Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Katarina - Build+Jak Grać

NGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym przedstawić Wam mój sposób na grę katariną.

1. Itemki na AD czy AP? Zdecydowanie AP, AD opłacał się przed zmianami (a właściwie wzmocnieniem) kathy.

Na początku kupujemy tarczkę/pierścień, potem butki na magic penetration. Następnie kupujemy rylai's crystal, potem Rabadons Deathcap najlepiej razy 2. Jeśli widzimy, że wrogowie zabierają nam za dużo hp, to przed drugim RD dobrze jest kupić Guardian Angeal albo Banshee's Veila.

2. Dlaczego takie itemki? Rylai's przydaje się bardzo, bo każde nasze uderzenie spowalnia przeciwnika - nie ucieknie tak szybko przed death lotusem. Rabadon's daje nam mnóstwo ap (155) i dodatkowo jeszcze +30% ap. Banshee's Veil przede wszystkim blokuje jedno negatywne zaklęcie rzucone na nas (cooldown 45s), co ułatwia bardzo teamfighty.

3. Skille. Najpierw maksujemy shunpo, potem bouncing blades, na końcu killer instincts (oczywiście jak mamy możliwość do death lotus).

4. Rozgrywka. Na początku gry nękamy przeciwników bouncing bladem, ewentualnie także przez shunpo, sprawi to że cały czas będą mieli niewiele hp. Jeśli mamy już ulti to czekamy tylko na okazję i kill będzie nasz. W teamfightach warto nieznacznie poczekać i wejść do teamfightu jako ostatni, aby uniknąć przerwania death lotusa (zaraz o tym więcej).

5. Ogólne porady

- przed bouncing blades zawsze używaj killer instincts, dzięki temu leczenie przeciwników będzie działało tylko połowicznie

- wbijając się do teamfightu najpierw używamy killer instincts potem shunpo do jednego z przeciwników i odpalamy death lotus. Killer instincts używamy przed shunpo, bo dzięki tamu przez chwilę obrażenia nam zadawane będą zmniejszone.

- death lotusa bardzo łatwo przerwać np. alistar i tristana robiąc nam knocked airbone

- o ile to możliwe warto być na line z kimś kto ma stuna (np. taric, sion) dzięki temu line jest wymieciony - kolega robi stuna, ty shunpo i death lotus - 1 przeciwnik leży

- uciekając przed przeciwnikami pamiętaj, że shunpo można także używać zaznaczając jako cel przyjazne jednostki (teleportujemy się do nich nie zadając obrażeń)

- pamiętaj o tym, że jeśli katarina zabije przeciwnika to jej wszystkie cooldowny są przyspieszone o 15s

To by było chyba na tyle. Gorąco polecam postać - gdy się potrafi nią grać naprawdę wymiata (chociaż właściwie dotyczy to większości bohaterów ;D)

Opublikowano

dozucilbym mejai soulstealer, czemu? no bo katarina duzo bije a stacki z mejai duzo ap daja.

dazasygna.png

by sWitch.(nie znajdziesz go tu ;>)

Opublikowano

A ja mejai'owi mówię - nieeeee.

Item jest mocno sytuacyjny, wystarczy raz paść by z 20 zrobiło się 14. Warto? Nie lepiej na coś innego nazbierać?

Kat jest świetna na niskich poziomach, kiedy nie wie się jak ją kontrować ; )

A tak to świetnie :)

525ffffff.png
Opublikowano

A ja mejai'owi mówię - nieeeee.

Item jest mocno sytuacyjny, wystarczy raz paść by z 20 zrobiło się 14. Warto? Nie lepiej na coś innego nazbierać?

Kat jest świetna na niskich poziomach, kiedy nie wie się jak ją kontrować ; )

A tak to świetnie :)

Wlasnie 14 stackow to zawsze cos, i nie jest strasznie drogi.

dazasygna.png

by sWitch.(nie znajdziesz go tu ;>)

Opublikowano

W Mejai'u najważniejsze jest to by mieć 20 stacków- 15% cooldowna? Chętnie przyjmę.

W przypadku gry, kiedy ownisz wszystko co się rusza, to racja mejai jest świetny. Ale w grach wyrównanych ten item nie ma racji bytu ; / Za dwa razy więcej masz juz coś co zapeni cie wiele więcej : )

A kaska zawsze z lasthitów dostępna ;)

525ffffff.png
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Popraw te skille , pisz jako Q,W,E,R , nie pisz słownie poniewaz wielu graczy nie grajacy katarina nie beda wiedzieli o co chodzi

Opublikowano

Uważam,że twój build na Katarine nie jest dobry :). Jednak zakup tej meaji to dobry pomysl (tak gram). Jezeli masz runy pod ap (w moim przypadku sa wszystkie PW napisze jakie) , to kupujesz na poczatek (Przepraszam za nazwy polskie i nie orginalne ale niestety nie pamietam narazie nie zagladam na strone ;D) Mejaie (Na poczatek ta ksiazke co daje 20 AP i potka)>> Buty Szybkości >> Pas Giganta( W miedzy czasie zlozyles juz mejaie) >>Obuwie Maga >>Miecz- Pistolet Xextech >> Konczysz Rylaie >> I dowalasz Rabadona >> A potem jak Ci idzie taki build robisz ja nie mialem okazji bo walili surrendery ;d .

Podsumowanie !!

Katarina to postac bardzo OP jej ulti jest masakryczne, wpadasz w gracza i po 3 sekundach jego juz nie ma a ty idziesz na drugiego + jescze twoj cooldown .

Jesli chcecie o calosciowy opis Katariny buildu po Angielsku albo Polsku , i Runy zapraszam na PW , lub w LoLu na east/weast Wapniaro.

Bądź też gadu- gadu 13901005

Opublikowano

haha! Shunpo przed bouncing bladem? Gz ... Co z tego że zabierzesz mu 300hp narazajac sie na ataki zabierające ci 500? Bb to najlepszy harras w grze

Opublikowano

gorszego dna od jakiegoś czasu nie widziałem. ahhhh 10 lvl-e piszą poradniki.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

gorszego dna od jakiegoś czasu nie widziałem. ahhhh 10 lvl-e piszą poradniki.

Zgodze sie..

Mejaji na kate.. na 10 lvl okej.. na wyzszym ''poziomie'' bardziej ogarnieci gracze pozbawia cie stackow anyway wiec mejaji useless, zajmuje tylko miejsce

Opublikowano

racja, jak zobaczą, że zbierzesz dużo staków, to cię zaczną focusować i gówno. Na kate core to rylai i hextech gunblade no i rabadon, potem se możesz to, co jest teraz potrzebne.

@up

Lux udało mi się nastackować mejaje na 28 levelu ;) na rankedach ten item nie ma najmniejszego sensu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

3. Skille. Najpierw maksujemy shunpo, potem bouncing blades, na końcu killer instincts (oczywiście jak mamy możliwość do death lotus).

Hahahahhaha !

Najpierw sie maksuje Q... O boze.. Zapewne nawet 500 wygranych nie masz. Kata to moj main i wiem co mowie. Pierw maksujemy Q , potem E i pod koniec W.

Btw. Jeden z najgorszych poradnikow ever.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zgodze sie..

Mejaji na kate.. na 10 lvl okej.. na wyzszym ''poziomie'' bardziej ogarnieci gracze pozbawia cie stackow anyway wiec mejaji useless, zajmuje tylko miejsce

Wiesz jak sie umie grac to CI tych stakow nie zabiora dowidzenia dizekuje :)

Opublikowano

Piercin/Tarcza na start? to jest joke chyba, butki i potki tylko na Kate.

Wczoraj złożyłem tarczuchę i zakończyłem grę 48 8 18 :P Dodam tutaj swój build który na nią złożyłem w obecnym czasie (tj. sierpień 2012)

Tarcza - Buty maga - Miecz/pistolet hextech - Rabadon - Guinsoo - Rylai - Zhonay

rmklpmotoxqn.png

Opublikowano

Katarina jest mocnym AP Więc radze robić ją tylko pod Rabadony Rylaje itp

Liczba postów:

1✔  5✔  10✔  25✔ 50 100✘  250✘  500✘  1000

Opublikowano

Z calym szacunkiem ,ale ciesze sie ze nie gram na nordicu ^^

Hahahahhaha !

Najpierw sie maksuje Q... O boze.. Zapewne nawet 500 wygranych nie masz. Kata to moj main i wiem co mowie. Pierw maksujemy Q , potem E i pod koniec W.

Btw. Jeden z najgorszych poradnikow ever.

A tego nie cierpie ... Nie mozna normalnie wytlumaczyc ze build jest zly (jak wiekszosc wypowiadajacych sie w tym temcie) Tylko od razu "hahahahah" i "to jest moj main".Czlowieku moglbym Ci udowodnic ze jednak nie wiesz o czym mowisz ,ale mam konto tylko na US.

"If i can do it tomorrow I won’t do it today!" Toshino Kyouko

Shaharr.png

Opublikowano

Nie oszukujmy sie , na Wescie i US jest lepszy poziom. Pisz co chcesz ,ale to jest prawda.

Shaharr.png

Opublikowano

Na pewno nie na elo poniżej 1700.

Mylisz sie ,ale niestety widze ze nie da sie tego tobie wytlumaczyc.

Shaharr.png

Opublikowano

Dobry poradnik lecz fajnie by było jak być go trochę upięknił.

Dał byś trochę kolorków, pobawił byś się trochę czcionkami, wielkościami liter itd.

Co do tematu ja na początku składam na katarine tą książkę co daje +20 AP i 1 red pota i z togo potem składam Hextech Revolwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...