Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciał bym uzyskać parę informacji na temat srokinga i wizarda.

Czy jest opcja dzięki której bot będzie używał "blass spell" tylko i wyłącznie kiedy zaatakuje go np. gigant ?

Z którą subklasą bot najlepiej do sobie rade (warlock, bard, cleric) ?

Na temat wizzarda z subem - warlock wiem tyle "miazga na pvp".

Wizzard z subem - bard dobry na pvm - noise i moving march

Wizzard z subem - cleric dobry na pvp i pvm

Chciał bym mieć postać dobrą na pvp ale wydaje mi się że bot nie poradzi sobie z warlockiem dlatego zastawaniem się czy zrobić clerica czy może barda.

Wejdz i kliknij na brzuszek pajacyka

„Nie sądziłem, że na świecie jest aż tylu idiotów -

- dopóki nie zobaczyłem Internetu.” - Stanisław Lem

Admin Cienia
Opublikowano

Pyt: Czy jest opcja dzięki której bot będzie używał "blass spell" tylko i wyłącznie kiedy zaatakuje go np. gigant ?

Odp: Nie

Pyt: Z którą subklasą bot najlepiej do sobie rade (warlock, bard, cleric) ?

Odp: Jako goldfarma to bard, do expienia cleric

Wynik: Na pvp najlepszy jest wizz + cler.

Ja osobiście wybrałem barda ze względu na moving march i noise dodam że są to goldfarmy, bo siedze na 7lvl niższych mobach.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Przypuszczam że wizzard (na srokingu) z clerem i tak będzie częsciej padał niż ten z bardem. Ja do wizza wzialbym barda.

Bless i tak z ciebie wielkiego koksa nie zrobi a i tak wątpie żeby sroking odpalił akurat wtedy blessa kiedy zaatakuje cie gigant

(może raz na 10 przypadków mu sie uda i i tak nie wiadomo czy przeżyje).

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

polecalbym clera , bard to lipa pakowac lvl 100 tylko dla 2 skilli.. poza tym pozniej mozesz kupowac potki dragon fo typoon itp :s

albo wbij lvl barda 30 reszte clera i jak zaczniesz porzadnie farmic na ciekawym lvlku cofniesz barda i wbijesz clera

ja tak robilem z rogue/bard

6683127cv4.jpg
Opublikowano

po pierwsze to jak na powaznie grasz to wiesz ze z barda nie bierze sie tylko dwoch skilli... (fakt do samotnego expa wystarcza dwa). majac dobrze rozwinietego barda na wyzszych lvl gdzie pt jest bardziej powszechne mozna grac jako bard.

ja uwazam ze grajac wizem z subka clera mozna wylaczyc LC zarzucic recovery divison ustawic vigorki i podono calkiem niezle sie spisuje nawet na gigach. nie wiem nie testowalem. mialem jedynie wiza z bardem. przy fb secie i 64 staffem +5 to na shakramach szlo bic tylko na tbocie. inny poprostu za dlugie przestoje robil i deada lapalem. teraz jak znalazlem tego srokinga ciagnie mnie strasznie z powrotem na wiza bo jesli naprawde tak szybko sie buffi to widac duzy potencjal w tym. nie wiem rowniez czy nei przereklamowana jest opcja unikania gigow. wracajac do tematu to i tak wybierzesz co bedziesz chcial bo i takie rozwiazanie i takie jest dobre. btw ktos wspomnial o drugach. CHOLERNIE upierdliwa sprawa. obecnie boci sie glavier z forcem bez szybkiego (nazbieralem wczesniej z eventu 2 strony scrolli 50% xD) ale jest to tak wkurzajace zeby pamietac o wyjeciu potem o odpaleniu etc.. i serce sie kraja jak stoje gdzies i widze jak czas leci :)) jak juz tak bredze to dodam jeszcze oddczucie ze noise jest przydatny tak do sonarow. potem i tak masz wszystkich na strzala ze nawet nie zdazaja podejsc a na giga czy champa to nei dziala wiec nie sprawia zadnej roznicy. potem nawet nei wlaczalem go bo tylko po dropy musialem biegac. amen :)

Opublikowano

Mam tą subklase barde ale i tak jak ustawiam bota to jest cudowną maszynką do zmniejszania lvlu... Gram na gapie -5 startuje wieczorem o 20:00 rano patrze a tu ładnie jak było 20% exp to jest 20% tylko pkt skili trochę więcej :/ Macie jakieś sposoby na to żeby bot jakoś po ludzku bił lvl a nie padał co 5min.

Wejdz i kliknij na brzuszek pajacyka

„Nie sądziłem, że na świecie jest aż tylu idiotów -

- dopóki nie zobaczyłem Internetu.” - Stanisław Lem

Opublikowano

No niestety wizard nie jest dobry na bota.

Jedyne co możesz zrobić to expić na mobach bez odmian..

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

po pierwsze gap 0 i najnowszy set min+3 fb. staff +5 i mozna expic na mobkach +-2 lvl nizej. oglnie nie ma reguly. sam poprobuj gdzie jest lepiej. waznym jest miec zawsze z 20 vigorkow ale tych co daja konkretna wartosc a nie grainy. staraj sie na mobki magiczne. to takie podstawowe wskazowki. no i wiz to nie jest char na ktory wbijasz rano stawiasz bota i idziesz na 24h. do tego troche finezji potrzeba :) trzeba popracowac nad ustawieniami co lepsze etc. to nie glavier gdzie kupisz mu full inventory potow i wali cie czy to sa mobki 5 lvli wyzej czy nizej :) niestety trzeba wpadac co jakis czas looknac czy wszystko dziala a jak deadnie to dobrze wiedziec czemu zeby w przyszlosci zardzic.