Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Proszę O Pomoc Pliki Rain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem polega na tym iż gdy klikam na npc oni mnie olewają (nic sięnie wyświetla), oczywiście niewszystkie, lecz 90 % . w pozostałych 10 % które się otwierają są to npc handlowe (handlarka,itp.).

Czytając forum doczytałem iż plik locale_big5 za to odpowiada, więc pobrałem owy plik , gdy zamieniłem go wpisałęm cd /usr/rain/chanel/shara_data/hongkong/locale/quest , a następnie sh make. W sh make zakończyło się linijkami

WHEN : 20018.chat (chinskie znaczki)

Mcncc#

No więc wpisałem reboot, zalogowałem sięa następnie uruchomiłem serwer komendą ./start , lecz serwer zaczal sie gubić i powtarzał wciąż te same operacje - mniej więcej coś takiego

http://img8.imageshack.us/i/adresh.jpg/

A o to wykrój (nie ostatnie, ponieważ ostatnie są powtarzające się, a mniej więcej przed ostatnie linijki z pliku first/syserr

SYSERR: Apr 28 19:30:26 :: InitializeLua: LoadQuestLocale(locale/hongkong/quest/locale_big5.lua) FAILURE

SYSERR: Apr 28 19:30:31 :: socket_bind: bind: Address already in use

SYSERR: Apr 28 19:30:51 :: socket_bind: bind: Address already in use

SYSERR: Apr 28 19:30:51 :: InitializeLua: LoadQuestLocale(locale/hongkong/quest/locale_big5.lua) FAILURE

SYSERR: Apr 28 19:31:02 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.

SYSERR: Apr 28 19:31:06 :: InitializeLua: LoadQuestLocale(locale/hongkong/quest/locale_big5.lua) FAILURE

SYSERR: Apr 28 19:31:18 :: InitializeLua: LoadQuestLocale(locale/hongkong/quest/locale_big5.lua) FAILURE

Bym zapomniał, logując się do gry (podczas włączanie serwa wtedy gdy się gubi) , jak wpisze passy 1s czarny ekran, a następnie wywala do wyboru serwera oraz ch .

Proszę o rozwiązanie problemu, jestem w tym zielony, dlatego los mojego serwera spoczywa w waszych rękach :)

Opublikowano

Moze SSa? Bez tego ani rusz-.- nic prawie nie zrozumialem.

To jest ukryta treść, proszę

znaczy ze sie cos zakonczylo albo skrypt zostal przerwany, ale to raczej jest dobrze. Bo powinno byc ktora linijak etc.

Ehe;] widac na tym Owym SS'ie co tam pisze

Linijka : 1441

Powod : Funkcja nie zostala zamknieta/ Skrypt jest zle napisany

To tyle ode mnie.

Opublikowano

świetnie, czyli to jednak zależało od plików-pobrałem spolszczone od insomni i elegancko się wgrały, widze piękne polskie napisy nad NPC, lecz mój problem nie został nadal rozwiązany - klikam na npc a on mnie olewa, czym to może być spowodowane ? (może npc mająnamnie focha? ).

Opublikowano

ehe;]

Przeinstaluj baze bo nie chce mi sie tlumaczyc jak co i po co

A jesli juz tak ci sie chce bawic w bazie to let's go

Player-> Mob_proto

Teraz szukamy mobkow ktore nas olewaja bierzemta tam

On_Click(jak sie nie myle cos takiego szukaj) zmien tam na dwa

Teraz idzemta do

Player -> Shop

Patrzymy czy sa ID jesli sa uzupelnione to idziemy do

Player -> Shop_Item

Patrzymta czy jest uzupelnione