Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Za Dziwne Żeby Dać Temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Mam serwer na plikach raina. Wiem (z autopsji), że jeżeli nawet wirtualna maszyna mi się zesra to nic jeżeli chodzi o serwer (sklepy itp) nie trace.

I moej pytanie rodzi się tu :

Czy jeżeli teraz zrobię serwer nowy, na plikach tam pana X, w virtual boxie, to czy wtedy będe musiał sklepiki itp robić od nowa? Czy to mi w navicacie jakby zostanie? A jeżeli nie to gdzie to wszystko się zapisuje?

Pzdr

PS

W zdaniu że jeśli maszyna się zesra to chodzi o to że jeżeli sie zepsuje to robię w tym samym programie nową i tak samo konfiguruję i mam wszystko na serwerze po staremu

Edytowane przez Mieszko1290

Tak naprawdę, to zbytnio nie zależy mi na tych plusach, ale jak mi go dasz to będę wiedział że pomogłem :)

"My pokazujemy klase nawet jeśli ciężko jest,

Umysłowym impotentom środkowym palcem gest!"

Opublikowano

Wszystkie dane są zapisywane w jednym pliczku(.vhd)

jeśli założysz nowy serwer na nowych pliczkach musisz ręcznie je przenosić, sposób

a) Poprzez query - navicat>połączenie>włącz jakąś tabelkę> Export table> wykonuj wszystko zgodnie z instr.

b)Poprzez FTP - Filezilla>połączenie>ścieżka do bazy>kopiujesz wszystkie potrzebne tabelki>wklejasz na nowy serwer

Jeśli nie rozumiesz co piszę, daj sobie spokój z robieniem serwera...

Opublikowano

Jeżeli każdy miałby dawać sobie spokój jeżeli czegoś nie rozumie to byśmy serwerów nie mieli.

Mneij więcej rozumiem co piszesz. Tylko że przenosić na inne pliki chce dlatego że w VPC coś mi sie pokićkało i nie mogę przez głupi błąd dotrzeć nawet do momentu logowania (a co za tym idzie nie mogę włączyć ani FZ ani navicata, chyba że o czymś nie wiem :) )

I to pojawia się moje pytanie oznaczone numerkiem dwa:

czy mam możliwość włączenia navicata i poprzestawiania tych tabelek tak jak to opisał kolega bez logowania się w VPC?

Tak naprawdę, to zbytnio nie zależy mi na tych plusach, ale jak mi go dasz to będę wiedział że pomogłem :)

Opublikowano

Tak czy siak doszedłem do wniosku że jeżeli chce zrobić dobry serwer medium, podczas gdy stary był hard, to i tak muszę zrobić praktycznie wszystko od zera, więc nie będzie różnicy między ściągnięciem nowych plików niż jakbym zmieniał.

A przy zmianianiu i przenoszeniu tylko więcej roboty :)

W każdym razie dzięki trixored za odpowiedź

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...