Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem nie jest może związany z czitami, ale bezpośrednio z ms ... a więc ... Przy każdym restarcie/ponownym uruchomieniu kompa muszę ponownie instalować maple, ponieważ poprostu nie chce się włączyć ! ;( klikam 2x na ikonkę, na chwilę pojawia się klepsydra, znika i nic się nie dzieje ... :( wczoraj formatowałem dysk ok. 2 lub 3 razy i ciągle to samo ... :( Proszę o pomoc.

Opublikowano

To nie chodzi o cheaty ... przed chwilą znów sformatowałem dysk, zainstalowałem maple, grałem ok. godzinkę (bez cheatów) i musiałem gdzieś wyjść. Gdy włączyłem kompa ponownie i chciałem zagrać w maple po prostu nie chciało się włączyć :( W czym tkwi problem ?

Opublikowano
To nie chodzi o cheaty ... przed chwilą znów sformatowałem dysk, zainstalowałem maple, grałem ok. godzinkę (bez cheatów) i musiałem gdzieś wyjść. Gdy włączyłem kompa ponownie i chciałem zagrać w maple po prostu nie chciało się włączyć :( W czym tkwi problem ?

sprubuj odpalać maple przez Dxwnd

Opublikowano

Na pewno instalujesz wszystkie sterowniki po sformatowaniu? Czy z innymi grami masz ten sam problem? Jaki masz system operacyjny?

Opublikowano

@Wiw3K

Jak już mówiłem nie chodzi o cheaty, nawet ich nie ściągam, bo wiem, że nie będe umiał włączyć =)

@Simpson

Stery płyty głownej, grafiki i sieciówki.

Większość gier mi nie działa :( dotąd nie działały mi: Maple Story, Tales of Pirates, Call of Duty(tutaj jak chciałem wejść na jakiś serwer, normalnie łądowało mapkę, dopeiro gdy chciałem wybrać drużynę wywalało do explorera z jakimś błędem), więcej nie sprawdzałem. Wiem, że działał mi FlyFF ... btw. stało się tak dopiero po reinstalacji Windowsa (teraz działam na Windows XP Prof.) - wcześniej miałem jakąś przerobioną wersję 'Windy' (CrystalXP).

Opublikowano
@Wiw3K

Jak już mówiłem nie chodzi o cheaty, nawet ich nie ściągam, bo wiem, że nie będe umiał włączyć =)

@Simpson

Stery płyty głownej, grafiki i sieciówki.

Większość gier mi nie działa :( dotąd nie działały mi: Maple Story, Tales of Pirates, Call of Duty(tutaj jak chciałem wejść na jakiś serwer, normalnie łądowało mapkę, dopeiro gdy chciałem wybrać drużynę wywalało do explorera z jakimś błędem), więcej nie sprawdzałem. Wiem, że działał mi FlyFF ... btw. stało się tak dopiero po reinstalacji Windowsa (teraz działam na Windows XP Prof.) - wcześniej miałem jakąś przerobioną wersję 'Windy' (CrystalXP).

ale DXWND otwiera maple w oknie, może będzie ci sie otwierać....

Opublikowano

@Up

Jesli nie zadziala proponuje sciagnac instalke od nowa...

Mi tez tak sie kiedys dzialo :P

Ze musisalem ciagle instalowac maple bo jak klikalem na ikonke do wlaczenia to nic poprostu zniknela klepsydra i nic sie nie wlaczalo

myslalem ze to lagi ale zostawilem kompa na chyba 1h i dalej sie nie wlaczylo :/

Ale tak jak mowie sciagnij instalke od nowa

Albo kup sobie nowy procesor x_x

U mnie tak bylo z wszystkim nawet notatniki sie nie wlaczaly -.-

A jak sciagniecie instalki lub zmienienie procesora nie pomoze to nie wiem ale mozesz sprobowac jeszcze zainstalowac inne sterowniki ;P

Mi pomoglo po formacie ;P

Opublikowano

... Myk z DXWND nie pomógł :( teraz to mi się wydaje, że mam coś porządnie nababrane ... Żaden program ani gra mi się nie włącza ... =( tzn. działa, ale tylko za pierwszym razem po instalacji ... :( przy drugim uruchomieniu wywala errora ... co mam zrobić?! :(

PS. Przykładowy error z Deamon Toolsa: "Adapter check error code -1. Please contact support."

Jeśli można prosiłbym kogoś kto wie co/jak pomóc o kontakt pod nr. gg 2354859, thx ...

Opublikowano

Ej a przy maple tez ci wyskakuje error??

Jesli tak to poszukaj na forum Error Fixera moze cos pomoze

A jak nie to sporobj inne Sterowniki albo innego kompa x_x

Opublikowano
A instalujesz najnowszego DirectX'a?

heh jak mu sie odpala za 1szym razem to chyba ma xD^^

@noobek

spróbuj ściągnąć jeszcze raz instalke. może coś da?

Stery jakie powinieneś mieć zainstalowane to tak:

- Płyty Głównej

- Karty Graficznej

- Karty Muzycznej

- Direct X 8+

- USB? ^^

- a reszta to jakieś pieroły

Opublikowano
heh jak mu sie odpala za 1szym razem to chyba ma xD^^

Heh, co racja to racja xD

@noobek

spróbuj ściągnąć jeszcze raz instalke. może coś da?

Stery jakie powinieneś mieć zainstalowane to tak:

- Płyty Głównej

- Karty Graficznej

- Karty Muzycznej

- Direct X 8+

- USB? ^^

- a reszta to jakieś pieroły

Umm, miałem zainstalowane stery do płyty głównej(płyta główna, sieciówka, dźwiękowa, usb), grafika, directxa 9.0c, btw. stery do usb instalują się w win xp same przy drugim uruchowieniu komputera ;)

PS. Zainstalowałem Windowsa XP Home i wszystko normalnie chodzi (przynajmniej narazie) ... Dlaczego na Professionalu się tak waliło ? :/ Sry, że wam dupska zawracałem i dzięki za pomoc :)

Opublikowano
Heh, co racja to racja xD

Umm, miałem zainstalowane stery do płyty głównej(płyta główna, sieciówka, dźwiękowa, usb), grafika, directxa 9.0c, btw. stery do usb instalują się w win xp same przy drugim uruchowieniu komputera ;)

PS. Zainstalowałem Windowsa XP Home i wszystko normalnie chodzi (przynajmniej narazie) ... Dlaczego na Professionalu się tak waliło ? :/ Sry, że wam dupska zawracałem i dzięki za pomoc :)

a ten Windows XP Professional Oryginalny? xD