Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

poradzono mi by tutaj napisać. a więc wie ktoś może jak napisać najprostszy kod.

po włączeniu programu < np ze wyskakuje mi okienko np " OTWIERANIE" i tyle.

robiąc animacje np w gimpie czy w jakims programie <plynna animacje nie tylko zmieniajace sie obrazki>

by robiąc cos na kompie np slucham muzyki to wlacza sie dana animacja tzn zapisana dana animacja do danej czynnosci wykonywanej na komputerze?

chodzi mi o najprostsze czynnosci np ogladanie filmow pisanie na gg, sluchanie piosenek itp. lecz nie wiem jak to zrobić gdyz nie bawilem sie nigdy w to.

z gory bardzoooo dziękuje

;]

Opublikowano

Najprostrzym sposobem było by - WinActive() - wykrywa czy dane okno jest aktywne, czyli np. If WinActive( "Windows Media Player") Then Funkcja odtwarzania animacji.

Inaczej można przez procesy - If ProcessExists("wmplayer.exe") Then ...

Opublikowano

pozostaje ci tylko użycie winapi do zrobienia takiej obsługi , jeśli się na tym nie znasz lepiej się naucz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

pozostaje ci tylko użycie winapi do zrobienia takiej obsługi , jeśli się na tym nie znasz lepiej się naucz

no i o to chodzi:D nie znam sie na tym. a wiesz jak napisac doklaniej to co owil teabox?^^ bo wiesz, najlepiej najprosciej by tak by bylo^^ ale kod w sesie takim że gdy mam wlaczone piosenki w windows media player to wlacza sie ta animacja jak film ta animacja jakpisze cos ogolnie na kompie to inna animacja. pytam gdyz chcialem cos takiego zrobic ale nie oplaca mi sie uczyc tego jezyka bo zanim zdarzyl bym sie nauczyc to wiesz;/

;]

Opublikowano

sam widzisz nie chce ci się uczyć by napisać , ale warto poszperać na forum autoita szukając informacji czy skryptów związanych z podobną obsługą

pomóc nie pomogę, nie mam windowsa i nie zamierzam instalowac by sprawdzać , a na potzreby tego co bardzo rzadko pisze czy uruchamiam w autoit to co ma z windosowskich bibliotek linux wystarcza :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

zn w gotowych skryptach??^^tzn cos najprostrzego zrobic by poprostu wlaczalo sie to jak cos robie;]^^ a w jakim najlepiej to napisaC?

;]

Opublikowano

nie wiem gdzie szukać , ja na pewno nie mam zamiaru na to tracić czas , zwłaszcza pod aitoit gdzie napisać pewnie tzreba by wszystko od podstaw

sam używam głownie dbus pisząc coś, jest i coś podobnego dla windows jak COM ( czy jakieś inne implementacje pod windows dbusopodobne ) ale w tym to już nie ja jeśli chodzi o pomoc

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• Dodaj nową pozycję...