Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna .. :<

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z kartą graficzną(Radeon 2600xt)-> Ostatnio popsuł mi się procesor, komp stał bezczynnie przez jakieś 6 miesięcy. Wczoraj przyszedł procek (AMD Athlon), zamontowałem wszystko dobrze, włączam kompa a tutaj 0 reakcji ze strony monitora, mówię "Co jest ku***".. Popatrzałem na kartę graficzną i WTF, wiatraczek się nie kręci. Kartę na pewno dobrze włożyłem itd lecz zauważyłem jedną dziwną rzecz. Podczas naciśnięcia przycisku na obudowie komputera odpowiadającego za włączenie go, wiatraczek rusza się 2,4 obrotu i staje. To na pewno nie problem procesora, bo włączałem kompa także bez procka i było to samo, podłączałem też kompa pod inne gniazdko. Co może być przyczyną ? Bodajże w sobotę oddam go do serwisu lecz pomyślałem, że napisze tutaj, może da się coś zrobić :D

11hbhnt.png

Opublikowano

Przemienianie ram'ów nic nie dało. Ale znalazłem następną zagadkę ;d Włączyłem kompa i po woli wkładałem kartę graficzną do tych styków. Gdy wkładałem to wiatraczek robił tak samo jak przy włączaniu kompa, ruszał się itd, udało mi się raz ustawić ją w takiej pozycji, że wiatraczek kręcił się ale na maksa ;x głośno i mogła by się przepalić, gdy wsadzę ją do końca tak jak powinna być to nic nie rusza, tylko przy włączaniu kompa ;x

11hbhnt.png

Opublikowano

ja ci radze zanies go do serwisu zaplacisz 20 zl a bedzie jak nowy

przyczyna jest karta nie laczy

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Coś z kartą, albo slotem na płycie. Daj do serwisu, nic tu nie poradzimy. Ostatecznie, jeśli masz możliwość sprawdź komputer na innym zasilaczu, ale wątpię, by to była jego wina.