Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik]Jak Zmniejszyć Lagi W Ca.

Dr.HoUsE-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema z tego powodu że nexon dał nowego patcha i wiele osób ma lagi postanowiłem zrobić poradnik jak zmniejszyć odrobinę lagi ...

Krok 1:

To może brzmieć głupio, ale jeśli masz zbyt wielu znajomych na liście kontaktów, będziesz miał lagi.

Najlepiej mieć 50 max znajomych.

Krok 2:

Narzędzie o nazwie''Game Booster''zamyka wszystkie okna aplikacje nie potrzebne do gier.

i w ten sposób, zmniejsza nieco lagi, pobierz go tutaj: www.iobit.com / gamebooster.html

Krok 3:

Wyłącz Anti-Virus''''To bardzo pomaga.

Ale nie zapomnij, Kiedy skończysz grę, Włącz go ponownie!

Krok 4:

Jeśli używasz systemu Windows XP na wolniejszym komputerze możesz wyłączyć wszystkie nadmiar efektów wizualnych. Efekty te mogą wyglądać zachęcająco, ale nie ma wątpliwości, że im więcej efektów wizualnych, system operacyjny musi obsługiwać je, tym wolniej będzie pracował. Można wyłączyć efekty wizualne, aby zwiększyć szybkość systemu Windows XP.

Najpierw musimy dostać się do Visual Effects ustawienia. Kliknij prawym przyciskiem myszy na Mój komputer i wybierz Właściwości.

disable-visual-effects-to-speed-up-windows-xp-01.jpg

Kliknij na zakładkę Zaawansowane. Następnie w sekcji Wydajność kliknij przycisk Ustawienia.

disablevisualeffectstos.jpg

Performance oknie Options w zakładce Efekty wizualne otwarte.

disablevisualeffectstosl.jpg

Najprostszym sposobem jest po prostu wybierz opcję Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności. Spowoduje to wyłączenie wszystkich wizualnych ulepszeń.

disablevisualeffectstosa.jpg

naciśnij Zastosuj ok i gotowe!

Krok 5:

Defragmentuj dysków raz w miesiącu, szybszy dostęp do danych.

Kliknij przycisk Start> Wszystkie programy> Akcesoria> Narzędzia systemowe> Defragmentator dysków ~ aby uruchomić narzędzie i przyspieszyć swój komputer.

Krok 6:

kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie, wybrać "Właściwości", w ramach tematu wybierz "Windows Classic". Wyłącz tapetę i ustawić wybrany kolor. Wyłącz wygaszacz ekranu też.

Krok 7:

Wyłączanie kompresji i indeksowania

Kliknij prawym przyciskiem myszy na (C:) i wybierz Właściwości. Na dole okna dialogowego, które pojawia się widać dwa pola o nazwie "Kompresuj dysk aby zaoszczędzić miejsce na dysku"i"Zezwalaj na indeksowanie Usługa indeksowania tego dysku na szybkie wyszukiwanie plików. Usuń zaznaczenie obu pól wyboru i kliknij przycisk "Apply".

Krok 8:

Wyłączenie usługi

Przejdź do Start> Uruchom, wpisz "services.msc". Aby wyłączyć usługę, kliknij dwukrotnie i wybierz niepełnosprawnych w type.For Uruchamianie normalne użytkowania, wyłączyć następujące usługi:

Alarmowe

Background Intelligent Transfer Service

Wieloschowka

Przeglądarka komputera

Usługa raportowania błędów

Pomoc i obsługa techniczna

Usługa indeksowania

Usługi IPSEC

Messenger

NetMeeting Remote Desktop Sharing

Network DDE

Network DDE DSDM

Dzienniki wydajności i alerty

Portable Media Serial Number

QoS RSVP

Remote Desktop Help Session Manager

Rejestr zdalny

Logowanie pomocnicze

Server

Smart Card

Pomocnik karty inteligentnej

Usługa odnajdywania SSDP

Usługa Przywracanie systemu

TCP / IP NetBIOS

Zasilacz bezprzerwowy

Uniwersalna funkcja Plug and Play Device Host

WebClient

Czas Windows

Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej

Adapter wydajności WMI

Krok 9:

Skanowanie komputera w każdym tygodniu lub na miesiąc wirusy mogą spowalniać łącze internetowe lub komputer.

Linki do pobrania:

AVG 8.5: download.cnet.com/AVG-Anti-Virus-Free-Edition/3000-2239_4-10320142.html

Spybot - Search & Destroy 1.6.2.46: fileforum.betanews.com/detail/Spybot-Search-Destroy/1043809773/1

Może komuś się przyda :)

Opublikowano
Wykurwiaj z tym do poradników

Rzekłby Lenart ^^ Ale dobra wszelkie prawa zastrzeżone xD

A ja dopiszę tyle: Nie umiesz szukać do kurwy nędzy ?

http://www.mpcforum.pl/topic/245398-tutgdy-zacina-sie-nam-gra/

No ale dobra.... Trochę Ci to czasu pewnie zajęło...

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Rzekłby Lenart ^^ Ale dobra wszelkie prawa zastrzeżone xD

A ja dopiszę tyle: Nie umiesz szukać do kurwy nędzy ?

http://www.mpcforum.pl/topic/245398-tutgdy-zacina-sie-nam-gra/

No ale dobra.... Trochę Ci to czasu pewnie zajęło...

To ma być poradnik?Mój jest lepszy ^^ a tak w ogóle to szukałem i nie mogłem znaleść poradnika o lagach...

Gość Lenart
Opublikowano

hmm...

Matt mnie wyręczył ... i nie mam teraz co napisać ...

więc dojebię się do czegoś innego ;)

Krok 2:

Narzędzie o nazwie''Game Booster''zamyka wszystkie okna aplikacje nie potrzebne do gier.

i w ten sposób, zmniejsza nieco lagi, pobierz go tutaj: www.iobit.com / gamebooster.html

ten programik suxxi, jakoś nigdy nie zauważyłem żadnej zmiany...

Krok 5:

Defragmentuj dysków raz w miesiącu, szybszy dostęp do danych.

noooo... i zakatuj sobie HDD ...

jeśli jesteś debilem i kasujesz wszystko "ręcznie" to tak możesz robić.

defragmentować powinno się max co pół roku.

jedyny sprawdzony sposób na "zwiększenie przepustowości łącza o 20% "

masz tutaj.

Start > Uruchom > gpedit.msc w otwartym oknie >Konfiguracja komputera >Szablony administracyjne > Sieć > Harmonogram pakietów QoS > kliknij prawym przyciskiem na Ogranicz rezerwowalną przepustowość i wybierz Właściwości zaznacz Włączone a limit na 0% i Zastosuj i OK. Zrestartuj kompa i ciesz się pełną przepustowością!

to chyba najbardziej pomoże "zredukować laggi" chyba że wasza maszyna nie spełnia minimalnych wymagań gry, które z każdym patchem rosną xD

Pozdro

~Len

Opublikowano

To ma być poradnik?Mój jest lepszy  a tak w ogóle to szukałem i nie mogłem znaleść poradnika o lagach...

hrhr, a może nie? Od zawsze dajemy do niego linki jak ktoś ma lagi

Specjalista
Opublikowano

Start > Uruchom > gpedit.msc w otwartym oknie >Konfiguracja komputera >Szablony administracyjne > Sieć > Harmonogram pakietów QoS > kliknij prawym przyciskiem na Ogranicz rezerwowalną przepustowość i wybierz Właściwości zaznacz Włączone a limit na 0% i Zastosuj i OK. Zrestartuj kompa i ciesz się pełną przepustowością!

a na viście jak?

bo zaintrygowało mnie to, a game booster mi troszkę pomaga, ale już nie tak jak wcześniej :<

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Gość Lenart
Opublikowano

emmm ... wybacz ale nie tykałem Visty...

ale chyba działa tylko na Xp oraz 2k

Specjalista
Opublikowano

emmm ... wybacz ale nie tykałem Visty...

ale chyba działa tylko na Xp oraz 2k

no nic :<

ale jak ktoś by to umiał na Viście lub na 7 to pisać!

na xp to się raczej nie przerzucę

@topic: nie czepiajcie się go bo niektórych sposobów omek nie opisał, a ta lista znajomych na serio może laggować :D

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...