Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Taki Sprzęt Wystarczy Na Serwer 2 Slotowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Razem z kolegą chcielibyśmy postawić serwer 2 - 3 slotowy do kręcenia serii o Minecraft (Multiplayer Let's play). Szukałem trochę i wyguglowałem takie coś:

Procesor: Intel Core i7 860

Pamięć: 8 GB DDR3

Dyski: 2 x 1000 GB SATA II

Teraz czas na moje pytanie. Otóż czy taki sprzęt wystarczy na serwer opisany powyżej? Dodatkowo daję link do źródła: http://fpshost.pl/index.php

Opublikowano

Eeeee .... powinno na drugie MPC starczyć

Wydaje mi się że Geo kiedyś pisał że 4 GB na 1. Becie było :)

Gdzie jest opcja zamów pod Minecraft ? :D

"Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher."
~A. Einstein

Opublikowano

Jasne, że wystarczy.

PC. jest idealny do stawiania serwa, tylko dobrać internet i można stawiać na prawdę porządnego serwa.

Opublikowano

lol ja mam VPS z Hitme.pl za 19 zł

Pamięć RAM 128 MB Pamięć RAM. max 384 MBi 10 osób bez Lagów a sry ja mam max 15 online 0 lags

Więc nie pie&****olcie głupot

Opublikowano

lol ja mam VPS z Hitme.pl za 19 zł

Pamięć RAM 128 MB Pamięć RAM. max 384 MBi 10 osób bez Lagów a sry ja mam max 15 online 0 lags

Więc nie pie&****olcie głupot

zauważ ze hitme nie jest tzw. chmurą i oraz jest jedną z lepszych firm w Polsce ale wątpię żeby ci weszło naraz 15 osób (nawet bez mobów)

Opublikowano
zauważ ze hitme nie jest tzw. chmurą i oraz jest jedną z lepszych firm w Polsce ale wątpię żeby ci weszło naraz 15 osób (nawet bez mobów)

Hitme z 512MB ram uciągnie około 30 osób bez większych lagów, wiem bo miałem już tym do czynienia :)

A to co podał autor to ja myślę, że albo se robi jakieś jaja, albo chce czymś zaświecić?

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

On chce sie tylko pochwalić sprzętem lub coś w tym stylu....

Opublikowano

Na pewno wystarczy i wbije ponad 15os. według mnie :)

PS: Nie chwal się tak sprzętem. Ja mam 512ram i net 100MB/s i gramy z kumplami na WL - gra nas 7 i nie laguje.

Na moim serwerze jeszcze jak WL była zamknięta to grało 9os. i jakoś dali rade grać więc wiesz...

Opublikowano

Nie miałem zamiaru w żaden sposób się chwalić. Napisałem tutaj sprzęt jaki wyszukałem w internecie bo nie znam się na serwerach do Minecraft, a nie chciałbym stracić kasy. Moim zdaniem posty, w których zawarte są treści typu "nie chwal się" są kategorycznie nie na miejscu ze względu na moją niewiedzę co do kupowania serwera Minecraft. Na serwerze mam zamiar z kolegą nakręcić serię Let's Play, nie chcę by to był publiczny serwer, dlatego też nie mam zamiaru niczym zaświecić. Dodatkowo napisałem w 6 poście, że na jeden slot przepada 128 mb ram i chodzi mi o te parametry, czy uciągną gracza bez zbędnych lagów? (Nie stawiam serwera na PC, jeżeli ktoś nie doczytał bo mój PC by nie uciągnął, a dodatkowo posiadam router)