Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blackmarket - Jak Uniknąć Oszustów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc, często spotykamy się z problemami w BlackMarkecie (i nie tylko, chodzi mi głównie o zamiany kontami nie poprzez Allegro). I jest sposób na jego zlikwidowanie. Można by było stworzyć odpowiednią grupę + rangę dla garstki osób które by pośredniczyły w transakcjach kontami. Były by to osoby wytypowane przez Administrację, pewne i takie które nie oszukają (np. +1k postów)

Zasada działania:

Klient 1 => Konto klienta 1 =>|Pośrednik 0| => Konto klienta 2 => Klient 1

Klient 2 => Konto klienta 2 =>|Pośrednik 0| => Konto klienta 1 => Klient 2

Jak widać z wykresu :P w pewnym momencie |Pośrednik 0| posiada konto Klienta 1 oraz Klienta 2, i nie ma możliwości na oszustwo! Można zabezpieczyć się również SS'ami żeby nie było tak że |Pośrednik 0| przekazuje konto niezgadzające się z opisem, dlatego przed wymianą sprawdził by to.

Wydaje się to pracochłonne, ale nie koniecznie takie jest, bo jedna wymiana zajęła by ok. 3-5 minut. Taki pośrednik automatycznie byłby moderatorem w dziale BlackMarket (i tutaj poddział w którym były by tylko konta, bo niektóre usług Online "topią się wśród kont np. z metina).

Co wy na takie rozwiązanie?

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

Pomysł dobry. Ale potrzebna by byla osoba zaufana do tej funkcji. A takiej osoby nie ma na MPC.

Opublikowano

No to niech zajmuje się tym jakis Admin lum gm

Ty byś im zaufał ?

Bo ja nie zaufał bym żadnemu userowi na tym forum wystarczy zwietrzyć okazję do zarobku i człowiek się zmienia

Sytuacja : Dlaczego mam oddawać im konta skoro dobrowolnie dali mi swoje hasła ?

s2c77Oa.png

Opublikowano

No właśnie, dlatego napisałem, że trzeba by było znaleść jakąś osobę, i nie pisz że nie ma takiej.. Ja nigdy nie oszukuję, ale nawet nie proponowałem mnie na tą posadę bo wszyscy by mnie zbesztali. :( :(

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

No właśnie, dlatego napisałem, że trzeba by było znaleść jakąś osobę, i nie pisz że nie ma takiej.. Ja nigdy nie oszukuję, ale nawet nie proponowałem mnie na tą posadę bo wszyscy by mnie zbesztali. :( :(

I tak Ciebie nie weźniemy. Pomysł ok. Ale na dzisiejszy dzień nieosiągalny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...