserem i tak wyszło ze zabrał mi Q możne 500hp a później wręcz walił po 40-50.Szczerze mówiąc master na ad jest op jak się go ogarnie.

Mój Build

1. Buty +25%

2. Stark's Fevor

3. Phantom Dancer

4. Infinity Edge

5. Phantom Dancer

6. Banshee's Veil (jeśli przeciwna drużyna ma op ap) lub Thormail (zawsze na trynde nafeedowanego). Ja przeważnie kupuje młotek +700 hp +20ad +slow

Co do Akali to hmm...

Jest bardzo op (całkiem niedawno miałem 3kille na FB). Potrafi walnąć kombo że pół hp nie ma. Ja grałem Akali może 1,5mies. więc troche "ogarniam" :)

Kombo : Q + R + E + W (slow + odnowienie energy) i znowu Q + R + E

Build

1. Buty +3

2. Hextech Revolver (chyba tak)

3. Rylai's Scepter

4. Czapka +155ap +30%ap

5. Hextech Gunblade

6. 2x Czapeczka

33266.png

17453.png

Opublikowano

Up@ Co do Akali ja gram tym charem dosc dlugo i ten bulid co ty masz nie jest zbyt dobry takie jest moje zdanie co do tego ja uzywam

-Buty Sorcery/mercury zalezy od teamu

-hextech gunblade

-relai crystal scepter

-linch Bane (ten item + Q = kill przy jednym combo ^^)

-rabadon detchcap

sory za bledy w itemach ale kazdy bedzie wiedzial o co chodzi

Master yi AP fajna sprawa z powodu ze przy ogromnej ilosci AP zabicie go jak uzyje meditate graniczy z cudem niestety jego wada jest to ze zostaje mu tylko jeden skill z Q z wiekszym DMG a tak to ma do domu

Und3rsoldier.png

Opublikowano

Z mate'm chcieliśmy potrollować grając normala na ref acc, i zrobił on właśnie AP Yi i healując się przytankował Rammusa i Cait z enemy którzy można powiedzieć ładnie byli feednięci, przy czym ja AD Soraką byłem w stanie ich złożyć. Yi ma potężny Heal jeśli się zrobi pod AP przez co trudniej go ubić, wyhealuje się jebany, odpali ulta i tyle go widzieli.

To ta cait i rammus byli jacyś dupni. Gdyby umieli grac rammus użyłby taunta aby przerwac heal yi badz powerball a cait swojej pulapki