Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ram Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem bo ok rok temu kupiłem sobie 1gb ramu <DDR1> a w komputerze mam 512mb<DDR1> tez no i jak wkładam te 1gb to po jakimś czasie mi się komputer restartuje a jak wyjmę 512 i włoze 1gb to też mi się restartuje , ale jak wyjmę 1gb jest samo 512 to normalnie chodzi. Prosze o pomoc daje głowe , że tu są mądrzejsi ludzie niż na forum komputerowym ;P.

Opublikowano

Podaj info o płycie głównej, ram ^^

@Edit

Nie wiem jakim cudem double post skoro kliknąłem jeden raz ;p Proszę moda o usunięcie jednego (:

Opublikowano

Pierwsze co mi przychodzi do głowy to uszkodzona kość. Podaj dokładną konfigurację komputera, w tym markę model i moc zasilacza.

Aby sprawdzić konfigurację kliknij Start-> Uruchom-> wpisz dxdiag. Daj screen z pierwszego okna, które się pojawi. Jeśli nie masz nic o zasilaczu w papierach, otwórz obudowę, potrzebne informacje znajdziesz na naklejce przyklejonej do zasilacza.

Opublikowano

to jest uszkodzona kość ram

też tak mam tylko żE ja mam 256 i jak wkładam 512 to restart jest i kolega mówił żE jest uszkodzona (bo to jego xD)

zbieram plusy

1376815735.png

Opublikowano

Spróbuj wsadzić RAM'y w inne sloty, pokombinuj, kiedyś w starym komputerze też tak miałem i musiałem kombinować z różnym rozstawieniem na slotach.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Pamięć ram nie jest taką rzeczą, którą raczej da się naprawić, więc jeżeli nie działa we wszystkich slotach, to pozostaje kupić nową.

Innym razem.

Opublikowano

Po pierwsze: Nie powinno się wkładać dwóch innych kostek

Po drugie: Ta pierwsza (1gb) jest uszkodzona i jedyne co ci pozostaje to kupić nową ;]

(nawet dwie, bo jak wspomniałem, będą się 'gryźć")

aqcu39P.png
Opublikowano

Wymieniałem w sklepie z 10x kombinowałem i przekładałem do różnych slotów

Macie jakieś inne propozycje odnośnie problemu narazie up'y dam +/- ;P ,albo dam potem bo mam limit

Opublikowano

Hmmm... refresh? nadal nie wiem jak rozwiązać tten problem a po postach up'ów próbowałem już i nic

Opublikowano

F5 Problem nadal nie rozwiązany , bo mi się coś przypomniało jak włożę 1gb to mi sterownik od karty graficznej ,,szaleje"

Opublikowano

A ja mam inny problem. Mam laptopa i 2 gb ramu DDR2. Nominalnie miałem 1, więc myślałem, że tato mi dokupił. Chciałem zobaczyc, czy mam wolnego slota, (tak, wiem co to CPUID) i wyleciał mi jakis 1 gb ramu. Jak go włożyłem i uruchomiłem, to miałem 1 gb. Jak wyjąłem znowu było 2 gb.

Wiecie czemu tak się dzieje?