Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Lagami W Cs ? Wina Routera/Modema ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam ;) Mam pytanko czy może wiecie o co tu "biega" . Mam dobrego kompa neta 5mb , było wszystko ok zero lagów w Counter-Strike 1.6 DOPÓKI ! nie dostałem routera (router z powodu żeby laptop miał internet) no i net ( w miarę ) szybko chodzi LECZ w CS niby opóźnienie jest 60,

ale jak wejdę na serwer to od razu lagi itp . Myślę że coś tu chodzi że router zabiera mi internet. Proszę o pomoc jak temu zaradzić.

P.S

Gdy gram w CS'a odłączam kabel do routera , wyłączam programy typu Ares/Gadu-Gadu , lecz i tak dalej mam lagi :( . Jestem (można powiedzieć) fanem gry CS i jest to dla mnie duży problem , "odkurzam"komputer CClenaer.

Pomocy !

reflink

Opublikowano

@jack

Hmm jak to zrobić , to nie jest potrzebne , bo jak coś spieprze to będzie klapa :/ opisz dokładnie :D

P.S Nie wbiją się wirusy na laptopa (drugi komputer) ?

reflink

Opublikowano

domyślnie router nie ma żadnych blokad , widocznie jest zła konfiguracja bramek albo tabeli routingu w ustawieniach jego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie ma czegoś takiego jak ograniczenie przepustowości routera, albo ma 10 Mb albo 100Mb na wejsciach/wyjściach , co najwyżej przy łączności wifi, ale jak pisze nie używa wifi tylko kabli, cokolwiek ustawi ma i tak lepszą sieć wewnątrz niż dostaje na tych swoich 5mb

jeżeli net na kablach telefonicznych potrzebny filtr przeciwzakłóceniowy zakładany prze routerem , czasem te w środku ( mimo że pisze iż nie potrzeba bo wbudowany ) nie jest dopasowany właściwie do lini

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mój net 5mb (więcej info w sygnaturce) miałem 100 fps dalej mam zmieniłem opcję karte miałem 70 dalej lagi ,myślę że to wina jakiegoś wirusa/keyloggera :( I nie wiem czy robić formata czy nie ?

P.S

Mój router to:

TECHNIC LAN mam wifi na laptopie

Dokładnie:

To jest ukryta treść, proszę

reflink

Opublikowano

no to wina tylko i wyłacznie niewłaściwej konfiguracji routera , najlepiej resetnąc i ustawić od nowa jeśli potrafisz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@up

No właśnie nie potrafię , ale słuchaj tak samo na laptopie jest wolniejszy net niż na komputerze , wdłg mnie dużo zżera ten router i wiecie co jeszcze , mam inne hasło do 192.168.1.1 niż pisze na routerze , to jest coś nie tak

+

refresh f5

reflink