Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem serwer www, na moją stronę do serwa. Tak więc pobrałem specjalnie szablon od komputeromaniaka, zaczynam instalacje i mam wypełnić pola:

Host Mysql - wtf !?

Login Mysql -> wiem

Hasło Mysql -> wiem

Baza danych -> wiem

Host Mysql - na tym polega problem.. skąd go wziąść?

reszta nie stanowi problemu, ponieważ tworze nową baze danych mysql i jest wszystko OK, lecz HOST MYSQL nie wiem co wpisać . prosze o pomoc +/i rozdaje.

Opublikowano

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 'defacto_defacto' (11001) in C:\xampp\htdocs\config2.php on line 7

Nie mozna polaczyc sie z baza danych

Bł?d: Unknown MySQL server host 'defacto_defacto' (11001)

EDIT: ziomek pokombinowałbyś na Teamwievierze ? nie mam już sił do tego , nagroda +/- do oporu.. ile wlezie : )

Opublikowano

mozesz albo wylaczyc to co blokuje port 3306 albo tak jak pisal Przem4S zmienic port mysql

port 3306 moze ci blokowac np apache / webserv / xampp i inne takie :D

3053080006.png

Opublikowano

Ok, odblokowałem port 3306, lecz błąd na stronie taki sam, lepsza pomoc by była na tv. jakiś chętny :P?

Czekam na dalsze propozycje rozwiązania.

Opublikowano

Patrzyłem na wiele filmików i takie pytanie... czy muszę znać dane do mojego routera (logowanie na strone) czy obejdzie się bez tego..

bo porty mogę odblokowaćw port mapie, ale czy właśnie będzie router na coś jeszcze potrzebny ? bo passów nie znam i lipa mała.

Opublikowano

Jak masz router w sieci macierzystej to musisz znać passy aby przekierować porty na routerze (wtedy nie musisz nawet używać portmap'a). Bez tego ani rusz.

Opublikowano

Ok, czyli ze strony na hostingu niewypał ale...

mam jeszcze jedno pytanie.

jak miałem pliki raina to strona instalowała się idealnie, na tych plikach początek taki sam, leczgdy podaje id i hasło do nowego usera w panelu admina, to pisze błąd przy dodawaniu, wiecie ocb? strona by komputeromaniak z jego strony.