Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Keylogger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, można mieć keyloggera na komputerze nawet o tym nie wiedząc? Np nic nie pobierałem, od nikogo nic nie przyjmowałem. A nawet jeżeli takowy by był, jak by mógł się nazywać w procesach?

Pewnien user kiedyś zhackował mi konto, ja go nie dawno odzyskałem. I teraz napisał mi tak :

"A dla twojej świadomości, wysłałem ci keyloggera który przekanuje ci cały komputer i za dwa dni będę widzieła nawet twoje logi na nk, haha .!! WEięc nie ciesz się az tak ! <lol2> bd wiedział nawt z kim piszesz na gg <haha>" (Fragment rozmowy z GG). Nie przyjmowałem nic od niego, ani nie pobierałem żadnych podejżanych plików.

1321371703-U173186.png

Sygnatura by SiemaHeniu

Mój Profil

Opublikowano

mi sie zdaje ze keya mozna zlapac jak wbijasz na jakoms strone nawet

ale jak nic nie sciagales nie wchodziles w podejrzane strony nie martw sie.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Keyloggery "podczepiane" są do plików, raczej nie widzę szansy na złapanie jakiegoś bez pobierania niczego. Na wszelki wypadek przeskanuj komputer za pomocą Malwarebytes Anti-Malware.

Opublikowano

Nie, keylogger polega na tym, że wiesz, że on jest na komputerze i po wejściu Twoje konto nie jest udostępnione dla drugiej osoby.

na serio

Keylogger to cicha maszyna pożerające dane (login,pass) z komputera.

Może być nawet jeżeli o tym nie wiesz, najlepiej zrobić formata i zmienić hasło .

Opublikowano

Nie, keylogger polega na tym, że wiesz, że on jest na komputerze i po wejściu Twoje konto nie jest udostępnione dla drugiej osoby.

na serio

Keylogger to cicha maszyna pożerające dane (login,pass) z komputera.

Może być nawet jeżeli o tym nie wiesz, najlepiej zrobić formata i zmienić hasło .

Swojej głowie zrób formata. Bardzo Dobrego keyloggera wykryje nawet słaby antywirus.

65994253024037513199.png

rozumiesz co to znaczy 800 x 200?

Nie nie rozumiem.

Oddawaj moje sygnatury.

Opublikowano

Mnie się raz zdarzyło mieć keya bez pobierania (chyba ,że był w obrazku xD ).Dzięki temu pozbyłem się 65lv postać w Metin2 ale to nawet + bo to zbyt wciągało.Wystarczy raz przeskanować pliki systemowe i ew. usunąć "wirusy".Najlepiej przed każdym logowaniem się na coś lepiej zrobić skan tak dla spokoju.

qsHVsoT.png

Opublikowano

W gwoli ścisłości.

Keylogger'a możemy połączyć dosłownie ze wszystkim.

Można użyć do tego "binder'a" który podmieni ikonę np. .jpg- włączając włączamy plik exe + jpg (key+zdjęcie).

Czyli ściągając lub wchodząc na stronę z wyświetlonym zdjęciem keylogger się włącza, anty-wirus nie wykrywa i key na miejscu.

Tak jak wspomniałem, najlepiej uważać na to co się ściąga, oraz robić częste formaty.

Opublikowano

W gwoli ścisłości.

Keylogger'a możemy połączyć dosłownie ze wszystkim.

Można użyć do tego "binder'a" który podmieni ikonę np. .jpg- włączając włączamy plik exe + jpg (key+zdjęcie).

Czyli ściągając lub wchodząc na stronę z wyświetlonym zdjęciem keylogger się włącza, anty-wirus nie wykrywa i key na miejscu.

Tak jak wspomniałem, najlepiej uważać na to co się ściąga, oraz robić częste formaty.

keyloggera nie połączysz z .jpg, a na pewno nie tak, że po uruchomieniu zdjęcia .jpg uruchomi się keylogger.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

@up

Binder (od ang. bind - łączyć) - rodzaj programu komputerowego, służący do łączenia dwóch różnych plików. Najczęściej jest wykorzystywany do maskowania trojanów, poprzez łączenie ich z innymi dowolnie wybranymi plikami. Ofiara uruchamiając plik, uruchamia trojana i program maskujący, którym może być dowolny plik wykonywalny.

Źródło wikipedia.

Zresztą...

Po co mam tłumaczyć .Człowiek uczy się na błędach bo zawsze myśli, że wie lepiej.

Opublikowano

@up

Wchodząc na różne strony, widzimy czasem komunikat "trojana" od naszego anty-wirusa.

Po kryjomu został ściągnięty ?

Również tak jest z keyloggerami, w tych czasach jest w kopa tych keyloggerów walących się po necie.

Nie musisz w cale akceptować, aby mieć wirusa na kompie.

Opublikowano

@up

Binder (od ang. bind - łączyć) - rodzaj programu komputerowego, służący do łączenia dwóch różnych plików. Najczęściej jest wykorzystywany do maskowania trojanów, poprzez łączenie ich z innymi dowolnie wybranymi plikami. Ofiara uruchamiając plik, uruchamia trojana i program maskujący, którym może być dowolny plik wykonywalny.

Źródło wikipedia.

Zresztą...

Po co mam tłumaczyć .Człowiek uczy się na błędach bo zawsze myśli, że wie lepiej.

lol xD

nie zbindujesz do jpg

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

@up

Źródło wikipedia.

Zresztą...

To pokarz mi tego keyloggera w jpg :) :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

65994253024037513199.png

rozumiesz co to znaczy 800 x 200?

Nie nie rozumiem.

Oddawaj moje sygnatury.