Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Nie wiem czy jest jakaś funkcja np że wcisne przycisk Start i wtedy zmieni prorytet np. explorer.exe na wysoki

2. Jak można przyspieszyc proces w AutoIT (Tak jak w CE)

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

żadnego procesu czy programu nie da sie przyspieszyć żadnym innym programem a tym bardziej autoitem , a przyspieszanie na zasadzie SH nie ma nic z tym wspólnego ( SH to tylko zwiększenie częstotliwości zegara gry czy programu ale nigdy wydajności )

priorytet programu też nie przyspiesza działania tylko ustala/przydziela zasoby i kolejność wykonywania poleceń , nawet zmiana na najwyższy nie wpłynie na żaden program

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Lub menadżer zadań (ctrl + alt + del) -> procesy -> szukasz procesu jaki Cię interesuje -> PPM -> Ustaw priorytet -> wysoki

jak o to chodzi to proszę a jeżeli nie to przepraszam i proszę o usunięcie posta.

// w FF i operze można przyśpieszyć wydajność

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

@Ludzie to są 2 osobne pytania.

Prorytet potrzebny mi do czego innego a SH to jeszcze innej żeczy.

@robem

Wiem że to nie zwiększa wydajnosci ale mi chodzi o takie przyśpieszenie jak w ce, a dokładniej spowolnienie :D.

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

ciekawe czego wydajnośc w operze albo FF ? działa to tylko na zasadzie kolejkowania i przyznawania zasobów dla programu jeśli go w danym momencie potrzeba najpierw dostają programy z najwyższym priorytetem a potem z nizszym

zresztą przyznawanie i zmiana priorytetów na wyższe niż domyślne może skończyć się zamiast niewielkim wzrostem wydajności wręcz obniżeniem jej z powodu zbytniego obciążenia procesora wszystkimi dodatkowymi procesami które są wymagane do pracy aplikacji ( zmieniając priorytet programu zmienia się wszystkie priorytety powiązanych z nim plików; bibliotek czy usług )

może przy słabym komputerze byłby sens podnieśc o te kilka procent wydajność programu czy gry ale przy nowych komputerach całkowicie mija się to z celem kiedy już od visty czy w7 system jak należy sam właściwie zarządza priorytetami procesów nie dopuszczając do zawieszenia się systemu tak jak to bywa często w windows XP

co do SH , jak chcesz spowolnić poznaj mechanizm na jakiej zasadzie działa spowolnienie i dopiero próbuj zastosować to skrypcie by działało

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

poznać zasadę tworzenia SH w grze, od czego zależy ale to już twój problem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

czegoś nie zrozumiałeś, ktoś kto pisze program musi wiedzieć jak otrzymać dany efekt. czy zmianą adresu jakiegoś na inny czy podmianą pakietów itp każda gra czy program robi to w inny sposób charakterystyczny tylko dla niej i tylko dla niej , SH wz metina nie będzie działał w Aionie czy każdej innej grze bo ma inne zasady i mechanike działania tak samo jak i sposób w jaki się go otrzymuje( uaktywnia ) w grze

to że ktoś pisze nie znaczy ze musi grać , a jak coś chcesz to dostarcz potrzebnych informacji co i jak należy wykonać to dopiero na ich podstawie może da się coś napisać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

czegoś nie zrozumiałeś, ktoś kto pisze program musi wiedzieć jak otrzymać dany efekt. czy zmianą adresu jakiegoś na inny czy podmianą pakietów itp każda gra czy program robi to w inny sposób charakterystyczny tylko dla niej i tylko dla niej , SH wz metina nie będzie działał w Aionie czy każdej innej grze bo ma inne zasady i mechanike działania tak samo jak i sposób w jaki się go otrzymuje( uaktywnia ) w grze

to że ktoś pisze nie znaczy ze musi grać , a jak coś chcesz to dostarcz potrzebnych informacji co i jak należy wykonać to dopiero na ich podstawie może da się coś napisać

...Ale i tak NIKT Ci tego nie napisze...

Co najwyżej pomoże.

za duża sygnatura

Opublikowano

dokładnie to samo napisałem , pisze się hacki nie dlatego że ktoś chce by napisac ale głownie dla tego by grać i je używać samemu, a skoro komuś nie potrzebne nie widze sensu pisania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No to mam help'a i co mam w nim znaleźć ?

Gdybym znał jaka to funkcja to bym nie pytał sie was.

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

w helpie nic nie znajdzie co najwyzej funkcje i przykłady które będzie musiał uzyć w swojej funkcji

a poszukać musi u programistów albo tych co zajmują się pisaniem botów czy hacków z tą funkcją co go interesuje do gry

jak pisałem, jak w ogóle mamy powiedzieć co napisać, jak nawet nie wiemy w jaki sposób sie do tego zabrać ! złota ci nie stworze z niczego , programu też

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• Dodaj nową pozycję...